Segedínske mäso s tarhoňou
Na 4 porcie budeme potrebovať:
• 600 g bravčového mäsa z pliecka
• 1 bielu cibuľu
• 1 lyžicu mletej červenej papriky
• 2 zelené papriky
• 2 paradajky
• 250 g tarhone
• soľ, mleté čierne korenie
• masť alebo olej
Príprava: 10 minút
Varenie: 60 minút
Pečenie: 15 minút
Postup:
Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky. Očistenú cibuľu nakrájajte na drobno. V hrnci rozohrejte masť a cibuľu na nej opečte dosklovita. Hrniec dajte preč z ohňa a prisypte mletú papriku. Prilejte 100 ml vody, vráťte na sporák a na nízkej teplote duste, kým sa tekutina neodparí. K cibuli pridajte mäso, osoľte ho a duste do polomäkka bez pokrievky. Ak treba, prilejte trochu vody. Papriky umyte a očistite. Prekrojte na polovicu a na polovicu prekrojte aj paradajky. Pridajte k mäsu a duste ďalej. V druhom hrnci na tuku opečte dozlatista tarhoňu a pridajte ju k takmer hotovému mäsu. Zalejte horúcou vodou, aby všetko bolo zakryté. Prikryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi štvrť hodiny.