Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Včera 17:14 | PR články
PR článok

Oslava 70-tky na maratóne? Žiadny problém

Slováci nedajú dopustiť na dve veci – svoju národnú hrdosť a športového ducha. Tomuto fandí aj spoločnosť RYBA Košice, ktorá u nás už 70 rokov vyrába kráľovnú z téglika – Treskoslovenskú tresku – pri ktorej neexistuje Slovák, ktorý by ju neochutnal. RYBA Košice si uvedomuje, že kvalita je beh na dlhé trate.

Preto sa nedávno netradičným spôsobom rozhodla spojiť desiatky neznámych nadšencov športu a vytvorila z nich jeden súdržný tím. Až 46 ľudí z rôznych kútov Slovenska sa tak spolu zúčastnili rôznych aktivít na Košickom maratóne. „Rovnako ako my, aj Košický maratón má za sebou dlhú históriu. Preto sme sa rozhodli spojiť dlhovekosť so športovým duchom a zostaviť na Medzinárodnom maratóne mieru svoj vlastný tím. Veríme, že si ho užili nielen naši zamestnanci, ale aj naši fanúšikovia. Devätnástim záujemcom sme totiž venovali možnosť zúčastniť sa tohto najstaršieho maratónu v Európe cez výzvu na sociálnych sieťach,“ vyhlásil Richard Duda, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti TAURIS a.s., pod ktorú značka RYBA Košice patrí.

Otvoriť galériu
Zdroj: Ryba Košice

Za tím RYBA Košice odbehlo šesť športovcov maratón, 14 účastníci sa odhodlali na polmaratón a desiati zvolili minimaratón. Zároveň sa podarilo vytvoriť tri štafetové tímy po štyroch účastníkov a ďalší štyria športovci súťažili na inline korčuliach. Na tento výnimočný závod im spoločnosť pripravila aj funkčné tričká a čelenky RYBA Košice i TAURIS. „Košický maratón je fenomén, preto sa nečudujem, že vstupenky na beh sa rýchlo vypredali. O to viac som šťastný, že mi tento zážitok pomohla splniť RYBA Košice,“ povedal jeden z bežcov.

Otvoriť galériu
Zdroj: Ryba Košice

RYBA Košice je hrdá na svoje korene, a preto sa ochotne zúčastňuje tohto atletického sviatku. Zároveň chce podporovať pohyb a zdravý životný štýl zamestnancov. Zamestnanci, ktorí účasťou na maratóne dokázali prekonať svoje limity, môžu byť motiváciou pre ďalších a podnietiť tak športového ducha celej firmy. „Blahoželám všetkým športovcom, ktorí sa odhodlali a zúčastnili sa tohto výnimočného športového podujatia. Verím, že o rok sa náš tím rozrastie o ďalších nadšencov a opäť sa spoločne postavíme na štart Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach,“ dodal Richard Duda.

Ide o najstarší maratón v Európe, na ktorom každoročne štartujú tí najlepší bežci na svete, a ktorý sa považuje za jednu z najväčších športových udalostí roka. Pravidelne sa koná v prvú októbrovú nedeľu.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fitness tréner skúsil bezkofeínovú výzvu
Foto
Tréner vysadil na 30 dní kofeín: Na jeho telo to malo účinok, ktorý rozhodne nečakal
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Nemecký kancelár o kontrolách na hraniciach: Budeme to robiť tak dlho, ako...
(ilustračné foto).
Už ste o ňom počuli? Tento nezvyčajný príznak covidu vás môže úplne zaskočiť!
Šéf Penta Real Estate Juraj Nevolník
Developer Nevolník: Toto je dôvod, prečo majú Slováci najdrahšie byty v Európe v porovnaní s platmi
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Košická gynekologička spôsobila nehodu, nafúkala takmer dve promile! Má to vážnu dohru
Generálny tajomník NATO Mark Rutte
Nový šéf NATO nemá pre Ukrajinu dobré správy: Slová, ktoré nik nechcel počuť
Americký prezident Joe Biden
Američania sa pripravujú na to najhoršie: Biden zrušil svoj naplánovaný program
Záchranári prehľadávajú trosky po leteckom útoku ruskej armády na obytnú budovu v ukrajinskom meste Charkov vo štvrtok 3. októbra 2024.
Rusi intenzívne bombardujú Charkov: Útoky si vyžiadali niekoľkých mŕtvych a desiatky zranených
Let 447 spoločnosti Air France sa 1. júna 2009 zrútil do Atlantického oceánu.
Foto
Lietadlo sa tragicky zrútilo do oceánu: Osudná CHYBA pripravila o život 228 ľudí! Mrazivé posledné slová pilotov
Útek pred revízorom nedopadol šťastne.
Čierny pasažier utiekol pred revízorom ako vo filme, ale... Stačila maličkosť a teraz má problém
Chlapca naposledy videli, keď odchádzal od starej mamy
Polícia pátra po maloletom chlapcovi: Filipa naposledy videli pri odchode od starej mamy
Slovenský hokejový brankár Adam Húska.
Foto
Slovenský brankár si našiel nové pôsobisko: Po dvoch sezónach opúšťa ruskú KHL!