Pečené hrnčeky s ovocím
Na 6 porcií budeme potrebovať:
- 500 - 700 g rôzneho drobného ovocia (ríbezle, jahody, maliny, černice...)
- pol hrnčeka krupicového cukru (podľa chuti ovocia)
- pol lyžičky vanilkovej pasty alebo mletej vanilky
- kôru z 1 citróna
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- pol hrnčeka hladkej múky
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku
- štvrť lyžičky soli
- pol hrnčeka nasekaných mandlí
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g jogurtu na podávanie
Príprava: 20 minút
Pečenie: 25 minút
Príprava:
Do misy dajte všetko ovocie (väčšie nakrájajte na menšie kusy). Zmiešajte s krupicovým cukrom, vanilkou, citrónovou kôrou a kukuričným škrobom. Rozdeľte do hrnčekov vhodných do rúry. V druhej mise zmiešajte všetky ostatné suché suroviny a nakoniec prilejte smotanu. Vymiešajte hladké cesto. Dajte z neho za lyžicu do každého hrnčeka na vrch ovocia. Potom hrnčeky vložte do rúry vyhriatej na190 °C a pečte 15 - 20 minút. Hotové sú, keď začne vytekať šťava z ovocia a povrch cesta je zlatistý. Nechajte chvíľku vychladnúť a podávajte s hustým jogurtom. Dobrú chuť.