Chcete vyšperkovať svoje jedlá ako profíci z Bez servítky? Vyskúšajte rady šéfkuchárov, ktoré ohúria hostí!
2. 3. 2025, 11:00

Zdroj: TV JOJ
V relácii Bez servítky ste mohli vidieť luxusné jedlá, ktoré navarili najlepší slovenskí šéfkuchári Peter Bracho, Zdenko Kramarčík, Marek Ort, František Sedlák a Radoslav Jurák. Predviedli nielen svoje kuchárske umenie, ale aj odhalili triky, vďaka ktorým budú aj vaše jedlá chutiť ako z top reštaurácie.
1. Využite tvary: Tvary sú momentálne veľmi populárne a efektívne okrášlia tanier. Nebojte sa kombinovať netradičné chute - pokojne dajte do dezertu bryndzu, plesnivý syr alebo aj špikovú kosť. Sladko-slaná kombinácia je vždy zaručená výhra, ulahodíte všetkým chuťovým bunkám. V relácii Bez servítky ste mohli napríklad vidieť zmrzlinu zo špikových kostí s čokoládou a top kuchári sa doslova zalizovali.
2. Kúzlo vanilkového struku: Vanilkový struk má v sebe veľmi veľa arómy. Môžete ho využiť rôznymi spôsobmi, napríklad aj usušiť a potom zmixovať na vanilkový prach.
3. Žĺtky jedine pasterizované: Pri dezertoch využite pasterizované žĺtky namiesto čerstvých. Sú potravinársky neškodné a nevzniká z nich salmonelóza. Taktiež nemusia prejsť tepelnou úpravou a môžu sa rovno využiť do studených krémov.
4. Nezabudnite pasírovať: Pri dezertoch je tiež veľmi dobré pasírovanie. Hlavne pri ovocí alebo iných potravinách, kde sa nachádzajú šupy.
5. Nemiešajte cukor pri karamelizácii: Keď ho zamiešate, tak v cukre vznikne zrazenina, ktorá sa následne nedá rozpustiť. Ku skaramelizovanému cukru vždy skvele ladí škorica.
Pokračovanie článku na ďalšej strane >>>
Strana
1/2