Držková
Na 6 porcií budeme potrebovať:
- 1 kg držiek
- 3 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- celé čierne korenie
- 1 bobkový list
- borievky
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžicu mletej sladkej papriky
- soľ, mletú rascu
- 3 lyžice hladkej múky
- bravčovú masť
Príprava: 30 minút
Varenie: 2 hodiny
Postup:
Držky dajte variť do čistej vody asi na 90 minút. Potom ich zlejte a prepláchnite. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a na masti opečte dozlatista. Pridajte čierne korenie, bobkový list aj borievky a chvíľku spolu opekajte. Vmiešajte paradajkový pretlak, posypte paprikou a dochuťte soľou aj mletou rascou. Zalejte vodou. Pridajte držky a varte spolu asi 15 minút. Z múky a masti pripravte tmavšiu zápražku a zahustite ňou polievku.