Lepšie zdravie mozgu
Antioxidanty v červenom víne môžu tiež znižovať riziko neurodegeneratívnych ochorení. “Resveratrol chráni mozgové bunky a podporuje zdravý prietok krvi, čo je kľúčové pre kognitívne funkcie,“ dodáva Nichola. Štúdia Queen’s University v Belfaste zistila, že pitie červeného vína môže znížiť riziko demencie až o tretinu.
Zdravšie črevá
Výskumníci z King’s College London zistili, že konzumenti červeného vína majú väčšiu rozmanitosť črevnej mikroflóry než tí, ktorí pijú biele víno, pivo či destiláty.
“Polyfenoly v červenom víne môžu mať prebiotický účinok, ktorý podporuje rast prospešných baktérií v črevách,“ tvrdí Rhiannon.
Spomalenie starnutia
Resveratrol môže spomaliť príznaky starnutia vďaka svojim protizápalovým a antioxidačným vlastnostiam. Štúdia univerzity na Floride ukázala, že ženy, ktoré pili dva poháre nealkoholického vína denne, mali pružnejšiu a hydratovanejšiu pokožku. “Hoci to nenahradí zdravú stravu a starostlivosť o pleť, môže to podporiť jej odolnosť zvnútra,“ uzatvára Nichola.