Kuracie krídla so sezamom
Na 10 - 12 porcií potrebujeme:
• 500 - 1 000 g kuracích krídel
• olej• soľ, korenie
• sezam opražený nasucho
Na grilovaniu omáčku:
• 1 pohár kečupu
• pol pohára octu
• pol pohára hnedého cukru
• 4 lyžice sójovej omáčky
• 2 strúčiky cesnaku (pokrájané na plátky)
• kúsok zázvoru (pokrájaného na plátky)
• pár plátkov biocitróna alebo citrónovú šťavu
• 1 lyžicu worcesterskej omáčky
• 1 lyžičku horčice
• štipku čili
Pečenie: 20 minút
Postup:
Umyté a vysušené krídla premiešajte s olejom, so soľou, s korením a dajte piecť na 180 °C. Zatiaľ priveďte do varu všetky suroviny na grilovaciu omáčku a varte do zhustnutia. Ak treba, dochuťte ju. Omáčka má byť výrazná. Potom ju preceďte cez sitko. Ku koncu pečenia zvýšte teplotu na 200 °C a krídla potrite grilovacou omáčkou. Po chvíli pečenia ich potrite ešte raz. Upečené krídelká znova pretrite omáčkou a posypte sezamom. Podávajte so zvyškom omáčky.