Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Špeciálny projekt

Ako si zabezpečiť vlastné bývanie, keď svoj domov vidíte za hranicami?

Na Slovensku nie je žiadnou novinkou, že veľa ľudí chodí za prácou do zahraničia a čoraz viac z nich sa nakoniec rozhodne pre trvalý pobyt za našimi hranicami. Najčastejším dôvodom je lepšia životná úroveň, vzdelávací systém či zdravotníctvo, no motiváciou môže byť aj túžba žiť v exotickejšom prostredí alebo pri mori.

Potvrdzujú to aj dáta Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), podľa ktorých takmer 10 % Slovákov žije v zahraničí, čo je dvojnásobok priemeru ostatných krajín OECD. Žiaľ, odchádza nám aj mnoho mladých talentov, pretože veľká časť najlepších maturantov vyhľadáva štúdium v zahraničí. V podstate každý 5. Slovák študuje v zahraničí, a to je výrazne nad priemerom EÚ, ktorý sa pohybuje na úrovni 4 %. Len málo z nich zvažuje návrat domov a aj tí, ktorí sa rozhodli pokračovať vo svojom vzdelaní na Slovensku, chcú tiež po ukončení štúdia odísť pre lepšie pracovné uplatnenie a tak ďalej.  

Je bývanie v zahraničí pre slovákov nedostupné?

 “V BizPartner Group si myslíme, že masívnejší odliv Slovákov do zahraničia má vplyv aj na vyšší dopyt po kúpe nehnuteľnosti v zahraničí. Ľudia už nevyhľadávajú len rekreačné apartmány alebo investičné príležitosti v turistických destináciách, ale oslovujú nás aj pri pomoci s financovaním vlastného bývania”, vysvetľuje Petra Fodorová, CEO  zakladateľka BizPartner Group.

Otvoriť galériu

Ako príklad uvádza klientov, ktorí chcú pomôcť zabezpečiť nehnuteľnosť pre svoje deti študujúce v zahraničí, ale aj staršie páry, ktoré by chceli na dôchodok ísť žiť niekam k moru. Otázkou je, či bývanie v iných krajinách je pre Slovákov dostupné. “Nemyslím si, že problém je v cene nehnuteľností, napríklad v takom Dubaji kúpite pekný a priestranný apartmán za obdobné sumy ako v Bratislave. Problém s financovaním vzniká skôr pre iné dôvody, ako je získanie hypotéky na nehnuteľnosť v zahraničí,” vysvetľuje Petra Fodorová. 

Ak nemáte dostatok vlastných finančných zdrojov, tak jednou z možností je tzv. americká hypotéka. Pri tej však musíte banke ručiť nehnuteľnosťou na Slovensku, čo môže byť pre mnohých ľudí problém. Rovnako sa s rôznymi prekážkami pri schválení úveru na bývanie stretávajú i Slováci, ktorí už dlhšie žijú v cudzej krajine. A to napriek tomu, že majú dostatočný príjem. Pravdepodobne aj z tohto dôvodu uprednostňuje mnoho z nich skôr dlhodobý prenájom. Riešením môže byť alternatívne financovanie nehnuteľností, vďaka ktorému je vlastniť byt či dom v zahraničí jednoduchšie.

Ako funguje prenájom s neskorším odkúpením

Tento inovatívny a bezpečný model financovania nehnuteľností ponúka skupina BizPartner Group už niekoľko rokov na Slovensku. V tomto roku sa službu rozhodli rozšíriť aj o Českú republiku, Chorvátsko, Bulharsko a Spojené arabské emiráty. Princíp spočíva v tom, že  záujemca si svoj vybraný byt či dom rezervuje za vopred dohodnutých podmienok a na finálne odkúpenie tak získa čas aj pár rokov. Do tej doby v ňom môže okamžite bývať, dokonca ho rekonštruovať alebo prenajať ďalším osobám.

“Keďže vidíme záujem o nehnuteľnosti v zahraničí, tak sme chceli aj v iných krajinách spraviť takúto kúpu dostupnejšou pre širšiu skupinu ľudí. Na Slovensku sa nám služba prenájom s neskorším odkúpením osvedčila a pomohla nadobudnúť nehnuteľnosť stovkám klientom. Hlavnou výhodou je, že ak sa rozhodnete odísť za novým domovom našou cestou, tak je ukrátená o nadbytočnú byrokraciu a nemusíte sa obávať ani nárastu cien, keďže  odkupujete nehnuteľnosť za sumu, za akú sme sa vopred dohodli bez ohľadu na vývoj trhu,” uzatvára Petra Fodorová.     

Či už je vašim cieľom trvalý odchod zo Slovenska alebo vlastniť rekreačný apartmán či investičnú nehnuteľnosť, tak s úspešným financovaním vám vie BizPartner Group pomôcť vo väčšine prípadov. 

Otvoriť galériu
Zdroj: BizPartner Group

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Sponzorované

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Zvrhlík v Seredi: Na ulici, kadiaľ chodia deti, sa obnažoval a... Nepochopiteľné
Ilustračné foto
Rusko muselo evakuovať tisíce obyvateľov: Situácia je vážna! Aha, čo tvrdí
Bývalý tenista mal okradnúť fanúšika, ktorý si chcel vychutnať zápas Slovana so svetovým gigantom.
Foto
Martin opísal, ako mal naletieť bývalému tenistovi Ronaldovi G.: Pre falošné vstupenky som prišiel o peniaze!
Tatianu limitujú pracovné povinnosti
Ďalšia náhla ZMENA v Let's Dance Turné: Porotkyňu Drexler vystrieda známa SPEVÁČKA!
Nad výrokmi Petra Kotlára krútia odborníci hlavami.
Kotlára si po Hlase podal i politológ: Šíri najhlúpejšie hoaxy, má obrovské ego a ak ho odvolajú...
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
NATO začína cvičenie zamerané na jadrové zbrane: Jasný signál Moskve!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un.
Naozaj to Severná Kórea spraví? Prípravy už mali začať!
Dávid Strelec sa raduje z gólu.
Foto
Strelec ukázal superschopnosti Švédom aj dopingovým komisárom: Pohotový v koncovke, rýchly pri cikaní
Mercedes z roku 1980
Foto
Netradičná akcia v Lučenci: Pohrebný koč aj rekord v kopaní hrobu!
(ilustračné foto)
Na tvrdé pečivo zabudnite! Česi vymysleli novinku: Chlieb vydrží čerstvý 9 DNÍ!
Libanonský metropola Bejrút po nedávnom útoku.
Najhorší útok Hizballáhu: Izrael takú ranu neutŕžil od začiatku pozemných operácii!
Ilustračné foto
Veľký problém Muskovej Tesly: Auto vzplanulo a v plameňoch zomreli 4 ľudia!