Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.10.2024 00:00 | PR články
PR článok

Základom kvalitnej šunky je prvotriedne čerstvé mäso

Dokonalej a kvalitnej šunke sa nič nevyrovná. Už na prvý pohľad ju spoznáte podľa jej sviežej ružovej farby, jemnej textúry a lahodnej vône. No vytvoriť šunku tej najvyššej kvality nie je úlohou pre každého. Základom úspechu je výber kvalitného čerstvého mäsa, overené receptúry a majstrovská zručnosť skúsených mäsiarov. Medzi tými, ktorí dokážu splniť túto náročnú kombináciu požiadaviek, vyniká aj najväčší slovenský výrobca mäsových výrobkov – spoločnosť Mecom Group.

Výroba šuniek má v Mecome tradíciu siahajúcu až do roku 1972, kedy sa v Humennom začali vyrábať prvé šunky. Ich receptúry sa od vtedy zdokonaľujú, no niektoré, ako napríklad klasická dusená strojová šunka, sa dodnes vyrábajú podľa pôvodnej receptúry.

Otvoriť galériu
Zdroj: Mecom Group

Prémiové šunky s vysokým obsahom mäsa

„Pri výrobe šuniek je kvalitné čerstvé mäso doslova neoceniteľnou devízou, ktorá odlišuje skutočných majstrov od ostatných. Len ten, kto dokáže pracovať s prvotriednym, čerstvým mäsom, môže dosiahnuť vrcholovú kvalitu mäsových výrobkov. Čerstvosť prináša chuťovú aj technologickú výhodu – nič sa nevyrovná mäsu, ktoré neprešlo mraziacim procesom. Zamrazené a rozmrazené mäso nemôže konkurovať v chuti ani textúre tomu, ktoré je spracované priamo po vykostení,“ vysvetlil Ladislav Čechovič, generálny riaditeľ Mecom Group.

„Bez kvalitných, čerstvých surovín by výroba nebola možná. O zabezpečenie tejto suroviny sa starajú naši odborní kostiči na úseku rozrábky. Každý mesiac spracujú v priemere viac ako 1 500 ton chladeného bravčového mäsa, z čoho viac ako 500 ton tvorí čerstvé stehno s kosťou“, doplnil výrobný riaditeľ Miroslav Matvija.

Objavte dokonalosť, ktorú ponúkajú šunky Mecom

Prešporská šunka je skutočným klenotom medzi šunkami – s až 93 % obsahom mäsa, jemne dusená na pare a následne údená na bukovom dreve, ponúka delikátnu chuť, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov. Pre tých, ktorí hľadajú jedinečné chuťové zážitky, je tu Pražská šunka špeciál – zaručená tradičná špecialita s impozantným 97 % obsahom mäsa a tradičným tukovým pokryvom, ktorý zdôrazňuje jej plnú, autentickú chuť. Údenie na bukovom dreve jej dodáva neodolateľný dymový charakter, ktorý si zamilujete už po prvom súste.

Dnes sa v Mecome spája majstrovstvo s najmodernejšími technológiami, aby každá šunka bola perfektná – od výberu mäsa až po finálny produkt.

Otvoriť galériu
Zdroj: Mecom Group

Pokročilé technológie, tradičné remeslo

„V Mecome si zakladáme na maximálnej kvalite surovín. Všetky naše šunky obsahujú vysoký podiel prvotriedneho mäsa, bez zbytočných prísad či alergénov. Výroba šuniek v Mecome spája tradičné postupy s najmodernejšími technológiami. Celý proces výroby je riadený sofistikovanými automatizovanými systémami, ktoré zabezpečujú konzistenciu a dokonalosť každého kroku. Používame najmodernejšie plnoautomatické vákuové narážacie linky, ktoré eliminujú akékoľvek vzduchové bubliny a zabezpečujú špičkovú kvalitu každého výrobku“, vysvetľuje M. Matvija.

„Navyše, celý proces je neustále kontrolovaný pokročilými systémami vrátane detekcie nežiaduceho kovu, čo garantuje najvyšší štandard bezpečnosti a kvality. Tepelné spracovanie prebieha v plne automatických údiarenských a varných komorách, pričom na údenie používame výhradne bukové drevo. Tento proces je šetrný k štruktúre mäsa, zachováva jeho jemnosť a pridáva lahodnú vôňu, ktorá je typická pre naše prémiové šunky“, doplnil M.Matvija.

„Na záver by som rád vyzdvihol našich zamestnancov, bez ktorých zručností by výroba kvalitných šuniek nebola možná. Kombinácia najmodernejších technológií a ich skúseností nám poskytuje silnú konkurenčnú výhodu“, uzavrel L. Čechovič

 

Kvalitná šunka jednoducho patrí do každej slovenskej chladničky! Až 90 % Sloveniek a Slovákov si dopraje mäsové výrobky aspoň raz týždenne, pričom štvrtina z nás si ich vychutnáva každý deň. Šunka je suverénne najobľúbenejšou voľbou, predbiehajúc všetky ostatné mäsové produkty. V tesnom závese za ňou sú suché salámy, mäkké salámy a obľúbené párky – no práve šunka zostáva kráľovnou našich stolov.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Slovenskí futbalisti už majú jasno: TOTO je náš súper v boji o postup v Lige národov
(ilustračné foto)
Hrôzostrašný záver pátrania po novorodencovi: Dieťatko našli mŕtve v odpadkovom koši
Foto
Do sexi biatlonistky sa obul nórsky expert, Wiererovej reakcia prišla rýchlo
2023. Dnes je ikonická stavba v novom šate obľúbeným miestom turistov
Veľké ZMENY pred lyžiarskou sezónou v Jasnej: Čo majú návštevníci očakávať?!
Caucasian woman holding gavel
Začal sa proces s policajným exprezidentom: Zneužíval svoju právomoc?! Aha, čo tvrdí
Kolobežkár neprežil stret s autom!
Tragédia pri Bardejova: Dodávka po ceste nabrala kolobežku! Muž († 34) nemal šancu prežiť
Petra (31), Stevino
Foto
Bratislava odštartovala vianočné trhy: Čaká nás horúca NOVINKA! Za aké pochúťky si tento rok priplatíme?
Ilustračné foto
Poškodené káble v Baltskom mori: Bude NATO musieť reagovať?!
V bratislavskej Petržalke našli vojenskú muníciu.
Hrozivý nález v bratislavskej Petržalke: Počas výkopových prác narazili na... Okamžitý príchod polície!
Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu. Ako to vníma Fiala?
BIZÁR v Česku! To, čo navrhol Babiš, tu ešte nebolo: Obrovská urážka Fialu
Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept
Obyvatelia tohto mesta si siahnu hlbšie do vrecka: Zvyšujú sa dane! Pozrite sa, o ktoré ide
Vodiči, ZLÉ správy: Frekventovaný úsek diaľnice UZAVRÚ! Dokedy to potrvá?