Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

PRIZNANIE Zlatice Puškárovej: Chýba jej spravodajská stolička?! Prezradila, kedy nastal bod ZLOMU

Meno Zlatica Puškárová (47) netreba nikomu zvlášť predstavovať. Bola totiž stálicou televízneho spravodajstva a politických diskusií 25 rokov. Kvôli zdravotným komplikáciám bola nútená sa stiahnuť z obrazoviek a na spravodajskú stoličku sa už viac nevrátila.

Fotogaléria
20
fotiek v galérii

Stoličku a v štúdio vymenila za prácu v teréne! Teraz behá Zlatica po Slovensku a naháňa talenty, pretože si stojí za tým, že to v mediálnom priestore chýbalo. Uvažuje však nad tým, že by sa vrátila späť do moderátorského kresla?

Po dlhej pauze ste sa znovu vrátili na obrazovku, ale v inom formáte. Kedy prišlo rozhodnutie, že sa na spravodajskú stoličku už nevrátite?

Stále som v spravodajstve, neodišla som z neho, ani to neplánujem. Mám tam pre svoju prácu vynikajúce podmienky. Mala som zdravotné komplikácie, ktoré sa natiahli, ale v každej situácii, aj v tej ťažšej, sa snažím hľadať niečo pozitívne. Ten nadhľad, ktorý som po 25 rokoch intenzívnej spravodajskej práce vďaka pauze dostala, mi dal priestor uvažovať nad vecami, ktoré som v sebe nosila dlhšie. Celé tie roky som dávala tvár najťažším a najkomplikovanejším politickým aj spoločenským témam a nadobudla som pocit, že mi chýba zviditeľňovanie odborníkov alebo šikovných talentovaných ľudí, ktorých máme na Slovensku veľa. Práve takí mi v mediálnom priestore chýbali. Celkovo som mala pocit, že sme ako krajina veľmi silno konfliktná, a vnímala som to tak, že chcem vidieť Slovensko viac ako krajinu talentu, a nielen konfliktu. Záleží mi na našom smerovaní, lebo tu žijem, a tie dlhé roky cez svoju prácu komunikujem aj spoločenskú klímu a udalosti. Moderovala som osem parlamentných volieb, to je samo osebe dlhý časový presah. Nikde som však nenachádzala prácu s talentom a so šikovnými ľuďmi, ktorí sú naša budúcnosť. Toto mi prišlo ako vhodný moment. Mala som chuť nebyť už v štúdiu, kde som mohla sedieť, ak by sa niečo zásadné neudialo, možno až do dôchodku. (smiech) Som odvážny, veľmi tvorivý typ človeka, ktorý ak sa pre niečo nadchne, nepozná limity. Zároveň vnímam svet veľmi farebne, takže v istých životných etapách potrebujem zmenu.

Otvoriť galériu

Myslela som tú reálnu stoličku, na ktorej ste tie dlhé roky sedeli. Nechýba vám?

Sama som prekvapená, že mi vôbec nechýba. (smiech) Práve naopak, som úplne nadšená z toho, čo momentálne robím, pretože stretávam fantastických, šikovných, prajných a talentovaných ľudí. Nielen mladých, ale aj moju generáciu a seniorov. A to v tejto zvláštnej dobe vnímam ako privilégium. Ten markizácky „vibe“, ktorý aj ja roky reprezentujem, sa mi zrazu veľmi intenzívne vracia, a to som v štúdiu nezažívala. Navyše vôbec nevnímam, že je niečo navždy, lebo život je plynulý a na konci dňa môže byť všetko úplne inak. Nepovedala som, že navždy odchádzam a nikdy sa nikam nevrátim. Sú aj rôzne mimoriadne relácie, ktoré dlhodobo moderujem… Jednoducho som mala chuť ísť do svojho projektu. Je to risk, ale sama som mimoriadne prekvapená takou obrovskou pozitívnou spätnou väzbou. Takže som veľmi rada, že sa viem odvážiť aj na takéto neisté kroky. Odvaha sa mi vždy vyplatila.

Ako vznikla prvotná myšlienka Zlatých talentov?

Tento nápad som mala v sebe dlhšie, ale do veľkej miery to bolo spôsobené celospoločenskou vypätou situáciou. Chcela som jednoducho ukazovať ľudí, ktorí stoja za to, majú talent a dokážu motivovať a inšpirovať iných. Ja sama som mala iba 20 rokov, keď som si v relácii Na telo sadla zoči-voči politikom. Dnes si neviem úplne predstaviť, že by bol niekto v tom veku taký nadšený z politiky, ako som bola vtedy ja. (smiech)

Ako vyzerá zákulisie jej nového projektu, ako hľadá talenty a ktorý ju ohúril najviac? Aký sen by si chcela ešte Zlatica splniť a ako vníma svoju doterajšiu kariéru? Aj to sa dozviete v najnovšom vydaní týždenníka Nový Čas Víkend!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pohľad na iránsku metropolu Teherán v skoré sobotné ráno 26. októbra - v čase začiatku izraelského úroku.
USA vyjadrili stanovisko k útokom na Irán: Vedeli o tom vopred?! Londýn a Rijád vidia situáciu inak
Ondřej Brozobohatý s manželkou Danielou
Dusno Ondřeja Brzobohatého s manželkou: Naplnil sa najhorší scenár...
Protitankovú stenu v Petržalke, na trati električky, presunú.
Hlavné mesto čaká veľká zmena: Významnú protitankovú stenu v Petržalke presunú! Podarí sa ju zachovať celú?
Ústavná pohotovostná služba
Váš Tip
Pohotovostná služba v Bánovciach nad Bebravou bola prerušená: Prevádzkovateľ oznámil, kedy ju obnovia!
Ilustračné foto
Výbušné balíky mali smerovať do celého sveta! Polícia okamžite reagovala: Zadržala až štyroch podozrivých
Súd rozhodol v prípade hokejistu Ondreja Molnára: Vinný z ublíženia na zdraví!
Žena si myslela, že ide o polárnu žiaru. Pravda bola úplne iná.
Foto
Žena si myslela, že vidí polárnu žiaru, ale... Keď vyšlo najavo pravda, vyrobila si veľkú hanbu
Juraj Hrabko upozornil na zlyhania počas pandémie: Hlavným cieľom skúmania je poučenie, nie trestanie
Pohľad na iránsku metropolu Teherán v skoré sobotné ráno 26. októbra - v čase začiatku izraelského úroku.
Irán reaguje na izraelsky útok desivými slovami: Bude ďalšia odveta? Na TOTO sa musí krajina pripraviť!
Arcibiskup Carlo Maria Vigano tvrdo skritizoval prezidentskú kandidátku Kamalu Harrisovú.
Bývalý vatikánsky veľvyslanec sa pustil do Kamaly Harrisovej: Pekelné monštrum, ktoré poslúcha Satana
S advokátom Matúšom Červeným z LEXANTE sme sa v Časovke rozprávali aj o dedení a darovaní majetku.
Cenné RADY advokáta: Ako napísať ZÁVET, aby bol platný! Prezradil všetko, čo potrebujete vedieť
Vo Venezuele vypukli protesty.
Chladnokrvná VRAŽDA v srdci Venezuely: Aktivistu opozičnej strany našli MŔTVEHO! Kto za to môže?