Reklama

Slováci uťahujú opasky: Zarážajúce výsledky PRIESKUMU! Čo si nedoprajú len, aby ušetrili?

Slováci uťahujú opasky: Zarážajúce výsledky PRIESKUMU! Čo si nedoprajú len, aby ušetrili?

Zdroj: iStock

Reklama

Takmer tretina Slovákov šetrí na kvalite stravy, a to z dôvodu inflácie, teda zvyšovania cien. Vlani šetrilo na kvalite stravy 42 % ľudí a v roku 2020 to bolo viac ako 54 %. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu Food barometer spoločnosti Edenred, ktorý sa uskutočnil v septembri tohto roka na vzorke 1425 respondentov starších ako 18 rokov.

"Tieto dáta sa zdajú byť optimistické, ale existuje opodstatnená obava, že trend, keď ľudia prestávajú šetriť na strave, sa onedlho zastaví. Nie je vylúčené, že po zvýšení dane z pridanej hodnoty na všetko okrem základných potravín budú ľudia opäť významne šetriť na kvalite stravy," uviedla PR riaditeľka spoločnosti Lívia Bachratá.

Anketa medzi slovenskými politikmi - koľko stojí rožok, 250 g masla a liter mlieka?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    anketa medzi slovenskými politikmi - koľko stojí rožok, 250 g masla a liter mlieka?
    Zdroj: NČ / ms ( anc / Polubňáková)

    Doplnila, že 64,2 % respondentov radšej šetrí v iných oblastiach ako je jedlo. Šesť percent z nich si myslí, že kvalita stravy pre nich nie je rozhodujúca.

    Prieskum sa ďalej zaujímal o to, akú časť mesačného rozpočtu ľudia míňajú na potraviny. Pre 29,9 % opýtaných ľudí tvoria výdavky na jedlo 20 až 30 %. Štvrtina respondentov uviedla, že na potraviny míňa až do 40 % mesačného rozpočtu. Každý piaty Slovák dáva na stravu viac ako 40 %.

    Súvisiace