Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Chutné recepty od cukrárok z Pečie celé Slovensko: Druhý robte radšej až na Silvestra!

Čím tento rok ozvláštniť štedrovečerný stôl? Dve uznávané cukrárky a obľúbené porotkyne úspešnej šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová (42) a Jozefína Zaukolcová (53) majú v talóne množstvo chutných receptov. Ich skúsenosti sú zárukou, že tieto dezerty spravia z vašich Vianoc nezabudnuteľný zážitok.
Fotogaléria
21
fotiek v galérii

Jožkine medovníčky

Otvoriť galériu
Jožkine medovníčky
Zdroj: istock

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 125 g medu
  • 2 g mletej škorice
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžicu zmesi perníkového korenia (10 g)

Na polevu (bielkovú glazúru):

  • 1 bielok (30 g)
  • 150 g práškového cukru
  • pár kvapiek citrónovej šťavy

- 40 kusov, príprava 30 minút, pečenie 5 minút

Postup:

Múku a cukor preosejeme, pridáme sypké zložky - koreniny, sódu bikarbónu, škoricu a premiešame. Pridáme mierne nahriaty med (50 - 60 °C) a premiešame. Potom pridáme vajcia a nakoniec nakrájané maslo. Vypracované cesto necháme zabalené odležať 24 hodín. Po odležaní ho vyvaľkáme na hrúbku 3 - 5 mm a vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, silikónovú podložku alebo papier na pečenie. Pečieme pri teplote 220 - 230 °C veľmi krátko, 5 - 7 minút, do svetlohnedej farby (v teplovzdušnej rúre na 170 °C). Po upečení, ešte horúce, môžeme potrieť rozšľahaným žĺtkom. Necháme zaschnúť a medovníky odležať do druhého dňa. Potom ich zdobíme bielkovou glazúrou, ktorú si pripravíme takto - minimálne 3-krát preosejeme cukor a spolu s bielkom ho miešame do hustej peny. Nakoniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy. Medovníčky zdobíme pomocou kornútika alebo malého vrecka a špičky. Väčšie plochy vyplníme redšou bielkovou glazúrou pomocou štetca.

Recept od Petry Tóthovej si pozrite na druhej strane.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V Bachledovej doline pribudne nový lanovka.
Dobrá správa pre lyžiarov: V tomto stredisku pribudne nová lanovka s veľkou kapacitou!
Single Candle Burning in the Dark
Foto
Náhle úmrtie herca známeho z provokatívneho seriálu: Odišiel tak mladý...
Vodič mal v krvi zakázanú látku.
Nehoda na východe stála spolujazdca († 28) život: Vodičovi vyšiel dokonca aj pozitívny test na drogy!
(ilustračné foto)
Odvolali porazeného veliteľa Lucenka: Na východe krajiny nastala krízová situácia! Jeho nástupcom bude...
Na snímke Ján Stachera zapísaný do Siene slávy.
Foto
Vychoval našu olympijskú víťazku: Zomrel úspešný reprezentant, tréner a člen Siene Slávy
Gruzínsko bude mať nového prezidenta.
Je rozhodnuté: Kto bude ďalším prezidentom Gruzínska, voliči v tom majú jasno!
(ilustračné foto)
Thajská polícia zadržala na festivale dvoch podozrivých: Údajne mali použiť vyrobenú bombu
(ilustračné foto)
Japonsko odložilo plánovaný štart rakety: Kedy odštartuje a čo bolo zodpovedné za odklad ?
Na západnom Slovensku sa bude meniť tarifa mhd.
Nová tarifa by mala priniesť pozitívne zmeny v doprave: V ktorých mestách autobusy pribudnú, a kde zasa naopak?
Jeff, Buzz, Linnie
Foto
Deti zo Sám doma sa po 34 rokoch stretli: Kevinov osud sa zopakoval! Náhoda?
Vianočné zvyky a tradície sa dedia z generácie na generáciu.
Foto
FOTKY, ktoré vás rozcítia a vyvolajú spomienky: Ako sme sa tešili z Vianoc v minulosti!
Ilustračné foto
Váš Tip
Pacienti v Brezne sa po 15 rokoch dočkali: Vymenili im tento prístroj! Čo zmena prinesie?