Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Dcéra obetí tragédie v Polomke smúti: Toto moji rodičia už nikdy neuvidia!

Títo dvaja krásni anjelici Daniella (5) a Olívia (3) nikdy neuvidia starých rodičov, manželov Danielu († 51) a Milana († 51).

Obaja zahynuli pred šiestimi rokmi pri nehode autobusu v obci Polomka. Ich prvá vnučka Danielka, ktorá dostala meno práve po starej mame, sa narodila až po ich smrti. Kým vodič autobusu Ján Minarovič si odpykáva 8,5-ročný trest, bolesť pozostalých zo straty blízkych neutícha. Daniela a Milan mali jedinú dcéru Michaelu Kusú Craft, ktorá dnes žije v Amerike.

„Ani po šiestich rokoch sa nedá povedať, že som sa so stratou rodičov zmierila. Ale prispôsobila som sa daným podmienkam. Pre mňa osobne bolo najťažšie prehltnúť úzkosť z toho, že zrazu som už nebola nikoho dieťa. Mala som pocit, že s ich odchodom som stratila aj domov,“ priznala Daniela. Dnes je maminou dvoch krásnych dcérok, ktoré si však starí rodičia nikdy nepritúlia.

„Veľakrát ma prepadne smútok z toho, že moje dcérky nikdy nebudú poznať starých rodičov a, naopak, že moji rodičia si ich nikdy nepritúlia, nepostískajú. Boli by veľmi pyšní, sú to úžasne múdre a veselé bábiky,“ dodala Daniela. Za jej rodičmi smúti aj Milanov brat Vladimír (53). „Odkedy sa to stalo, prestali sme chodiť na dovolenky aj spoločenské akcie. Kto to neprežije, ten nepochopí,“ vzdychol si.

 

Dušan Slížik (61) prišiel o brata Jozefa († 61) a švagrinú Alenu († 55). „Aj po šiestich rokoch nám títo skvelí ľudia veľmi chýbajú. Ich miesta pri stoloch sú prázdne, ale v našich srdciach stále žijú,“ povedal D. Slížik. Šoférovi autobusu smrti neodpustil.

„Po nehode sme boli na mieste, rozprávali sme sa s ľuďmi z autobusu. Niektorí vraveli, že vodič sa pred príjazdom na priecestie rozprával, a to znamená, že sa nevenoval jazde. Navyše, dodnes sa mi neospravedlnil,“ dodal D. Slížik. Vodič si odpykáva trest, jeho rodina už nevidí dôvod, aby sa k tragédii vyjadrovala. „Už je to šesť rokov, k čomu by som sa mal vyjadrovať po takej dobe,“ povedal iba syn vodiča Tomáš.

Tragických 12 obetí pri zrážke s vlakom

Tragédia sa stala v sobotu 21. februára 2009. V autobuse cestovali na lyžovačku priatelia z Bánoviec a ich okolia. Ich cesta sa skončila pár metrov od svahu. Dvanásť ľudí zahynulo, medzi nimi aj tri manželské páry, trinásť sa zranilo. Šofér pred súdom tvrdil, že sa márne snažil zaradiť rýchlosť. Svedkovia však vypovedali, že sa nevenoval jazde. Bol odsúdený na 8,5 roka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Záchranári leteli na pomoc českému turistovi.
Poľského turistu zasiahla uvoľnená skala: Na pomoc mu museli prísť horskí záchranári
Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donalda Trump.
Prekvapivé vyjadrenie Trumpa: Kandidoval by v roku 2028?
Dušan Tóth aktuálne trénuje Zvolen.
Foto
Dušan Tóth si nedal servítku pred ústa: Kompetentní by sa mali začať zaoberať výkonmi rozhodcov!
Tom Birchy
Foto
Mladík (22) utrpel infarkt, teraz radí druhým: Ak pocítite TIETO príznaky, okamžite volajte záchranku
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Ako dopadnú voľby v bývalom východnom Nemecku? Toto hovoria odhady: Scholz má dôvod oslavovať!
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Vo viacerých okresoch trvajú hydrologické výstrahy: Tieto sú najviac ohrozené
(ilustračné foto).
Horská záchranná služba opäť pomáhala: Tentokrát ich potrebovala 34-ročná žena
Stovky Tunisanov v nedeľu protestovali proti prezidentovi Kajsovi Saídovi, ktorého obvinili z prehlbovania autoritárskej vlády.
Tunisania obnovili protesty proti prezidentovi: Deje sa tak dva týždne pred voľbami! Toto im prekáža
R1
Aktualizované
Rýchlostná cesta R1 bude znovu prejazdná: Od tohto dátumu ju budete môcť využiť
(ilustračné foto)
Chcete žiť dlhšie? Začnite robiť TÝCHTO 7 vecí! Výsledky vás prekvapia
V Košiciach sa konal pochod za život.
Foto
V Košiciach prebehol Národný pochod za život: Pozrite sa, ako to tam vyzeralo!
Britský premiér Keir Starmer v nedeľu sľúbil, že bude chrániť verejné služby a vylúčil úsporné opatrenia.
Britský premiér dal viacero sľubov: Toto všetko plánuje chrániť