Britský doktor však poukázal na to, že takáto diéta môže z dlhodobého hľadiska škodlivá. V tele sa môže napríklad hromadiť ortuť, a to aj napriek tomu, že sardinky ju obsahujú v malom množstve. To však nie je všetko.
„Po prvé, [sardinky] neobsahujú žiadnu vlákninu. Vláknina je kľúčová pre zdravie čriev a trávenie. Strava založená výlučne na sardinkách by mohla viesť k zápche,“ povedal Dr. Masarat Jilani. „Spôsob konzervovania sardiniek znamená, že sú zvyčajne konzervované buď v soli, alebo v oleji. Ak sú to solené sardinky, budete konzumovať nadmerné množstvo sodíka, čo môže zvýšiť váš krvný tlak a zaťažiť vaše obličky.“
Najlepšie je konzumovať zdravú, vyváženú stravu, ktorá pomáha udržať si dobré zdravie. Odporúča sa aspoň päť porcií ovocia a zeleniny každý deň. Ak máte obavy týkajúce sa vášho stravovania, je dôležité poradiť sa s lekárom alebo registrovaným dietológom.