Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Dnes 13:17 | PR články
PR článok

Balenie vecí pred sťahovaním: Ako na to efektívne a bez stresu

Pozeráte so strachom do kalendára na deň, ktorý máte označený ako hraničný pre vysťahovanie sa? Prípadne už chystáte sťahovanie a hrozí vás predstava, ako to všetko pobalíte a nezbláznite sa? Poradíme vám!

Na nasledujúcich riadkoch sme zhrnuli praktické tipy, ako balenie vecí zvládnuť efektívne, bez stresov a tým si celé sťahovanie uľahčiť.

Sťahovanie bytov poriadne preverí vašu trpezlivosť, odolnosť voči stresu, fyzickú kondíciu a tiež organizačné schopnosti. Vôbec sa však neľakajte! S menšou či väčšou námahou to zvládnete aj vy, ak ale dodržíte zopár praktických tipov, sme presvedčení, že celé balenie aj sťahovanie prebehne rýchlo a bez toho, aby ste sa poriadne zapotili, alebo aspoň niekoľkokrát prepadli zúfalstvu. Bez preháňania totiž platí, že sťahovanie je omnoho jednoduchšie, ak je správne zorganizované a súčasťou toho je aj samotné balenie.

Máme pre vás konkrétne tipy od „sťahovákov“, ktorí majú za sebou stovky presťahovaných bytov a zabezpečovali sťahovanie kancelárií aj pre tie najväčšie spoločnosti pôsobiace na našom trhu! 

Začnite v predstihu a plánujte vopred

Balenie pred sťahovaním určite neodkladajte na poslednú chvíľu. Začnite s dostatočným predstihom, ideálne aspoň pár týždňov vopred, čím získate dostatočnú časovú rezervu a nebudete sa musieť do balenia tak nútiť. Skúste si tiež predstaviť systém balenia, ktorý vám bude najviac vyhovovať a ak žiadne skúsenosti v tomto smere nemáte, tak určite čítajte ďalej, pretože venovať sa budeme aj tipom, ako baliť. V každom prípade ale platí pravidlo nebaliť všetko naraz a čo najrýchlejšie, ale začať pomaly, postupne a najmä systematicky.

Otvoriť galériu
Balenie plánujte
Zdroj: PLUSIM

Trieďte a zbytočnosti vyraďte

Prečo sťahovať veci, ktoré už nepotrebujete? Sťahovanie je vždy vynikajúcou príležitosťou pretriediť si veci a definitívne sa rozlúčiť s tými, na ktoré by aj tak len sadal prach, prípadne by navždy skončili niekde v pivnici. Keď začnete s balením dostatočne včas, stihnete si všetky veci dôkladne vytriediť. Nepotrebné veci, ktoré vám je ľúto vyhodiť a ešte by mohli niekomu poslúžiť buď predajte za symbolickú sumu, alebo niekomu darujte. Jednoducho, nesťahujte to, čo nepotrebujete. Ušetríte tak miesto pri sťahovaní a rovnako aj čas pri vybaľovaní.

Zožeňte si dostatočné množstvo baliacich materiálov

Čas vyhradený príprave na sťahovanie venujte aj zhromažďovaniu kvalitných kartónových krabíc rôznych veľkostí a ďalšieho baliaceho materiálu. Krabice nekupujte naslepo a najmä tie väčšie predmety si premerajte, aby ste počas sťahovania nemuseli improvizovať. Nezabudnite ani na tlmiaci materiál, ktorý sa vám zíde predovšetkým pri balení krehkých vecí a elektroniky. Do krabíc rozvrhnite veci tak, aby sa v nich veci nehýbali a zároveň, aby neboli krabice príliš ťažké.

Otvoriť galériu
Baliace materiály
Zdroj: PLUSIM

Baľte postupne miestnosť po miestnosti

Čím lepšie budete mať zorganizované samotné balenie, tým jednoduchšie vám pôjde aj následné vybaľovanie. Odporúčame baliť postupne po jednotlivých miestnostiach a krabice zreteľne označiť, aby ste hneď vedeli, do ktorej miestnosti ich po prevoze položiť. Ako prvé baľte veci, ktoré vám do samotného sťahovania nebudú chýbať a ako posledné zas tie, ktoré používate každý deň.

Sťahovanie bremien nechajte na profesionálov

Môžete sa pripraviť akokoľvek, no v určitých prípadoch bude sťahovanie veľmi náročné a v stávke môže byť aj vaše zdravie. Ide najmä o premiestňovanie ťažkých bremien. Minimálne na takéto “ťažké presuny” si zavolajte profesionálnych sťahovákov, ktorí za vás  bezpečný presun a prepravu tých najťažších a najrozmernejších predmetov zabezpečia.

Ak si ani napriek vyššie uvedeným tipom na sťahovanie netrúfate, zvážte možnosť využitia profesionálnych služieb, ktoré si síce vyžadujú väčší finančný rozpočet, ale doprajú vám bezstarostné riešenie celého sťahovania aj spolu s balením.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Pokyny z lavičky ignoroval: Kuriózny moment v podaní Vladimíra Weissa ml.
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Americký minister Blinken o smrti vodcu Hizballáhu: Bol brutálnym teroristom, tvrdí
AI model hľadá už schválené lieky, ktoré môžu liečiť aj vzácne ochorenia
Do boja proti vzácnych ochoreniam nastúpi umelá inteligencia: Čítajte, čo dokáže
Marburgova choroba (ilustračná fotografia).
Ďalšia pandémia?! V Afrike sa šíri vážna CHOROBA: Hlásia obete, liečba ešte NEEXISTUJE
Vladimir Kara-Murza bol pozvaný na udelenie Ceny Václava Havla za ľudské práva.
Foto
Dostal sa z ruského väzenia! Kara Murza prehovoril: Situácia je horšia ako ku koncu ZSSR
Policajt sa pozerá na obytnú výškovú budovu, ktorú zasiahol letecký útok izraelskej armády v Bejrúte v skorých ranných hodinách v pondelok 30. septembra 2024.
Foto
Útoky v centre Bejrútu! Desivé FOTO z miesta: Izrael tvrdí, že zabili dvoch vodcov
Bývalý majiteľ sa manželov ozval a vysvetlil, čo stojí za nálezom.
Foto
Manželom záplavy poškodili dom: Voda odhalila HANBU exmajiteľa skrytú v STENE
(ilustr. foto)
Policajná akcia v Bratislavskom kraji: Neuveríte, koľko vodičov chytili s alkoholom v krvi!
Na miesto bola okrem horských záchranárov z Oščadnice aj posádka leteckých záchranárov zo Žiliny.
Ťažké chvíle v Oščadnici! Seniorku († 89) museli resuscitovať: Zachrániť sa ju nepodarilo
(ilustračné foto)
Taliansky futbal smúti: Záhadná smrť bývalého záložníka († 43) na hotelovej izbe
Bývalý policajný funkcionár NAKA Branislav Bakoš dostal trest päť rokov väzenia.
Situácia po zrušení NAKA: Problémy s počtom pracovníkov? Policajný zbor sa kritike bráni!
Vojna v Sudáne si vyžiadala už vyše 9000 životov.
Letecký útok na sídlo veľvyslanca! Rezort zahraničia odsúdil desivý čin: Na koho hádže vinu miestna armáda?