Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2024 00:00 | PR články
PR článok

Prevádzky prechádzajú komplexnou zmenou, obchodných zástupcov nahradili Business Developeri

Sektor HoReCa zažíva turbulentné obdobie, ovplyvnené nielen aktuálnou spoločenskou situáciou, ale aj meniacimi sa preferenciami zákazníkov.

Cena už nie je jediným rozhodujúcim faktorom, zážitok sa stáva novým štandardom. Prevádzky musia byť flexibilné a ochotné prispôsobovať sa týmto trendom. Obchodných zástupcov nahradili Business Developeri, ktorí už nie sú len sprostredkovateľmi tovaru, ale prinášajú komplexné poradenstvo.

Business developeri pomáhajú

Zmena preferencií zákazníkov vedie prevádzky k neustálej adaptácii. Podniky potrebujú novým trendom prispôsobovať svoje služby, vnútornú kultúru, ale aj spôsob vlastnej propagácie. Nie vždy sú však na tieto veľké a rýchle zmeny pripravené. Práve z tohto dôvodu prišla spoločnosť HEINEKEN Slovensko s riešením a majiteľom či prevádzkarom ponúka pre rozvoj podnikania pomoc. Namiesto klasických obchodných zástupcov zamestnáva Business developerov, pričom už samotný názov ich funkcie prezrádza, že ich cieľom je pomôcť s rozbehom či rastom biznisu. „Obchodný zástupca zastupuje konkrétny produkt, zatiaľ čo Business Developeri poskytujú poradenstvo v rôznych oblastiach, ako sú cenotvorba, výber sortimentu, digitálna komunikácia, trhové dáta a podpora predaja. Business developeri sa viac zameriavajú na rozvoj obchodu a efektívne využívanie synergií so zákazníkmi,“ hovorí o službe Marián Klein, Country sales manager Premium HORECA, spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Otvoriť galériu

Business Developeri zaisťujú komplexné poradenstvo ohľadom  podnikateľských aktivít a klientom vedia odporučiť aj rôzne formy vzdelávania, od rekvalifikačných kurzov až po Školu čapovania HoReCa Academy. „Neexistuje univerzálne riešenie na všetky problémy – spolupráca medzi majiteľom prevádzky a Business Developerom je kľúčová. Navyše ich poradenstvo je bezplatné, takže za samotný čas strávený s Business Developerom vám faktúra určite nepríde. Záujem o túto službu neustále rastie a majitelia najviac oceňujú skutočný záujem o ich podnikanie a individuálny prístup,“ dodáva Klein.

Pomoc zacielená na regióny

Rozdiely v preferenciách zákazníkov nesledujeme iba medzi generáciami, ale nachádzajú aj medzi regiónmi. Business developeri majú prístup k celoslovenským údajom, no zároveň veľmi dobre poznajú svoj región a jeho špecifické potreby.

Marián Klein vysvetľuje: „Tatranský región sa vyznačuje vysokou koncentráciou hotelov a zahraničných návštevníkov. Okrem tradičných turistov z Poľska a Česka čoraz častejšie prichádzajú hostia z Pobaltia, Veľkej Británie a Izraela. Preto je dôležité rozumieť ich preferenciám. Nehľadajú len svetovo známe značky ako Heineken, ale radi objavujú slovenské produkty, najmä ak vedia, od koho pochádzajú, napríklad Zlatý Bažant.“

Otvoriť galériu

Digitálna transformácia

V dnešnej dobe, kedy sa život čoraz viac presúva do digitálneho prostredia, je nevyhnutné, aby sa aj tradičné prevádzky prispôsobili novým trendom.. Kým kedysi im stačilo pred podnik postaviť stojan so zľavou, či vylepiť plagát s informáciou o koncerte, dnes už tieto formy propagácie nestačia. Práve Business Developeri vedia prevádzkam predstaviť silu online komunikácie, ukázať im ako fungujú sociálne médiá a vysvetliť ako na nich so zákazníkmi pracovať. Prostredníctvom cielenej digitálnej stratégie môžu prevádzky výrazne zvýšiť svoju viditeľnosť, osloviť nových zákazníkov a posilniť svoje postavenie na trhu.

Slovenský gastro sektor čelí výzve, ako uspokojiť rastúce nároky zákazníkov a tejto téme sa venovala aj konferencia „Akadémia piva: Ako dostať ľudí za obe strany výčapu?“, organizovaná spoločnosťami HEINEKEN Slovensko a SME konferencie, 22. októbra v Poprade. O aktuálnej situácii v HoReCa segmente diskutovali pozvaní odborníci a taktiež návštevníci konferencie – zamestnanci HoReCa.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Predvianočné obdobie v domove seniorov je emotívnejšie. ( Ilustračné foto)
Váš Tip
Emotívne obdobie v dome seniorov v Cíferi! Smutná štatistika: Koľko klientov strávi Vianoce s rodinou?
Ilustračné foto
Tragická havária lietadla: Hlásia mŕtvych! Zrútilo sa v ťažko prístupnej oblasti
Close op of the steering wheel and shatterd windshield of a wrecked vehicle.  Cross processing.
Pozor, TU sa stala dopravná nehoda! Pripravte sa na obmedzenie
Iran flag waving  in the wind above skyline of Tehran lit by orange glow of sunset.
Vláda Bidena varuje: Znepokojivé, o čo by sa Irán mohol pokúsiť!
Bývalý chodec Matej Tóth si ako malý chlapec želal pod stromček bicykel či hokejku.
Foto
Známe športové osobnosti: Aha, čo sme písali Ježiškovi...
ilustračné foto
Aktualizované
Ďalší krok Severnej Kórey desí: Chce do Ruska poslať TOTO?!
Bývalý sýrsky prezident Bašár Asad.
Foto
Asadova manželka mala požiadať o ROZVOD: Dôvod vás zarazí! Je za tým Moskva?
(ilustračné foto)
Lietadlo sa ZRÚTILO v meste! Všetci na palube zahynuli: Hlásia zranených aj na zemi
Zuzanu Čaputovú navštívil v Amerike aj jej dlhoročný partner Juraj Rizman.
Foto
Čaputová priznala zdravotné problémy na pobyte v USA: Prečo odmietla ďalšiu ponuku?
Herečka už v minulosti prekonala závislosť od alkoholu.
Foto
Česká herečka Cibulková mala šoférovať OPITÁ: Roky bojovala so závislosťou! Zarážajúce informácie
Fico odišiel po nezhodách so Zelenským za Putinom.
Foto
Premiér Fico šokoval: ÚPLATKY od Zelenského? Po nezhodách s ukrajinským prezidentom išiel za Putinom
Gröhling sa vie poriadne zvŕtať aj v kuchyni!
Foto
Gröhling vymenil parlament za kuchyňu: NAPIEKOL koláčiky a obdaroval aj Drobu! Jeho reakcia stojí za to