Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Dnes 00:00 | PR články
PR článok

Na toto si dajte pozor pri poistení majetku!

Povodne, záplavy, zosuvy pôdy, ale aj zemetrasenia či požiare a zlodeji. To sú najväčšie hrozby, ktoré môžu ohroziť váš majetok – dom alebo byt. Ako sa brániť?

Jedinou odpoveďou je poistenie vášho bytu alebo domu. A to nielen poistenie nehnuteľnosti, ale aj poistenie domácnosti, keďže každé z nich kryje niečo iné. Preto treba myslieť na to, že obidve poistenia sú dôležité a ochránia vašu peňaženku v prípade nečakaných udalostí.

Poistenie nehnuteľnosti kryje škody na nehnuteľnom majetku, teda na všetkom, s čím sa v rámci vášho domu alebo bytu nedá hýbať. Ide najmä o obvodové múry, okná, dvere aj zabudované veci v rámci domácnosti ako napríklad kuchynská linka. Naopak, poistenie domácnosti kryje škody na vybavení a zariadení domácnosti, týka sa vašich osobných vecí ako sú knihy, šatstvo, cennosti, ale aj elektrospotrebičov a elektronických zariadení.

Myslite na to, že poistenie majetku vás ochráni pred škodami a zabezpečí vám finančnú stabilitu, pretože v prípade veľkých škôd nemusíte platiť všetky náklady zo svojho vrecka. Je však výhodné aj pre prípad, že spôsobíte škodu iným osobám, keďže si v rámci neho môžete uzatvoriť praktické a dôležité poistenie zodpovednosti.

Otvoriť galériu
Zdroj: Union

Uzatvorte si ešte výhodnejšie poistenie majetku

Poistenie majetku v Unione vám ponúka možnosť uzatvoriť poistenie nehnuteľnosti aj domácnosti na jednej zmluve a to veľmi rýchlo, jednoducho, bez obhliadky a online v priebehu niekoľkých minút.

Zároveň si v rámci poistenia majetku môžete vyskladať presne to, čo potrebujete, bez univerzálnych balíčkov. Tie často obsahujú pripoistenia, ktoré nepotrebujete, alebo v nich chýbajú iné, dôležité pripoistenia.

Výška poistenia závisí od lokality, typu, stavu a veľkosti nehnuteľnosti či ďalších faktorov. V Unione si môžete v rámci vynoveného poistenia majetku UniDom plus poistiť vašu nehnuteľnosť s maximálnou poistnou sumou až do výšky 1 500 000 eur. Získate aj garanciu poistnej sumy, je ale potrebné dodržať priebežnú indexáciu vašej nehnuteľnosti. Zároveň sa nestane, že budete mať svoj dom alebo byt podpoistený, čo znamená, že pri poistnej udalosti dostanete maximálnu výšku poistného plnenia.

Okrem domu a bytu, chaty aj hnuteľných vecí, ktoré sa v nich nachádzajú, si môžete poistiť garáž (či garážový box a garážové státie), záhradu aj ostatné budovy na pozemku nehnuteľnosti. Poistenie majetku v Unione teraz kryje v rámci stavebných súčastí nehnuteľnosti aj fotovoltických panelov na streche a nabíjacích staníc pre elektromobily.

V doplnkovom poistení Drobnosti pre domácnosť je teraz zahrnuté aj krytie škôd na veciach patriacich zamestnávateľovi ako je notebook a mobilný telefón, až do výšky 1 500 eur.

Otvoriť galériu
Zdroj: Union

Poistenie majetku v Unione sa oplatí!

Vedeli ste, že pri prasknutí radiátora, premnožení škodcov alebo vymknutí sa v byte máte v rámci poistenia majetku k dispozícii aj užitočné asistenčné služby dostupné 24 hodín denne?  V rámci nich máte nárok aj na pozáručný servis elektrospotrebičov s predĺženou zárukou až na sedem rokov. Novinkou je aj cykloasistencia prostredníctvom asistenčných služieb, ktorá vám pomôže v prípade nehody a poruchy bicykla, defektu, pri nedostatku energie elektrobicykla, ale aj pri zdravotných komplikáciách, ktoré sa vám môžu prihodiť počas cyklovýletu.

A ak ste poistenkou či poistencom Union zdravotnej poisťovne, poistenie majetku v Unione dostanete so zľavou 5 percent.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Drsný odkaz expertov Samovi Honzekovi: Toto by ti prospelo najviac!
Ilustračné foto
Vyše 20 rokov v base: Toľko si karikaturista odsedí za mrežami! AHA, čo urazilo vedenie kráľovstva
Na snímke predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling
SaS ostro skritizovala jazykový zákon z dielne rezortu kultúry: Slovensko vracia do 90. rokov
Peter Pellegrini a Péter Szijjártó - Otvorenie nového cestného mosta medzi obcami Ipeľské Predmostie a Drégelypalánk
Podpásovka pre Szijjártóa? Od výborov europarlamentu NEDOSTAL pozvanie!
(ilustračné foto)
Čierny týždeň na Slovensku: Už tretie auto sa zrazilo s vlakom!
Predstavitelia palestínskych národných síl skúmajú časť iránskej rakety po iránskom raketovom útoku na Izrael, vo vojenskom zariadení ich jednotiek v izraelskom meste Jericho, na Západnom brehu Jordánu 2. októbra 2024.
Cieli Izrael na jadrové zariadenia? Takto to vidí Irán! Ak by sa dopustili akejkoľvek hlúposti...
premiér Róbert Fico
Robert Fico sa nezúčastní samitu EÚ v Bruseli: Mení program!
Hanychová vyšla s pravdou von.
Šokujúce PRIZNANIE Hanychovej: Tajila to DLHÉ roky! Šialené, čo vyšlo na verejnosť
 Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov
Peskov po Zelenského pláne o skončení vojny: Ukrajina musí vytriezvieť! Otvorene narážal aj na USA
Posledné očká do reťaze.
FotoVáš Tip
Deň chleba si uctili novým rekordom: Pekári a študenti z Nitry napiekli 143 metrov dlhú chlebovú reťaz!
O cene známky podľa ministra Jozefa Ráža rozhodne vláda.
Ministerstvo dopravy reaguje na kritiku rušenia IC vlakov: Čo ich nahradí?
(ilustračné foto)
Zdravotnícke odbory v ČR hromžia: Sme urazení a nespokojní! Sú vo vzduchu ďalšie protesty?