Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Špeciálny projekt

8 magických adventných zájazdov. Vianočné trhy, ktoré musíte zažiť

Počas adventu nemusíte byť len doma. Vydajte sa za sviatočnou atmosférou do populárnych európskych metropol preslávených svojimi vianočnými trhmi a unikátnymi lákadlami s cestovnou kanceláriou DAKA.

Tradície, história, romantika, čas strávený s blízkymi.  O tom všetkom je advent a blížiace sa Vianoce. Zo širokého spektra zájazdov, ktoré ponúka cestovná kancelária DAKA, si vyberie každý typ cestovateľa. Výhodou je, že program ušijú na mieru každému, kto si rád vychutnáva život - mužom, ženám či deťom. Ktoré zájazdy z ich ponuky sú najobľúbenejšie? 

1. Čokoládovňa v Kittsee 

Otvoriť galériu
Viedeň vianočné trhy
Zdroj: CK DAKA

Klasika a vlaňajšia jednotka medzi zájazdmi. Čokoládovňa Hauswirth v obci Kittsee neďaleko Bratislavy je známa svojou kvalitnou čokoládou, ktorú si môžete vychutnať aj v našich obchodoch. „Tento zájazd bol minulý rok našimi klientmi najobľúbenejší, obsadzovali ho najmä štyridsiatnici. Aj priame skúsenosti našich klientov potvrdzujú, že si svoj deň skutočne užije celá rodina, hodnotí David Gavaľa, majiteľ cestovnej kancelárie DAKA. Rozprávkový svet z cukru, mlieka a kakaa neďaleko hraníc čaká na všetkých maškrtníkov.

2. Žraloky v Budapešti 

Otvoriť galériu
Tropicarium Budapešť
Zdroj: CK DAKA

Návšteva Budapešti počas Vianoc je zážitkom, ktorý si nesmiete nechať ujsť. Prehliadka povestného Tropicaria Oceanaria vás príjemne zahreje rovníkovou atmosférou a kde inde v Európe, ak nie tu, môžete vidieť napríklad žraloky?  „Tropikárium je veľkým lákadlom najmä pre deti, ale toto krásne historické mesto chcú naši zákazníci, najmä ženy, vidieť aj pre krásnu architektúru a bohatú históriu. A my im to radi doprajeme,“ dodáva Gavaľa. Nezabudnite sa tiež prejsť vianočnými trhmi na Vorosmarty námestí s tradičným medovým pečivom a vareným vínom.

3. Adventný zájazd do Krakowa

Otvoriť galériu
Adventný Krakow
Zdroj: CK DAKA

Krakow je známy svojou krásou a bohatou históriou, ktorá dýcha na každom kroku. „Vlani sme úplne vypredali aj tento zájazd, obľúbený bol hlavne u žien - štyridsiatničiek, ale v tomto meste vychýrenej nádhery sa nájdu zaujímavosti samozrejme aj pre pánov,“ vraví David Gavaľa. Pár pútačov za všetky - prehliadka Wawelskej katedrály a Hlavného námestia – Rynek Glowny, najväčšieho stredovekého námestia v Európe, kde sa konajú vianočné trhy.

4. Beh s čertmi v Mariazelli

Otvoriť galériu
Mariazell beh čertov
Zdroj: CK DAKA

Pre tých, ktorí hľadajú niečo originálne, sa ponúka adventný zájazd do malebného rakúskeho mestečka Mariazell. „Toto je ozaj zábava pre celú rodinu, navyše cenovo dostupná, len za 44 eur,“ hovorí Gavaľa na strašidelný beh čertov a najväčší adventný veniec v Rakúsku.

5. Predvianočná stovežatá

Otvoriť galériu
Praha advent
Zdroj: CK DAKA

Praha je čarovná celoročne, na Vianoce obzvlášť. Prehliadka Pražského hradu a prechod cez Karlov most vás prenesie do histórie a tak skoro sa z nej nevrátite - Zlatá ulička, katedrála sv. Víta, Rožmberský palác a Pražský orloj sú ďalšie povinné zastávky.  Po obede si môžete užiť vianočné trhy na Staromestskom námestí, sú jedny z najkrajších v Európe. Čaká vás prehliadka s odborným sprievodcom, ktorý vám prerozpráva fascinujúcu históriu Hradčian a komplexu Pražského hradu. Môžete zažiť plavbu po Vltave, nákupy v obchodných centrách a zlatým klincom sú samozrejme adventné trhy s vianočnými dobrotami a hand-made darčekmi. „Registrujeme, že tento zájazd obľubujú hlavne štyridsiatnici až päťdesiatnici. Často sa stáva, že počas dvoch dní tu vzniknú viaceré kamarátstva, čo umocňuje zážitok z tohto starobylého mesta,“ hovorí Gavaľa.

