Rozbif s fazuľkami a farebným šalátom
Na 4 porcie budeme potrebovať:
Na rozbif:
• 800 g nízkej roštenky
• 3 lyžice plnotučnej horčice
• zarovnanú lyžičku soli, mleté čierne korenie
• 1 lyžicu oleja
• špajdle a špagátik
Na šalát:
• 400 g malých nových zemiakov
• 300 g zelených fazuliek
• 4 sušené paradajky v oleji
• veľkú hrsť listov rôznofarebných šalátov
• 150 g balkánskeho syra
Na zálievku:
• 1 lyžicu dijonskej horčice
• 2 lyžice bieleho vínneho octu
• soľ, mleté čierne korenie
• 6 lyžíc olivového oleja
Príprava: 40 minút
Pečenie: 3 hodiny
Postup:
Roštenku očistite od všetkých blaniek. Mäso sformujte do valčeka a kuchynským špagátikom ho previažte tak, aby si zachovalo pri opekaní tvar. Osoľte, okoreňte a potrite olejom. Panvicu rozohrejte, znížte teplotu a mäso opekajte zo všetkých strán. Opečené mäso vyberte na kuchynskú dosku a potrite ho horčicou. Dajte ho do menšieho pekáča (na dno uložte zopár špajdlí, aby sa nedotýkalo dna). V rúre vyhriatej na 100 °C pečte asi 3 hodiny. Potom rúru vypnite a mäso v nej nechajte ešte 30 minút odpočívať. Kým sa mäso pečie, zemiaky umyte a uvarte v šupke v osolenej vode. Sceďte a prekrojte na polovicu. Dajte do misy. Fazuľky uvarte v slanej vode alebo nad parou a rýchlo ochlaďte. Z uvedených surovín pripravte zálievku a primiešajte ju k zemiakom. Mäso vyberte, špagát odstráňte a ostrým nožom ho nakrájajte na čo najtenšie plátky. K zemiakom pridajte nakrájané sušené paradajky, listy šalátu a pomrvený balkánsky syr. K šalátu pridajte plátky rozbifu a môžete podávať.