Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Včera 20:05 | Správy | Zaujímavosti
Foto

Brunetke sa podarilo niečo neuveriteľné: Šanca, že sa to stane, je 1:17 miliardám!

Mamička porozprávala, ako sa jej všetky štyri dcéry narodili v ten istý deň. Pravdepodobnosť takéhoto javu je iba 17 miliárd ku jednej.  Všetky štyri tehotenstvá Kristen Lammertovej boli počaté prirodzenou cestou a všetky mali iný termín pôrodu.

Manželia boli zo svojich troch dcér nadšení, ale rozhodli sa mať ešte jedno dieťa, aby bola ich rodina kompletná. „Tešili sme sa, že toto dieťa bude mať iný dátum narodenia ako 25. augusta,“ hovorí Kristen.  Keď otehotnela, termín pôrodu bol opäť koniec septembra. Nemysleli si, že by mohli mať ďalšie predčasne narodené dieťa, ale keď bola Kristen 23. augusta v 35. týždni tehotenstva, testy ukázali, že sa u nej rozvíja vážnejšie štádium preeklampsie.

Kristen vysvetľuje: „Ako prvá sa objavila tupá bolesť hlavy a išla som do nemocnice, aby ma vyšetrili. Bola som však presvedčená, že to nič nie je, takže som si ani nezbalila tašku na noc, pretože som bola presvedčená, že ma opäť pošlú domov.  Ale veľmi rýchlo sa to zmenilo z miernej na silnú bolesť a na druhý deň som stratila zrak. Lekári mi povedali, že budem musieť rodiť, pretože mi kvôli preeklampsii hrozí mŕtvica alebo záchvat. Bolo to také desivé, jediné, na čo som myslela, bolo, že to dieťa musím mať. Nechcela som nechať svoje ďalšie tri dcéry bez mamy.“ Dňa 23. augusta jej vyvolali pôrod, jej telo sa opäť dostalo do pomalého pôrodu a nakoniec 25. augusta porodila Valentinu.

„Zdá sa, že moje telo má svoj vlastný spôsob, ako veci robiť. Ja spomaľujem pôrod 36 hodín, a potom sa zrazu všetko zrýchli a dieťa sa narodí,“ hovorí. „Osud v tom určite zohral svoju úlohu. Nebolo možné, aby mali všetky jej tri sestry rovnaké narodeniny a Valentína ba mala byť tá zvláštna. Bolo mi ľúto, že dievčatá musia oslavovať narodeniny v nemocnici, a tak sme do nemocničnej izby objednali pizzu a povedali sme im, že budeme mať pizzovú narodeninovú oslavu. A keď Valentína o niekoľko hodín neskôr prišla na svet, bol to naozaj ten najlepší narodeninový darček, aký si mohlo ktorékoľvek z dievčat priať.  Sophia si pár dní pred narodeninami skutočne želala pri ohľade na hviezdy, aby jej nová sestra prišla na svet práve v deň jej narodenín. Takže jej želanie sa určite splnilo. Bola nadšená.“

Manželia sa rozhodli, že ich rodina je teraz definitívne kompletná. „Preeklampsia sa môže s každým ďalším tehotenstvom zhoršovať,“ vysvetľuje Kristen.  „Takže by pre mňa nebolo bezpečné pokúsiť sa znovu otehotnieť. Ale v každom prípade je teraz naša rodina kompletná so štyrmi dievčatami.  A je to ľahké, keď sa blížia narodeninové oslavy, pretože ich musíme robiť len jeden deň v roku. Povedali nám, že pravdepodobnosť takejto situácie je 17 miliárd ku jednej a určite som nikdy predtým nepočula, že by sa to stalo,“ dodala.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj prehovoril k vojakom: K tomuto ich vyzval
Páchateľ pripravil seniorku o 9500 eur, tvrdil, že je jej synovec (ilustračné foto).
Vlani bolo zaznamenaných viac ako 180 telefonických podvodov zameraných na seniorov: Škoda bola vyčíslená v miliónoch
Do tejto sezóny vstupuje náš obranca s novým číslom 17.
Foto
Vedenie New Jersey rozhodlo: Bude Šimon Nemec pokračovať v NHL?
Izrael už viackrát útočil na štvrte Bejrútu.
Najprv výzva na evakuáciu, potom... Izrael znova útočil na južné štvrte Bejrútu
Hungarian parliament in Budapest, in the bank of Danube.
V Budapešti chystali niečo nebezpečné: Upozornili na to tajné služby, Maďari hneď konali!
Foto
Slovanu budú chýbať viaceré opory, Weiss st. však neskladá zbrane: Gironu máme prečítanú!
Lekári avizujú, že na neriešenie stavu doplatia všetci.
Dobrá správa pre obyvateľov Šale: Do ich mesta sa vráti pohotovosť!
Belgické letisko Charleroi (ilustračné foto).
Druhé najväčšie belgické letisko ruší v utorok všetky odlety: Dotkne sa to 16-tisíc ľudí!
Na Instagrame má už 1,1 milióna sledovateľov.
Foto
Z Paríža ju vyhodili, teraz buduje novú kariéru: Olympijská hviezda predáva pikantné zábery!
(ilustračné foto).
Českí lekári zrušili plánovaný protest, rezort zdravotníctva im pridá
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Predseda vlády odcestuje na oficiálnu návštevu: Toto bude riešiť v Číne
Asteroid bol prvýkrát spozorovaný 7. augusta.
Na oblohe sa zjavila záhadná hviezda, ľudia dostali paniku: Blíži sa príchod Mesiáša?!