Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Dnes 00:00 | PR články
PR článok

Otvorenie novej fabriky mení budúcnosť regiónu: Sľubuje rozvoj mesta a ponúka šance na lepší život

Veľký projekt do malého mesta. Aj tak by sa dal nazvať príchod novej fabriky do Šurian. Moderná továreň sa bude orientovať na výrobu batérií pre automobilový priemysel a jej príchod otvára regiónu nové možnosti.

Menšiemu mestu v novozámockom okrese sa čoskoro začne éra priemyselnej revolúcie. Šurany sa totižto stanú domovom novej fabriky-baterkárne od spoločnosti GIB EnergyX, ktorá bola vytvorená spoluprácou čínskej spoločnosti Gotion High-Tech a slovenského InoBat. Mesto v Nitrianskom kraji sa tak vďaka tomu stane jedným z hlavných centier pre výrobu batérií v Európe.  

Výstavba továrne odštartuje v roku 2025, samotná výroba začne o rok neskôr a plná prevádzka nastúpi začiatkom roku 2027. Fabrika sa stane jedným z hlavných európskych centier pre výrobu batérií, pričom celá produkcia bude exportovaná do krajín Európskej únie. Tento projekt je dôkazom, že aj malé mesto môže získať veľké investičné príležitosti. 

Atraktívny zamestnávateľ do nášho regiónu 

S veľkou výrobou sa, samozrejme, spája aj veľký počet potrebných obsluhujúcich ľudí. Domáci sa preto môžu tešiť na množstvo nových pracovných miest, ktoré im ponúknu nové možnosti.  

Spoločnosť GIB EnergyX sa bude sústrediť na zamestnávanie občanov a občianok Slovenska, vrátane tých, ktorí momentálne pracujú v zahraničí. Pre vysokokvalifikované pozície budú potrební najmä z dôvodu odovzdávania skúseností.  

Nábor nových zamestnancov je rozdelený do viacerých fáz a v súčasnosti sú potrebné pozície súvisiace s projektom v oblasti výstavby, manažmentu a administratívy. Nábor na operatívne pozície začína v januári budúceho roku. 

Na projekte momentálne pracuje 23 zamestnancov, no tento počet sa má v roku 2025 navýšiť na 141 ľudí. V roku 2026 počet zamestnancov narastie na asi 550 a v roku 2027 bude potrebné zamestnávať približne 1300 ľudí.  

Nová fabrika bude predstavovať dlhodobý zdroj stability pre región, čo je dôležité nielen pre súčasných obyvateľov, ale aj pre ďalšie generácie, aby mali možnosť zostať a rozvíjať sa priamo v regióne, bez nutnosti odchádzať za prácou do iných miest.  

Baterkáreň prináša pracovné miesta v rôznych oblastiach, od výrobných pozícií až po technické a manažérske funkcie. Ako súčasť moderného priemyslu bude ponúkať nielen stabilnú prácu, ale aj možnosti kariérneho rastu či dlhodobého uplatnenia. Budúci zamestnanci môžu počítať s tým, že táto priemyselná investícia bude mať trvalý vplyv na región. 

Viac ako len zamestnanie 

Dobrou správou je, že z celkového počtu viac ako 1300 pracovných ponúk širokého spektra profesií si skutočne vyberie úplne každý. Víziou spoločnosti je však byť viac, než len obyčajným zamestnávateľom.  

Keďže moderný priemysel neustále vyžaduje, aby zamestnanci mali aktuálne zručnosti, spoločnosť GIB EnergyX plánuje rozsiahle rekvalifikačné kurzy, ktoré budú zamerané na získanie nových zručností a kompetencií pre ľudí z rôznych sektorov. Týmto spôsobom budú miestni obyvatelia schopní získať zručnosti, ktoré sú hodnotné nielen v tejto fabrike, ale aj v širšom priemyselnom kontexte. 

Proces výroby batérií však má veľa súčastí a vyžaduje mnoho zapojených strán. Z tohto dôvodu sa do procesu bude zapájať aj duálne vzdelávanie, školy či programy na zvýšenie kvalifikácie zamestnancov. V budúcnosti je tiež možná spolupráca s úradom práce, vďaka ktorej by sa aj nezamestnaní ľudia mohli rekvalifikovať a začať pracovať. 

