Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2024 00:00 | PR články
PR článok

Preventívky na námestí či vo vlaku? Tak to robí VšZP

VšZP sa venuje zlepšovaniu zdravia obyvateľov Slovenska dlhodobo a plošne. Navštevuje miesta po celom Slovensku, organizuje aktivity Pre zdravie a zlepšuje štatistiky preventívnych prehliadok. Toto leto dokonca poisťovňa vypravila aj prvý vlak Pre zdravie, ktorý spojil celé Slovensko.

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

VšZP sa venuje zlepšovaniu zdravia obyvateľov Slovenska dlhodobo a plošne. Navštevuje miesta po celom Slovensku, organizuje aktivity Pre zdravie a zlepšuje štatistiky preventívnych prehliadok. Toto leto dokonca poisťovňa vypravila aj prvý vlak Pre zdravie, ktorý spojil celé Slovensko. 

Vyše 300 000 vyšetrení v teréne

Vedeli ste, že na Slovensku ročne zomrie na odvrátiteľné úmrtia až 11-tisíc ľudí? Aj kvôli tomuto hrozivému číslu je prevencia nosnou témou našej najväčšej poisťovne. Až 61 % ľudí si uvedomuje dôležitosť preventívky, no vyhovárajú sa na nedostatok času. Pritom 60 minút, ktoré trvá priemerná preventívna prehliadka, často znamená veľký rozdiel v kvalite budúceho života. Včasný záchyt človeka s vysokým krvným tlakom a správne nasadená liečba navyše stojí verejné zdravotníctvo oveľa menej ako liečba pacienta po infarkte.

„Zachytenie varovných signálov už počas preventívky je cestou, ako sa môžeme aj na Slovensku dožiť vyššieho veku, navyše v dobrom zdraví.“

Hovorkyňa VšZP, Marianna Bublavá

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

Zdravie nemáme len na jednu sezónu. Preto ani naše aktivity nespúšťame len počas prepoisťovacieho obdobia, ale venujeme sa im po celý rok. S aktivitami Pre zdravie pravidelne vyrážame do terénu už od roku 2017. Odvtedy sa nám podarilo zrealizovať už viac ako 300-tisíc  osobných meraní, čo je skvelý výsledok. Tisícky návštevníkov si nechali odmerať krvný tlak, hladinu cukru a kyslíka v krvi či cholesterol. Odborníci skontrolovali aj BMI, populárny je tiež prístroj IN BODY, ktorým sa dajú zmerať všetky podstatné hodnoty tela.

Zdravie ide za vami

Výhovorky už neplatia. Ak ste vy neprišli za zdravím, zdravie prišlo za vami. Aktivity Pre zdravie sa konajú na rôznych miestach po celom Slovensku vrátane mestských parkov, kultúrnych domov, športových centier a iných verejných miest. Termíny a miesta konania sú pravidelne aktualizované na webovej stránke https://www.vszp.sk/prezdravie/. Účasť je bezplatná a otvorená pre všetkých, pretože nám záleží na zdraví každého, bez ohľadu na to, či je klientom našej poisťovne.

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

Sprievodca kontroluje lístky, my zdravotný stav

Smelo môžeme povedať, že vlaková linka Pre zdravie spája celé Slovensko. Vo vybraných expresoch TATRAN na trati Bratislava – Košice a späť sme jeden z vozňov premenili na „mobilnú ambulanciu“, kde si ktokoľvek z cestujúcich môže dať skontrolovať svoje zdravie – odmerať si tlak, hladinu cholesterolu, kyseliny močovej, absolvovať očné vyšetrenie a vyšetrenie kožných znamienok či využiť konzultácie s fyzioterapeutkou.

„Počas cestovania vlakom sa nám stále darí zachytávať množstvo ľudí, ktorých nasmerujeme na ďalšiu zdravotnú starostlivosť. Skorá diagnostika vysokého krvného tlaku či cukrovky pomáha cestujúcim vyhnúť sa ďalším komplikáciám.“

Hovorkyňa VšZP, Marianna Bublavá

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

Odhaľujeme aj skryté choroby

Kožná lekárka MUDr. Anna Šulajová je jednou odborníčok, ktoré posilnili tím VšZP práve pre choroby nazývané tichí zabijaci. S ich pomocou sme dokázali odhaliť aj zárodky závažných ochorení a nasmerovať ich na urgentnú liečbu. Často išlo aj o život.  

„Niekoľkých účastníkov podujatí Pre zdravie sme museli upozorniť aj na nepríjemnú vec. Počas kontroly sa ukázalo, že ich kožné lézie vykazujú známky nádorového ochorenia a je nutné ich urgentne riešiť.“

MUDr. Anna Šulajová

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Séria výbuchov pagerov si v Libanone vyžiadala najmenej deväť obetí a približne 2800 zranených.
Foto
Krvavé výbuchy pagerov v Libanone! USA vyzývajú Irán: Tomuto kroku sa majú vyhnúť
(ilustračné foto)
Nová COVID hrozba v Európe: Vedci hovoria o ďalšej vlne pandémie! Máme niekoľko týždňov, kým...
Schwarzenegger dostal čestný doktorát za angažovanosť v ochrane klímy.
Foto
Obrovská pocta: Schwarzenegger dostal čestný doktorát! V tejto oblasti urobil veľké veci
(ilustračné foto)
Komárno je v pohotovosti! Problémy na juhu nespôsobuje už len Dunaj: Mesto uzavrelo kvôli hrozbe cestu
Chlapec pobodal a zranil šesť ďalších detí vo veku 11 až 14 rokov.
Foto
Desivý incident v Portugalsku! Chlapec (12) sa vrátil do školy s nožom v ruke: Hrozné, čo urobil
Rainy weather
Extrémne zrážky potrápili veľkú časť Slovenska: Kde pršalo najviac a kde naopak najmenej?
Caucasian woman holding gavel
Nekompromisný súd v Rusku: Muž kritizoval vojnu na Ukrajine, dostal za to tvrdý trest
Bývalý futbalista Jaroslav Mačák.
Tragédia v slovenskom futbale: Zomrel miláčik trnavských tribún (†50)!
Mladučká Alex bojuje s vážnou chorobou.
Foto
Z bolesti chrbta nočná mora! Lekári si mysleli, že má zápal slepého čreva: Diagnóza ju šokovala
Photo of a place flooded. Overflow.
Aktualizované
Mimoriadna situácia v obci pri Nových Zámkoch! Hladina Dunaja stále STÚPA
Bývalý guvernér Európskej centrálnej banky (ECB) a taliansky expremiér Mario Draghi prehovoril o budúcnosti EÚ.
Je budúcnosť EÚ nahnutá? Mario Draghi vidí 3 scenáre: Rozpad, paralýza alebo...
Happy smiling young golden retriever dog under light gray plaid. Pet warms under a blanket in cold winter weather. Pets friendly and care concept.
Fantázia, čo vedci zistili o psoch: Dokážu nám byť bližší, ako si myslíte