Otvoriť galériu
Praha advent
Zdroj: CK DAKA

6. Drážďany a Moritzburg

Otvoriť galériu

Kto by nechcel navštíviť Popoluškin zámok Moritzburg z filmu „Tri oriešky pre Popolušku“? „Práve tu Libuša Šafránková tancovala na bále a stratila črievičku,“ láka malých aj veľkých záujemcov majiteľ CK DAKA. Okrem hradu si prezriete aj najstarší adventný trh v Drážďanoch i 14 metrov vysokú vianočnú pyramídu zapísanú v Guinessovej knihe rekordov.

7. Perníkové chalúpky

Otvoriť galériu

Advent a Vianoce sú hlavne o rozprávkach. Atmosférou legiend a starých príbehov na vás dýchne zámok Grafenegg s unikátnou výstavou krásne vyzdobených perníkových chalúpok. „Musím priznať, že toto je u nás hlavne ženská špecialita. Najviac ho kupovali naše klientky,“ približuje David Gavaľa. Návštevníci môžu vychutnať vianočné kulinárske špeciality miestnych výrobcov a i bohatý kultúrny program v jednom z najkrajších zámkov v Dolnom Rakúsku.

8. Netradične-tradičné európske metropoly

Advent a vianočné sviatky nie sú len o tradíciách, ale aj o prekvapeniach a prechode k niečomu novému. Ak máte radi inovatívne umenie, môžete si ísť obzrieť naozaj netradičnú vianočnú výzdobu v Miláne.  

Otvoriť galériu

Ako fanúšikovia moderny si prídete na svoje aj v Barcelone, na prehliadke Sagrady familie a najznámejších Gaudího domov - La Pedrera a Casa Batló. 

Otvoriť galériu
Advent Barcelona
Zdroj: CK DAKA

Pre zamilovaných bude ideálna návšteva romantických vianočných trhov na prestížnom bulvári Champs-Elysées v Paríži so zmenšeninou Maison d’Alsace - najväčších vianočných trhov v Európe v Štrasburgu. 

Otvoriť galériu
Paríž
Zdroj: CK DAKA

Všetky tieto zájazdy môžete kúpiť za najlepšie ceny na stránke cestovnej kancelárie DAKA – www.ckdaka.sk  

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Sponzorované

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
ODVETA Izraela po iránskom raketovom nálete: Bojí sa USA najhoršieho?! Toto má byť cieľom útoku
Ilustračné foto.
Zásadné rozhovory Ruska a Číny: Chápu, čo musia spoločne urobiť! Silné slová predstaviteľa čínskej armády
Gabriel (63) po pár dňoch zistil, že z hrobu zmizlo niekoľko najväčších vencov.
Obavy pred Dušičkami: Cintorínová mafia?! Z hrobu Gabrielovej mamy († 86) ukradli za pár dní najdrahšie vence
Do kín mieri dokument Prezidentka, ktorý zachytáva funkčné obdobie bývalej slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej.
Foto
Do kín mieri dokument o Zuzane Čaputovej: Čo o exprezidentke odhalí? Tieto 3 ZÁKAZY museli filmári rešpektovať!
Na snímke sprava radosť Lukáša Haraslína po strelení druhého gólu, Milan Škriniar a Ondrej Duda (všetci Slovensko) v zápase.
Foto
Hádam na Škriniara pozerali aj v PSG... Čo Haraslín musí zlepšiť pre veľkoklub?
Folklórny súbor Zemplín získal striebro na festivale v Južnej Kórei
Váš Tip
Obrovský úspech: Folklórny súbor Zemplín získal striebro na festivale v Južnej Kórei!
Cvičenie čínskej armády v okolí Taiwanu.
Foto
Čína obkľúčila Taiwan: Stíhačky, lode a drony! V pozore ostala aj ďalšia krajina
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Útočí Izrael zámerne na mierové jednotky OSN?! Rázna reakcia Netanjahua
Najznámejší pár tvoril Stano s o 9 rokov staršou twiinskou.
Foto
Stanislav Lobotka otvorene o svojich partnerkách: Pre TOTO ma priťahujú staršie ženy!
Čo na to hovoria Štúrovčania?
Maďarsko sa porátalo s transakčnou daňou: Aha, čo si všimli Štúrovčania! Čaká finančná turistika aj Slovákov?
Ilustračné foto.
Hrozivá nehoda: Autobus sa PREVRÁTIL na diaľnici! Hlásia množstvo obetí aj zranených
(ilustračné foto).
Dráma v meste: Šialenec z ničoho nič strelil do muža! Polícia po ňom stále pátra