„Problémy sa začali v období, keď prišlo k zvýšeniu cien za energie. Štát nám vôbec nepomohol, nastúpila inflácia, neustále zvyšovanie nákladov (nájom, zamestnanci, suroviny, energie), čo znamenalo začiatok úpadku,“ prezradil Novému Času kuchár, ktorý vraj doplatil aj na svoju naivitu: „Okrem toho som veril aj nesprávnym ľuďom, keďže nemôžem byť všade a doplatil som na to. Firmy sú v konkurze, ale všetkým ľuďom, ktorým som bol dlžný, myslím zamestnancom a iným pracovníkom, som všetko vyplatil,“ povedal na rovinu.
Odrazí sa od dna?
Ani v zlých časoch nestráca optimizmus. O tom, aby z podnikateľského bojiska odchádzal porazený, nechce ani počuť! „Neznamená to, že keď moja vízia pod mojím vedením nebola úspešná, nemôže byť úspešná pod vedením niekoho iného na základe mojich skúseností a vedomostí. Úspechu predchádza množstvo neúspechov, takže čím viackrát sa dokážem postaviť, tým budem silnejší,“ dodal. Zaujímavé je, že Hrivňákova spoločníčka si nedávno založila spoločnosť Dandyho gastro group.
Ako sme to zvládli my?
Massimo Attanasio (51), šéfkuchár
Dano nie je jediný, kto bol v zlej situácii. Všetci sme to nemali jednoduché. Niekto musel predať byt, aby prežil, iný musel prepustiť ľudí, ďalší si nekúpil nové a drahé auto. Poznám takých, ktorí to nedali rovnako ako Dano, a nielen tu, ale aj v Taliansku. My to zvládame vďaka našim zákazníkom, ktorí sú nám stále verní.
Andrea Ena (44), šéfkuchár
Keď je zdravá firma, tak nie je problém o robotu. Nemuseli sme ani prepúšťať a dokonca aj prijímame nových ľudí, lebo máme dostatok roboty. Takže áno, zdražilo sa, aj sa zdražuje. Z Talianska nás upozornili, že mliečne produkty idú o 10 - 15 % hore, ale treba ísť ďalej. Vďaka patrí najmä našim stálym zákazníkom a my si ich priazeň nesmierne vážime.