Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Včera 00:00 | PR články
PR článok

Prevádzky prechádzajú komplexnou zmenou, obchodných zástupcov nahradili Business Developeri

Sektor HoReCa zažíva turbulentné obdobie, ovplyvnené nielen aktuálnou spoločenskou situáciou, ale aj meniacimi sa preferenciami zákazníkov.

Cena už nie je jediným rozhodujúcim faktorom, zážitok sa stáva novým štandardom. Prevádzky musia byť flexibilné a ochotné prispôsobovať sa týmto trendom. Obchodných zástupcov nahradili Business Developeri, ktorí už nie sú len sprostredkovateľmi tovaru, ale prinášajú komplexné poradenstvo.

Business developeri pomáhajú

Zmena preferencií zákazníkov vedie prevádzky k neustálej adaptácii. Podniky potrebujú novým trendom prispôsobovať svoje služby, vnútornú kultúru, ale aj spôsob vlastnej propagácie. Nie vždy sú však na tieto veľké a rýchle zmeny pripravené. Práve z tohto dôvodu prišla spoločnosť HEINEKEN Slovensko s riešením a majiteľom či prevádzkarom ponúka pre rozvoj podnikania pomoc. Namiesto klasických obchodných zástupcov zamestnáva Business developerov, pričom už samotný názov ich funkcie prezrádza, že ich cieľom je pomôcť s rozbehom či rastom biznisu. „Obchodný zástupca zastupuje konkrétny produkt, zatiaľ čo Business Developeri poskytujú poradenstvo v rôznych oblastiach, ako sú cenotvorba, výber sortimentu, digitálna komunikácia, trhové dáta a podpora predaja. Business developeri sa viac zameriavajú na rozvoj obchodu a efektívne využívanie synergií so zákazníkmi,“ hovorí o službe Marián Klein, Country sales manager Premium HORECA, spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Otvoriť galériu

Business Developeri zaisťujú komplexné poradenstvo ohľadom  podnikateľských aktivít a klientom vedia odporučiť aj rôzne formy vzdelávania, od rekvalifikačných kurzov až po Školu čapovania HoReCa Academy. „Neexistuje univerzálne riešenie na všetky problémy – spolupráca medzi majiteľom prevádzky a Business Developerom je kľúčová. Navyše ich poradenstvo je bezplatné, takže za samotný čas strávený s Business Developerom vám faktúra určite nepríde. Záujem o túto službu neustále rastie a majitelia najviac oceňujú skutočný záujem o ich podnikanie a individuálny prístup,“ dodáva Klein.

Pomoc zacielená na regióny

Rozdiely v preferenciách zákazníkov nesledujeme iba medzi generáciami, ale nachádzajú aj medzi regiónmi. Business developeri majú prístup k celoslovenským údajom, no zároveň veľmi dobre poznajú svoj región a jeho špecifické potreby.

Marián Klein vysvetľuje: „Tatranský región sa vyznačuje vysokou koncentráciou hotelov a zahraničných návštevníkov. Okrem tradičných turistov z Poľska a Česka čoraz častejšie prichádzajú hostia z Pobaltia, Veľkej Británie a Izraela. Preto je dôležité rozumieť ich preferenciám. Nehľadajú len svetovo známe značky ako Heineken, ale radi objavujú slovenské produkty, najmä ak vedia, od koho pochádzajú, napríklad Zlatý Bažant.“

Otvoriť galériu

Digitálna transformácia

V dnešnej dobe, kedy sa život čoraz viac presúva do digitálneho prostredia, je nevyhnutné, aby sa aj tradičné prevádzky prispôsobili novým trendom.. Kým kedysi im stačilo pred podnik postaviť stojan so zľavou, či vylepiť plagát s informáciou o koncerte, dnes už tieto formy propagácie nestačia. Práve Business Developeri vedia prevádzkam predstaviť silu online komunikácie, ukázať im ako fungujú sociálne médiá a vysvetliť ako na nich so zákazníkmi pracovať. Prostredníctvom cielenej digitálnej stratégie môžu prevádzky výrazne zvýšiť svoju viditeľnosť, osloviť nových zákazníkov a posilniť svoje postavenie na trhu.

Slovenský gastro sektor čelí výzve, ako uspokojiť rastúce nároky zákazníkov a tejto téme sa venovala aj konferencia „Akadémia piva: Ako dostať ľudí za obe strany výčapu?“, organizovaná spoločnosťami HEINEKEN Slovensko a SME konferencie, 22. októbra v Poprade. O aktuálnej situácii v HoReCa segmente diskutovali pozvaní odborníci a taktiež návštevníci konferencie – zamestnanci HoReCa.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Erik Tomáš prezradil DETAILY zvyšovania minimálnej mzdy! Sledujte, o koľko porastie
Imro sa stal majstrom sveta na nedávnej súťaži v Trnave aj držiteľom rekordu.
FotoVáš Tip
Slovenský silák udivuje vzhľadom aj výkonom: Imro súťaží len rok, už sa stal majstrom sveta a pokoril aj rekord!
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Správa o boji proti obchodovaniu s ľuďmi zhodnotila Slovensko: Aha, čo nám vyčíta
Kandidát na prezidenta Donald Trump.
Podpásovka pred voľbami?! Exšéf Trumpovho štábu vytiahol zarážajúce správy
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Nepríjemné správy Šutaja Eštoka: Výstavbu koncovej nemocnice v Ružinove nepovažuje za...
Policajtom bratislavskej krajskej kriminálky sa včera podarilo zadržať tri osoby v súvislosti s trestnou činnosťou spáchanou v Rakúsku ako aj na Slovensku.
Foto
Detaily dramatickej RAZIE pred nákupným domom v Bratislave: Drogy, krádež a...
Matka s dcérou pri spomienke na zosnulého otca zosmutneli.
Foto
Srdcervúci osud matky s dcérou v ČSMT: ODKAZ pre otca do NEBA! Ich príbeh vás chytí za srdce
(ilustračné foto).
Aktualizované
Riaditeľ podpísal prvých desať zmlúv na výstavbu staníc ZZS: Projekt je financovaný z plánu obnovy
Nik si nevie vysvetlil, čo sa vo vzduchu stalo.
Inštruktor paraglidingu Vali († 47) počas letu VYPADOL z postroja: Nad tragédiou visia otázniky!
Prvá predvolebná debata prezidentských kandidátov v USA.
Trump vs. Harrisová, ak by prezidenta USA volili Česi: Víťaz vás prekvapí!
Ilustračné foto
Hororový nález v Bratislave: V blízkosti Slovnaftu objavili mŕtvolu († 33)! Desivé, kde sa nachádzalo telo
Strasti slasti - Obrúčky
Foto
Nešikovný otec kazí synovi svadbu: Túži po jeho budúcej svokre, obrúčky zožral pes!