Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čo takto dať si špenát? Recept, ktorý zachráni vaše zdravie: To musíte ochutnať!

Čo takto dať si špenát? Recept, ktorý zachráni vaše zdravie: To musíte ochutnať!

Zdroj: nmh

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Rastú z neho svaly a dodáva silu. To áno. Neklamali vám, keď ste boli malí. Ale vedeli ste, že špenát obsahuje luteín a zeaxantín, dva dôležité karotenoidy, ktoré chránia sietnicu pred poškodením dokonca lepšie ako mrkva?

Pravidelná porcia zelených listov vám navyše zníži cholesterol a už v 100 gramoch prijmete dve tretiny dennej dávky vitamínu A, celú dávku kyseliny listovej, polovicu „povinného“ céčka a štvrtinu železa. Zároveň však „nezjete“ viac ako 22 kalórií.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Táto zelenina má prekvapivý účinok: Mnohým mužom môže pomôcť
    Zdroj: chovanikova

    Studené špenátové rolky so pstruhom a syrom

    Na 6 porcií budeme potrebovať:

    • 4 hrste čerstvého špenátu, môže byť aj mrazený

    • 4 vajcia

    • 3 lyžice kukuričného škrobu

    • 1 stredne veľkého čerstvého pstruha dúhového

    • 350 g smotanového syra

    • soľ, mleté čierne korenie

    • kôpor

    • maslo na vymastenie plechu

    Príprava: 10 minút

    Varenie: 25 minút

    Postup:

    Pripravte cesto na roládu: Na horúcej panvici krátko poduste špenát a nechajte vychladnúť. Polovicu z neho ponorným mixérom rozmixujte do krémova so žĺtkami a štipkou soli. Ak treba, pridajte trochu vody.Druhú polovicu špenátu odložte - použijete ho ako plnku do rolády. Bielky vyšľahajte do tuha. Opatrne ich primiešajte s 3 lyžicami škrobu do špenátových žĺtkov. Plech vyložte papierom na pečenie a ten ešte potrite maslom. Rúru vyhrejte na 200 °C. Cesto vylejte na vymazaný papier na pečenie, rozotrite ho po celom plechu a pečte 5 minút. Cesto nevysušte, pri rolovaní by popraskalo. Upečené cesto vyberte z rúry a dajte von z plechu. Nechajte vychladnúť. Očisteného, osušeného a osoleného pstruha opečte na panvici z oboch strán - môže to trvať asi 8 minút. Z mierne vychladnutého potom odstráňte kožu a mäso oberte. Pozor na kosti! Zmäknutý smotanový syr dochuťte soľou a korením. Naneste ho (pomocou striekacieho vrecúška) na upečené cesto, pridajte kúsky pstruha, poduseného špenátu a zrolujte. Vytvorte pár malých roládok alebo jednu veľkú roládu.

    Autor: kk, Nový Čas Víkend

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace