Sviečkovica pečená v lístkovom ceste
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 500 g sviečkovice
- 4 menšie karotky
- 1 petržlen
- zelenú časť póru
- vetvičku rozmarínu
- za hrsť nasekaných arašidov
- petržlenovú vňať
- soľ, mleté čierne korenie a mleté čili
- maslo a olivový olej
- opekané zemiaky ako prílohu
Príprava: 25 minút
Pečenie: 20 minút
Postup:
Sviečkovicu umyte, osušte a odblaňte. Osoľte, okoreňte a prudko opečte z oboch strán na rozpálenom oleji. Opekajte krátko, aby mäso ostalo vnútri surové. Potom ho nechajte na doske vychladnúť. Lístkové cesto rozdeľte na dve časti. Vychladnuté sviečkovice zabaľte do plátkov šunky a potom ešte do lístkového cesta. Okraje cesta spojte a dobre stlačte, aby sa počas pečenia neotvorilo. Tak sa mäso nevysuší a ostane šťavnaté. Zabalené sviečkovice preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch potrite žĺtkom
a posypte sezamom. Pečte asi 15 minút pri teplote 190 °C. Po upečení nechajte pár minút postáť a potom sviečkovicu nakrájajte na hrubšie plátky. Podávajte s ryžou, opečenými cherry paradajkami a miešaným šalátom.