Spoločnosť sa zároveň zaviazala aj ku vzniku nového výskumného a vývojového centra v Šuranoch, kde bude potrebných minimálne 50 vedcov. Aj v tomto prípade sú prioritne braní občania a občianky Slovenska a momentálne sa spolupracuje s univerzitami na vzdelávacích programoch a prednáškach, ktoré sú prispôsobené potrebám baterkárne aj výskumného centra.  

Spoločnosť tiež aktívne podporuje vzdelávanie budúcich odborníkov v spolupráci so školami v okolí. Prostredníctvom Battery Academy sa zameriava na motiváciu žiakov k výberu kariéry v oblasti vedy a techniky. 

Fabrika nie je strašiakom 

Práca vo fabrike už dávno nie je taká, akou bývala. Avšak, mnohí si ju ešte stále spájajú s nekomfortom, ťažkými podmienkami či obavami o bezpečnosť. Tieto obavy sú ale zbytočné, nakoľko moderné továrne sú vybavené pokročilou technikou, vďaka ktorej sú časy ťažkej manuálnej driny dávno preč. Zamestnanci fabrík tak dnes môžu pracovať v čistom, bezpečnom prostredí s možnosťou kariérneho rastu a zaujímavými benefitmi. 

Budúci zamestnanci baterkárne sa nemusia báť ohrozenia svojho zdravia. Fabrika bude vybudovaná tak, aby dbala na prísne normy v oblasti životného prostredia, aj bezpečnosti a zdravia.  

Pri výrobe nebudú používané žiadne ťažké kovy, olovo, ortuť, ani iné škodlivé látky. Ohrozený nebude ani vzduch, keďže fabrika bude vybavené filtrami, ktoré neprepustia emisie a všetky výfukové plyny budú prísne monitorované. Voda na technické účely bude pochádzať z rieky Nitra a bude recyklovaná podľa najvyšších štandardov. Obavy netreba mať ani z hluku, pretože nebude prekračovať prípustné limity. 

Navyše, pre všetky živelné pohromy, katastrofické scenáre či bezpečnostné incidenty budú vypracované havarijné plány, plány preventívnych opatrení a plány zvládania všetkých rizík, ktoré by mali negatívny dopad na zdravie a bezpečnosť. Zamestnanci budú vyškolení a certifikovaní na tieto situácie.  

Výroba batérií je veľmi prísne regulovaná oblasť z environmentálneho aj bezpečnostného hľadiska, preto sa skutočne nie je čoho báť. Všetky výrobné procesy spĺňajú najvyššie normy a štandardy ochrany. 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
USA pošlú Ukrajine bomby, rakety i vozidlá: Balík za obrovské milióny
Kamala Harrisová a Donald Trump.
Trump vs Harrisová: Najnovší prieskum poteší jedného z kandidátov! Kto by vyhral?
Umelkyňa sa výziev vôbec nebojí.
Foto
STRACH o Jiřinu Bohdalovú: Herečka je vo vážnom stave na JIS-ke
Abandoned railway station with damaged wagons
V Budapešti sa VYKOĽAJIL vlak: Ide o druhý podobný prípad! Čo sa tam stalo?
Na snímke policajné auto.
Po pasoch ďalšia zmena? Rezort vnútra chce nový dizajn policajných áut: Menili sa nedávno
Tipy na prípravu
Zaujímavé zistenia vedcov o vaječných žĺtkoch: Ak uvidíte TOTO, nepanikárte
Herec nedávno vystúpila aj všou Česko Slovensko má talent
Foto
Herec Ivan Kozák odriekol hranie v muzikáli a ZMIZOL: Už týždeň je NEZVESTNÝ! Rodina prosí o pomoc
(ilustračné foto)
Ťažko choré dievčatko († 8) a jej mamu († 40) našli bez známok života: Slová polície trhajú SRDCE
Ilustračné foto
Hackerský útok stále nemá viníka: Švédsko ukazuje prstom na Irán, rázna reakcia
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Erdogan na plné ústa: V Pásme Gazy neumierajú len deti, ale aj systém OSN! Prišiel s riešením
(ilustračné foto)
Slováci ZNECHUTENÍ z dovolenky pri mori: Do tejto DESTINÁCIE sa už NIKDY nevrátime!
(ilustračné foto)
Na sociálnej sieti sa predával NELEGÁLNY obsah: Zakladateľ reaguje, upokojuje situáciu