Ak vás tento krok pred varením vždy dovedie k slzám, máme pre vás trik, ktorý vám s tým pomôže!
Portál The Mirror prezradil, ako skoncovať so slzami v kuchyni.
Cibuľa je základom každého dobrého jedla, ale nech sa bránime akokoľvek, mnohí z nás sa rozplačú, len čo ju začnú krájať. Nie je to preto, že by sme cibuľu tak veľmi milovali, ale je to kvôli enzýmom a kyseline sulfánovej, ktoré táto zelenina vylučuje, keď sa jej šupka poruší. Kombinácia týchto zlúčenín vytvára dráždivý plyn nazývaný propanethial S-oxid, ktorý sa pri kontakte s vodnou vrstvou, ktorá pokrýva a chráni vaše oči, mení sa na kyselinu sírovú.
Naše oči potom vytvárajú slzy, aby „odplavovali“ dráždivú látku, a preto takmer vždy plačeme. Šéfkuchárka Erica Widesová na Instagrame prezradila svoje jednoduché triky, ktoré môžu slzeniu úplne zabrániť. Existujú dva spôsoby, ako zabrániť plaču pri krájaní cibule. Prvým je použitie veľmi ostrého noža.