Čoraz viac ľudí v poslednej dobe podlieha trendu varenia si jedál na niekoľko dní dopredu, ktoré potom skladujú v mrazničke. Môžete si tak užívať výhody domáceho jedla a nemusíte ho pripravovať od začiatku napríklad po dlhom dni v práci. Táto metóda však môže viesť aj k vážnym zdravotným problémom, ak pri skladovaní a ohrievaní niektorých potravín nedodržíte náležitú starostlivosť, píše LADbible.
Pre jednu rodinu v Číne malo rozhodnutie začať ráno tým, že si dajú domáce jedlo s názvom Suantangzi, typ hustých rezancov vyrobených z fermentovanej kukuričnej múky, smrteľné následky!
Ráno 5. októbra 2020 sa 12-členná rodina zišla a zjedla toto jedlo pri príležitosti štátneho sviatku. Rezance rozmrazili a pripravili po tom, čo ich mali uskladnené rok v mrazničke, pričom deväť z 12 prítomných ľudí sa ich rozhodlo zjesť. Údajne mladší členovia rodiny ich jesť nechceli, pretože im nechutili. Ako sa nakoniec aj ukázalo, dobre urobili...