Cestovinový šalát s fazuľkou, uhorkou a opečenými arašidmi
Na 4 porcie budeme potrebovať:
• 80 g arašidov (neosolených)
• 200 g pšeničných rezancov (na ázijské jedlá)
• 150 g plochých zelených fazuliek
• pol uhorky v biokvalite
• 3 mladé cibuľky
• lístky bazalky, mäty, koriandra
• farebné čili papričky
• soľ
Na dresing:
• 2 lyžice jablkového octu
• šťavu a kôru z polovice citróna v biokvalite
• pol čili papričky (nadrobno nakrájanej)
• 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
• 1 lyžičku hnedého cukru
• 1 lyžicu olivového oleja
• pol lyžičky sójovej omáčky + na servírovanie
Príprava: 15 minút
Varenie: 10 minút
Postup:
Arašidy opečte do zlatista na suchej panvici. Nechajte vychladnúť a nahrubo ich podrvte. Na dresing zmiešajte v miske všetky suroviny. Rezance pripravte podľa návodu. Sceďte a nechajte odkvapkať. V mise dobre premiešajte s dresingom. Nechajte vychladnúť. Fazuľky uvarte v osolenej vode. Varte 3 - 5 minút. Dajte do ľadovej vody, aby nestratili farbu. Uhorku umyte, osušte a škrabkou na zemiaky nakrájajte na tenké plátky. Na šikmé plátky nakrájajte aj mladé cibuľky. Vychladené rezance zmiešajte s arašidmi, uhorkou, cibuľkou a bylinkami. Podávajte so sójovou omáčkou, aby si mohol každý dochutiť šalát podľa seba. Jednoduchá kombinácia s aromatickými ingredienciami. Ľahké varenie a dokonalý výsledok.