Reklama

Používate teplovzdušnú fritézu? Vyhnite sa TEJTO prísade! Experti varujú pred škodlivým vplyvom

Používate teplovzdušnú fritézu? Vyhnite sa TEJTO prísade! Experti varujú pred škodlivým vplyvom

Zdroj: istock

Reklama

Teplovzdušná fritéza sa stala užitočným pomocníkom v mnohých domácnostiach. Aby vám populárne zariadenie aj naďalej slúžilo čo najlepšie, je dôležité vedieť viac o správnej príprave jedál.

Pre odborníkov sú tŕňom v oku spreje na varenie, ktoré sú často označované za zdravšiu alternatívu tradičných olejov. Mohli by však napáchať viac škody, než úžitku.

Napriek tomu, že sa tieto spreje zdajú byť neškodným doplnkom fritézy, obsahujú zložku, ktorá môže spotrebič poškodiť. Týka sa to najmä sprejov kupovaných v supermarketoch, informuje Mirror.

Na vine je chemická prísada lecitín. Používa sa ako emulgátor v mnohých potravinách na zlepšenie štruktúry. Táto zložka má však škodlivý vplyv na teplovzdušné fritézy.

Takto vyzerá čarovanie s jedlom: Nebudete veriť vlastným očiam, čo urobil kuchár s ohňom!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takto vyzerá čarovanie s jedlom: Nebudete veriť vlastným očiam, čo urobil kuchár s ohňom!

    Šéfkuchár a odborník na fritovanie vzduchom Sam Milner varoval pred nebezpečenstvami komerčných sprejov na varenie: „Chemikálie pridávané do komerčných olejov v spreji spôsobujú poškodenie fritézy, pretože obsahujú emulgátor nazývaný lecitín, ktorý pomaly rozkladá povlak na fritéze.“

    Takýmto sprejom na varenie by ste sa mali vyhýbať pri všetkých výrobkoch s nepriľnavým povrchom, pretože pri rozpade povlaku by sa do potravín mohli uvoľňovať škodlivé chemikálie.

    Pokračovanie článku na ďalšej strane >>>

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace