Tarhoňový šalát s reďkovkou a pomarančom
Na 4 porcie budeme potrebovať:
Potrebujeme:
• 200 g uvarenej tarhone
• 2 červené papriky
• 150 g reďkoviek
• 1 pomaranč
• 150 g cícera z konzervy (na pare)
• čerstvú mätu
Na zálievku:
• 1 pomaranč
• soľ, mleté biele korenie
• 3 lyžice extra panenského olivového oleja
Príprava: 15 minút
Varenie: 15 minút
Postup:
Tarhoňu uvarte a nechajte vychladnúť. Papriky nakrájajte na tenké kolieska (zrniečka vyberte), reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Pomaranč očistite od všetkých šupiek a dieliky nakrájajte na menšie kúsky. Pripravte zálievku: Vytlačte šťavu z pomaranča, osoľte, okoreňte a dobre prešľahajte s olivovým olejom, aby sa ingrediencie spojili. V mise premiešajte tarhoňu s cícerom, paprikou, reďkovkou, pomarančom a mätou. Polejte zálievkou a môžete podávať.