Strava založená výhradne na rýchlom občerstvení je známa hlavne tým, že zvyšuje hladinu cukru v krvi, ale aj tlak, zhoršuje trávenie, oslabuje imunitu a výrazne prispieva k obezite, srdcovým ochoreniam, cukrovke, depresii a úzkostiam, uvádza New York Post.
Existujú však aj zdravé varianty, ako sa nasýtiť nezdravým jedlom, bez toho, aby ste skončili s bolesťami brucha, alebo zdravotnými ťažkosťami. Dr. Urvi Shah, hematologička a onkologička na Memorial Sloan Kettering Cancer Center, tvrdí, že pre ľudský organizmus je lepšie sa prikláňať skôr k jednoduchým a ľahko stráviteľným potravinám.
Cieľom by malo byť prijať 10 gramov vlákniny alebo maximálne 12 gramov pridaného cukru v jedle, pričom by produkt mal mať menej, ako 500 kalórií a nie viac, ako 700 miligramov sodíka.
Shah sa zaoberá výskumom diétnych intervencií a odporúča kombinovať rýchle občerstvenie s vodou, pretože to môže pomôcť telu zbaviť sa nadbytočnej soli a zlepšiť trávenie.