Nechce podpáliť kuchyňu
Aké sú reakcie na jeho varenie v škole? „Učitelia sú, myslím, nadšení, spoznávajú ma aj niektorí starší spolužiaci. Najviac na mňa žmurkajú pani kuchárky a pýtajú sa ma, čo mi zajtra uvaria,“ priznáva Mirko, ktorý natočil už asi 150 videí.
„Najradšej varím jednoduché jedlá, ktoré sa pokladajú za klasiky. Milujem sviečkovú na smotane, rovnako rád však pripravím aj crêpes Suzette - flambované palacinky preliate pomarančovou šťavou. Rodičia radi cestujú a berú nás vždy so sebou. Naposledy sme boli v Ríme a tam som jedol osso buco s rizotom milanese - to by som chcel v najbližšom čase vyskúšať navariť doma,“ zamyslel sa.
Šikovný piatak priznal, s čím má najväčší problém: „S flambovaním.“ To robieva pod dohľadom rodičov. „Nerád by som podpálil kuchyňu. Zo začiatku mi rodičia výrazne pomáhali pri varení a všetko trvalo neuveriteľne dlho, ale čím viac receptov som varil, tým som bol sebaistejší a dnes mi veci, ktoré ma predtým desili, ako napríklad oddelenie žĺtka od bielka, nerobia problémy. V poslednom čase sa pri prípravách na natáčanie snažím využívať aj umelú inteligenciu - hlavne pri príprave scenára,“ podotkol.