Polievka z pečenej zeleniny a cícera
Na 4 porcie budeme potrebovať:
• 2 mrkvy
• 2 petržleny
• štvrť zeleru
• 1 konzervu cícera
• 1 červenú cibuľu
• 2 strúčiky cesnaku
• 750 ml zeleninového vývaru
• mletú rascu, mletú červenú papriku
• šalviové listy
• soľ, korenie
• olivový olej
Príprava: 20 minút
Pečenie: 35 minút
Postup:
Mrkvu, petržlen a zeler nakrájajte na menšie kúsky. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a rozprestrite na dve tretiny plechu. Na zvyšok plechu dajte cícer a tiež ho pokvapkajte olejom, okoreňte aj osoľte, ak nebol v slanom náleve. Zeleninu dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 - 25 minút, kým nebude navrchu zlatá. Vo väčšom hrnci s olivovým olejom speňte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak a všetko spolu dobre orestujte. Pridajte rascu, soľ, korenie, červenú papriku a premiešajte. Do zmesi pridajte pečenú zeleninu (trochu pečeného cícera si nechajte na ozdobu), vývar, dva lístky čerstvej šalvie a všetko nechajte prevrieť. Potom polievku rozmixujte na hladký krém a rozdeľte do misiek. Porcie nakoniec ozdobte pečeným cícerom a lístkami šalvie.