Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Máte chuť na niečo ľahké po Vianociach a Silvestri? Táto zeleninová polievka je pre vás TÁ pravá!

Máte chuť na niečo ľahké po Vianociach a Silvestri? Táto zeleninová polievka je pre vás TÁ pravá!

Zdroj: nmh

Reklama

Doprajte svojmu žalúdku trošku oddychu a spravte si výdatnú zeleninovú polievku. Tá vás dobre zasýti, zohreje, vášmu telu ulahodí a nezaťaží ho.

Polievka z pečenej zeleniny a cícera

Na 4 porcie budeme potrebovať:

• 2 mrkvy

• 2 petržleny

• štvrť zeleru

• 1 konzervu cícera

• 1 červenú cibuľu

• 2 strúčiky cesnaku

• 750 ml zeleninového vývaru

• mletú rascu, mletú červenú papriku

• šalviové listy

• soľ, korenie

• olivový olej

Príprava: 20 minút

Pečenie: 35 minút

Postup:

Mrkvu, petržlen a zeler nakrájajte na menšie kúsky. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a rozprestrite na dve tretiny plechu. Na zvyšok plechu dajte cícer a tiež ho pokvapkajte olejom, okoreňte aj osoľte, ak nebol v slanom náleve. Zeleninu dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 - 25 minút, kým nebude navrchu zlatá. Vo väčšom hrnci s olivovým olejom speňte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak a všetko spolu dobre orestujte. Pridajte rascu, soľ, korenie, červenú papriku a premiešajte. Do zmesi pridajte pečenú zeleninu (trochu pečeného cícera si nechajte na ozdobu), vývar, dva lístky čerstvej šalvie a všetko nechajte prevrieť. Potom polievku rozmixujte na hladký krém a rozdeľte do misiek. Porcie nakoniec ozdobte pečeným cícerom a lístkami šalvie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nové Sady - rekordný metrový koláč / rekord / pečenie
    Zdroj: NČ / ms (anc / Farkašová)

    Autor: kk, Nový Čas

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace