Súčasťou vianočného obeda v Lugu je tradičná sarma, kvasené kapustné listy plnené mletým bravčovým či hovädzím mäsom, do ktorého sa pridávajú údeniny, koreniny a ryža. Podľa Kataríny Kolárovej sa pripravuje deň pred sviatkom, keďže na Vianoce sa nevarí. "Na Vianoce sa tradične jedáva sarma. Z tradičných koláčov treba spomenúť orechové šápy. V minulosti sa torty nepiekli, dnes sa však vianočný obed bez torty nezaobíde," uzatvorila.
Aha, ako sa Slováci vo Vojvodine pripravovali na sviatky: Nádherné zvyky a tradície
V slovenskej vojvodinskej obci Selenča sa na vianočné sviatky pripravujú evanjelici aj katolíci. Podľa kňaza farnosti Najsvätejšej trojice v Selenči Sinišu Tumbasa Loketića je pre veriacich príznačné to, že sa na Vianoce pripravujú počas celého adventného obdobia, informuje spravodajca TASR.