Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Dnes 07:00 | Správy
Video

Slovenky žijú veľký postupový sen: Na tribúnach pod Tatrami sa bude písať história

Ženský futbal naberá vo svete na popularite, pričom Slovensko nechce zaostávať. Doslovne pod Tatrami na štadióne v Poprade sa uskutoční v piatok 25. októbra o 17.30 h prvý zápas semifinále baráže o postup na ME 2025 proti Walesu.

Slovenky nikdy tak blízko k postupu na veľký turnaj neboli, čo berie vážne aj Slovenský futbalový zväz (SFZ). Ten spojil sily s generálnym partnerom Lidlom a spolu si dali odvážny cieľ vypredať tribúny, ktoré by hnali dievčatá na historický postup.

Otvoriť galériu
Kým vo svete chodia na ženský futbal tisícky ľudí, veď stretnutia minuloročných MS v Austrálii a na Novom Zélande videlo v priemere na jeden duel 30 911 ľudí, Slovensko stále v tomto smere zastávala, ale aj u nás sa pohli ľady. V júli na stretnutie proti Škótkam (0:2) v rámci 2. skupiny B-divízie kvalifikácie na ME zavítalo na tribúny v Nitre viac ako 1 100 divákov a hlásateľ oznámil, že tento počet je rekordný na ženský národný tím.

Predchádzajúce maximum držal zápas Sloveniek na štadióne v Žiline spred 11 rokov. „Sme radi za všetkých ľudí, ktorí prišli. Verím, že sa im futbal páčil a nájdu si cestu aj na ďalšie zápasy,“ povedala vtedy reprezentačná kapitánka Diana Bartovičová (31), ktorá ešte nemohla tušiť, čo sa bude chystať na najbližší domáci duel...

Pozrite sa, ktorí známi futbalisti vás na dôležitý zápas pozývaju.


 

Sen o postupe

O tri dni na to si naše dievčatá remízou 2:2 na neutrálnej pôde s Izraelom zabezpečili postup do dvojstupňovej baráže o budúcoročné ME vo Švajčiarsku. Žreb im ako prvého protivníka prisúdil Walesanky. „Je to kvalitný súper, ktorý disponuje mladými hráčkami. Určite to bude zaujímavý duel. Urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do ďalšieho kola. Dôležité bude, aby sme mali k dispozícii hráčky vo forme a aby boli zdravé,“ konštatoval tréner Peter Kopúň (39).

Otvoriť galériu

Pre ženskú reprezentáciu to bude premiéra v baráži o veľký turnaj. „O účasti na vrcholnom podujatí snívame už desiatky rokov a teraz sme k nemu bližšie než kedykoľvek predtým. Samozrejme, čaká nás ešte dlhá a náročná cesta, ale začíname doma, pod Tatrami a veľmi si prajeme, aby nás prišlo povzbudiť čo najviac fanúšikov,“ uviedol SFZ, ktorý chce aj týmto stretnutím naštartovať väčšie povedomie a popularitu ženského futbalu na Slovensku. Práve preto si zväz a jeho generálny partner Lidl stanovili ambiciózny cieľ – po prvýkrát vypredať futbalový štadión u nás počas ženského zápasu.


Výťažok do klubov

Dievčatá na trávniku by tak vďaka mohutnej podpore mohli pocítiť povestnú 12. hráčku z tribún, čo by im mohlo pomôcť k pozitívnemu výsledku. „Ako generálny partner slovenského futbalu sme hrdým podporovateľom všetkých reprezentácií, vrátane tej ženskej. Naším cieľom je vypredať zápas proti Walesu a dosiahnuť tak historicky najvyššiu účasť na ženskom futbale, naše hráčky si to určite zaslúžia,“ povedal obchodný riaditeľ Lidla pre starostlivosť o zákazníkov Branislav Brzula,

Ten zároveň prezradil, že o tento úspech sa chcú podeliť. „A preto celý výťažok z predaja vstupeniek rozdelíme medzi všetky slovenské kluby, ktoré majú mládežnícke dievčenské družstvá. Sme nesmierne radi, že aj takýmto spôsobom môžeme podporiť talentované hráčky na ich ceste za športovými víťazstvami,“ dodal.


Bohatý sprievodný program

Tribúny Národného tréningového centra v Poprade majú kapacitu 5 700 divákov, pričom vstupenky sú k dispozícii už v prepredaji za 3 € na stránke SFZ. Lidl si navyše pre futbalových fanúšikov pripravil bohatý program už od skorého popoludnia. Na tréningovom ihrisku sa odohrá mládežnícky turnaj talentovaných futbalistiek vo viacerých vekových kategóriách.

Otvoriť galériu

Pred zápasom pri štadióne nebude chýbať ani Fanpark a pripravená je aj polčasová aktivita Koleso šťastia s možnosťou výhry poukážok na nákup v Lidli či balíčky cien SFZ. Atmosféru navyše dotvoria hudobné vystúpenia známych slovenských umelcov. Na podujatí zaspievajú Dominika Mirgova a Peter Cmorik Band.

To všetko má napomôcť k tomu, aby si Slovenky vytvorili čo najlepší výsledok pred odvetou v Cardiffe (29. októbra o 20.15 h). Ak v dvojzápase semifinále baráže uspejú o postup na 16-členné ME 2025 vo Švajčiarsku si to rozdajú proti úspešnejšiemu z dvojice Gruzínsko - Írsko. Finále baráže je naplánované na prelom novembra a decembra, pričom prvý zápas by sa hral na Slovensku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Český hokejista má miliónové dlhy: Pred súd ho chcú postaviť okradnutí športovci, je medzi nimi aj Slovák Švento
Po rokoch sa spolu opäť zatvorili do nahrávacieho štúdia.
Foto
Dojatý Richard Müller: Slzy po duete s dcérou! Čo sa dialo na nakrúcaní s Emmou?
Ilustračné foto
Začína dopravné peklo: TU si postojíte až hodinu! Pripravte sa
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Bývalá česká tenistka zažila nočnú moru: Tri potraty a rakovina manžela!
Lelkesovci tvoria jeden z najstabilnejších párov nášho šoubiznisu.
Foto
Pikantnosti zo spálne! Lelkes DETAILNE opísal intímnosti so Sisou: Čo ma na nej vždy rozpáli
Brankár Slovana Bratislava Dominik Takáč.
Brankár Slovana si v derby proti Trnave prešiel peklom: Takáča urážali a zahádzali potkanmi!
Autumnal road through forest - fog. Oncoming unrecognisable car ahead. Some minor motion blur, image has been taken during driving
Platia výstrahy: V TEJTO časti Slovenska treba počítať s nebezpečným javom
Najlepší muž. Štefan Šuster (44) odniesol na chrbte 60 kíl.
FotoVáš Tip
Vo Vysokých Tatrách 40-ty krát súťažili nosiči: Vyniesli 6 ton piva a minerálok! Najrýchlejší čas vás ohromí
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Desivé správy z Ruska: Zelenskyj reaguje! TOTO svet nemôže dovoliť
Slovenská streľkyňa Danka Barteková.
Úspešná strelkyňa Barteková oslávila cez víkend 40-ku: Bábiky vymenila za flintu...
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Európska ľudová strana poslala Orbánovi ODKAZ: To sa mu nebude páčiť!
Vladimir Putin.
Brazílsky prezident ruší cestu na summit v Rusku: Znepokojivý dôvod!