Pouličné občerstvenie bolo dlhé roky považované za akýsi okraj gastronómie. V ázijských krajinách to však nikdy neplatilo, dokonca tam pouličný bufet dostal michelinskú hviezdu. Tú síce Mikuláš nemá, no kvalita jedla, ktoré servíruje z auta, pripomína pokrmy z najvychýrenejších reštaurácií. Takto podniká už vyše 10 rokov a darí sa mu.
K tomuto biznisu ho priviedli rodičia a veľa skúseností mu odovzdala mama Zuzana. „Ešte ako vysokoškolák som u nás objavil dieru na trhu. Vo svete je síce food truck celkom bežná vec, no tu to tak nebolo. Vtedy sme si s vtedajšou partnerkou a dnešnou manželkou Máriou kúpili trojkolesové Piaggio a prispôsobili sme si ho na prípravu jedál. Krátko na to sme začali jazdiť po rôznych podujatiach a mali sme úspech,“ rozhovoril sa úspešný kuchár, ktorý sa nedávno vrátil z európskeho street food festivalu z Nemecka, kde so svojím novým tacos oslovil 8-člennú porotu, v ktorej boli aj michelinskí kuchári.
„Prišli sme tam s tacos, teda s tradičným mexickým jedlom. Naše víťazné tacos je plnené slovenskými ingredienciami. Mäso je z údeného bravčového kolena, tradičný šalát z kyslej kapusty a k tomu chipotle z údenej majonézy a celé to bolo zabalené v pšeničnej tortille,“ opísal originálne ingrediencie jedla, s ktorým oslovili komisiu.