Ako informuje portál The Sun, tento týždeň objavili sa správy o prebiehajúcom výskume, ktorý zisťuje, či by koncentrovaná tableta resveratrolu, ktorá sa v červenom víne vyskytuje, mohla spomaliť rast nádorových buniek v črevách.
“V malých dávkach môže červené víno ponúkať isté benefity, najmä vďaka obsahu antioxidantov a ďalších prospešných zlúčenín. Z hľadiska zdravia by bolo však lepšie piť nealkoholické červené víno,“ uviedla registrovaná dietologička Nichola Ludlam-Raine.
Podľa výživovej poradkyne a autorky bestsellerov Rhiannon Lambert je zas dôležitý aj spôsob konzumácie. “Modré zóny sú oblasti, kde obyvatelia žijú výrazne dlhšie vďaka ich životnému štýlu, nízkej úrovni stresu, spoločenským interakciám a prírodnej strave. Jednou z týchto zón je talianska Sardínia, ktorá je známa produkciou výnimočných červených vín. Tie môžu byť jedným z dôvodov ich dlhovekosti,“ povedala odborníčka.
»»» Aké sú špecifické výhody červeného vína? Prečítate si na ďalšej strane článku! »»»