Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Dnes 00:00 | PR články
PR článok

Deň ozbrojených síl, aký tu ešte nebol – príďte osláviť sviatok vojakov spolu s nami

Oslavy tohtoročného Dňa Ozbrojených síl SR, ktoré sa budú konať 28. septembra v Brezovej pod Bradlom, už tradične prinesú možnosť bezplatne si pozrieť nielen ukážky bojov, ale zblízka aj prácu vojakov a vojačiek a taktiež nakuknúť do útrob rôznych vojenských vozidiel. Návštevníkov čaká bohatý program, na ktorom sa zúčastní aj prezident SR a vrchný veliteľ ozbrojených síl SR Peter Pellegrini a podpredseda vlády SR Robert Kaliňák. Organizátori Ministerstvo obrany SR a Ozbrojené sily SR veria, že toto tradičné podujatie aj tento rok priláka tisícky návštevníkov.

Otvoriť galériu
Zdroj: MO SR

Ako sľubujú organizátori, tento ročník bude najvýnimočnejším, aký sa kedy konal. Pri príležitosti 31. výročia založenia Ozbrojených síl Slovenskej republiky totiž príslušníci armády predvedú takmer všetko, čo je súčasťou vojenskej profesie. Mottom tohtoročného dňa ozbrojených síl je „Kde história žije a hrdinstvo trvá“.  

V čase od 11.30 do 12.30 h sa na Námestí gen. M. R. Štefánika uskutoční slávnostný vojenský nástup. Od 11.30 do 16.00 h zas budú môcť návštevníci na poli pod Barancom sledovať statické a dynamické ukážky vojenskej techniky a výzbroje. Program však začne o 7.00 h ekumenickou bohoslužbou v Evanjelickom kostole v Brezovej pod Bradlom, ktorú budú celebrovať aj duchovní z ekumenickej služby ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR. Počas prehliadky bojových vozidiel pechoty, obrnených transportérov či húfnic sa všetci prítomní môžu tešiť aj na vystúpenia Petra Bažíka, Peter Cmorik Band, Čarovné ostrohy a ďalších. Pre najmenších je zas pripravené maľovanie na tvár, prezentácia práce Vojenského historického ústavu, ako aj mnohé iné atrakcie. Chýbať nebude ani regrutačný stánok a stánky s občerstvením. „Deň ozbrojených síl bude určený nielen pre nadšencov vojenskej techniky, ale samozrejme aj rodiny s deťmi. Okrem vojenských ukážok totiž pripravujeme aj bohatý sprievodný a kultúrny program,“ približuje podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák. 

Otvoriť galériu
Zdroj: MO SR

Návštevníci sa tiež môžu tešiť na zoskoky výsadkárov, prelety leteckej techniky či akčné ukážky v podaní špeciálnych síl. Na podujatí sa zúčastnia aj španielski či portugalskí vojaci pôsobiaci na Slovensku v rámci Mnohonárodnej bojovej skupiny NATO. Jedným z lákadiel bude aj ukážka moderného vedenia bojovej činnosti v zákopoch, ktorá priblíži, ako to vyzerá na súčasnom bojisku a čomu čelia vojaci pri súčasných ozbrojených konfliktoch. 

Otvoriť galériu
Zdroj: MO SR

Vojaci a slovenská verejnosť si Deň Ozbrojených síl symbolicky pripomínajú 22. septembra -  v deň výročia víťazstva slovenských dobrovoľníkov v bitke pri Brezovej pod Bradlom v roku 1848, kde Slováci pod vedením štúrovcov v čase celoeurópskych revolučných udalostí prvýkrát v dejinách bojovali za svoj vlastný národ.  

www.mosr.sk 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Judge holding gavel in courtroom
TREST pre 2 bývalých dôstojníkov ŠtB: Súd rozhodol! To myslia vážne?
Vo veku 49 rokov zomrel syn Kamily Magálovej, Martin.
Krásny vzťah Magálovej a jej syna Martina († 49): Priznanie, s čím mu slávna mama pomáhala
Policajti zachránili dvoch mužov.
Brutálna vražda ženy († 35) v Košiciach: Rozuzlenie ohavného prípadu? Obvinili 19-ročného mladíka!
Ilustračné foto.
Ruské lietadlo narušilo vzdušný priestor TEJTO krajiny: Armáda neváhala a reagovala
(ilustračné foto)
Policajti odhalili obrovské množstvo vodičov pod vplyvom! Príde vám zle, koľko ich jazdí medzi nami
Ilustračné foto.
Policajná razia na boj so sexuálnym zneužívaním detí priniesla strašné výsledky: Hrôza, koľko ľudí chytili
(Ilustračné foto)
Hlásia hospitalizované deti s nebezpečným vírusom: TU je aktívne ohnisko!
Jadrové zbrane sú súčasťou arzenálu nejednej krajiny. Ich použitie by znamenalo vyvolanie svetového konfliktu. (ilustračné foto)
Je to tu: Krajina je pripravená začať jadrové rozhovory! Čaká sa len na...
Zuzana Belohorcová zvolila na leto nový účes s ofinkou.
FotoVáš Tip
Belohorcová žije na slnečnom Tenerife svoj SEN: Takto v odvážnych bikinách provokuje Slovákov!
Dym stúpa z izraelského leteckého útoku na dedinu Kfar Rouman, čo je viditeľné z mesta Mardžajun v južnom Libanone v pondelok 23. septembra 2024.
Foto
Krvavý ÚTOK Izraela si vyžiadal množstvo obetí: Medzi mŕtvymi a zranenými sú aj deti, ženy a záchranári
Najviac kofeínu získate z kávy, ak z nej urobíte „turka“.
Zlé správy pre milovníkov kávy! Jej ceny dosahujú maximá: Čo je za tým?
V modrom domčeku našli zúbožené telo starenky.
Posun v prípade Slováka, ktorý mal zavraždiť a znásilniť babičku († 91): Aha, čo žiada Rakúsko