Prekážala mu najmä jeho váha, v dôsledku ktorej sa zvykol rýchlo zadýchať a zároveň sa nezmestil do stiesnených priestorov. Patrick je vďačný, že sa zlepšilo tiež jeho mentálne zdravie. “Mal som problémy s depresiami, cítil som sa ako väzeň vo vlastnom tele, pretože som bol veľký, ťažký a žil som nezdravo. Držalo ma to ďalej od vecí, ktoré som chcel robiť,” povedal Patrick.
Pri tejto strave však treba zostať obozretný. Štúdia z Harvardovej univerzity uvádza, že ľudia, ktorí jedia mäso dvakrát do týždňa majú zvýšenú šancu dostať cukrovku druhého typu o 62 %. Vedci z Oxfordskej univerzity zistili, že zvýšená konzumácia červeného mäsa zvyšuje výskyt cievnych ochorení o 18 %. Nie všetci vedci ale zdieľajú rovnaký názor. Britský kardiológ Aseem Malhotra je presvedčený, že ľudia robia z červeného mäsa zbytočného strašiaka.