Alkohol v ústach a hrdle môže pôsobiť dráždivo, poškodzovať a zapáliť jemné bunky, ktoré túto oblasť vystielajú. Bunky sa tak môžu stať náchylnejšími na poškodenie karcinogénnymi látkami, ako je napríklad cigaretový dym. Vedci nezistili zvýšené riziko rakoviny pečene u miernych konzumentov alkoholu. Ale u silných alkoholikov je riziko rakoviny pečene dvakrát vyššie ako u abstinentov.
U miernych konzumentov alkoholu je riziko rakoviny hrubého čreva a konečníka 1,2-krát vyššie ako u tých, ktorí nepijú. Na druhej strane, ťažkí konzumenti alkoholu majú 1,5-krát vyššie riziko rakoviny hrubého čreva a konečníka ako tí, ktorí nepijú. Okrem tráviaceho traktu vedci zistili, že ženy, ktoré pijú mierne, majú 1,23-krát vyššie riziko vzniku rakoviny prsníka ako tie, ktoré nepijú vôbec. Lekári uviedli, že to môže byť spôsobené tým, že alkohol môže zvyšovať množstvo ženského hormónu estrogénu, ktorý cirkuluje v tele.
Vysoké hladiny estrogénu sa už dávnejšie spájali so zvýšeným rizikom rakoviny prsníka.