Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2015 21:22 | Šport | Hokej

Fantastická rozlúčka Slovana s KHL: Takúto atmosféru nám môže závidieť celé Rusko!

Hokejisti Slovana Bratislava zakončili sezónu 2014/2015 ziskom bodu. 

V utorkovom záverečnom zápase základnej časti KHL prehrali vo vypredanej Slovnaft aréne s fínskym Jokeritom Helsinki 2:3 po predĺžení.

"Belasí" tak v základnej časti nazbierali dokopy 63 bodov, keď v 60 zápasoch vybojovali 15 víťazstiev v riadnom hracom čase, päť po predĺžení, resp. v nájazdoch, osem duelov prehrali za jeden bod a až 32 v riadnom čase. Už dávnejšie bolo isté, že v tabuľke Západnej konferencie obsadia posledné 14. miesto a nezahrajú si play off.

Slovan opäť nastúpil iba s tromi nekompletnými pätorkami, fínsky kouč domácich Petri Matikainen nasadil do hry len piatich obrancov a desiatich útočníkov. Domáci zaspali úvod, keď už v 67. sekunde otvoril skóre Jere Sallinen, v druhej tretine zvýšil náskok Jokeritu obranca Ryan Gunderson. Slovanisti ale nezložili zbrane, zvýšili útočnú snahu a v tretej dvadsaťminútovke sa dočkali vyrovnania.

Najprv znížil svojím 23. gólom sezóny Ladislav Nagy, ktorý skóroval proti svojmu bývalému klubu a v 52. minúte poslal Matt Murley duel do predĺženia. V ňom rozhodol o výhre hostí 28 sekúnd pred koncom Oskari Korpikari.

 

Pre Slovan to bol s vysokou pravdepodobnosťou záverečný duel v KHL, keďže podľa predbežných informácií v nadnárodnej súťaži po trojročnom účinkovaní končí. Z hľadiska budúcnosti bratislavského klubu sú v hre momentálne tri možnosti - mohol by sa vrátiť do slovenskej extraligy, odísť do najvyššej českej súťaže či vstúpiť do rakúskej EBEL, v ktorej pôsobia aj tímy z Maďarska, Talianska, Slovinska a Česka.

Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 2:3 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Góly: 49. Nagy (Brejčák), 52. Murley (Hudáček, Baranka) - 2. Sallinen (Peltola), 36. Gunderson (Sallinen, Aaltonen), 65. Korpikari (Omark). Rozhodovali: Jeřábek, Sergejev - Balodis, Birin, vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 41. min bez Reháka a s Lunterom, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Brejčák, Barker, Mihálik - Jeglič, Tičar, Nagy - Hudáček, Murley, Bartovič - Netík, Šťastný, Rehák

Jokerit Helsinki: Helenius - Gunderson, Korpikari, Peltola, Väänänen, Todd, Ohtamaa - Huhtala, Kapanen, Hagman - Aaltonen, Wirtanen, Sallinen - Moses, Koukal, Omark - Pöysti, Hahl, Mäki

Hlasy po zápase:

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Som rád, že sme dokázali za nepriaznivého stavu zabojovať a vyrovnať, bod s takýmto súperom má svoju cenu. Bratislava je skvelé miesto pre hokej, situácia je však ťažká, je mi ľúto, že sa to takto končí."

Michal Sersen, obranca Slovana: "Rozlúčka s fanúšikmi bola niečo fantastické, cítil som sa, ako keby sme niečo vyhrali. Mal som až husiu kožu. Nie nadarmo hovoríme, že máme najlepších fanúšikov v lige. Celú sezónu nás povzbudzovali, fandili nám, aj keď sa nedarilo. Škoda, že sme im nemohli dať aj dnes víťazstvo. Veľmi sme chceli, bohužiaľ to nevyšlo."

Libor Hudáček, útočník Slovana: "Celú sezónu nám neprialo šťastie. Mali sme veľa zranených, neboli podmienky na to, aby sme ich mohli nahradiť kvalitnými hráčmi. Veľa vecí sa dalo lepšie spraviť, aj ja som mohol hrať lepšie."

Ladislav Nagy, útočník a autor prvého gólu Slovana: "Fanúšikovia boli po záverečnej siréne super. Celú sezónu boli vynikajúci, stále nás povzbudzovali. Ako som už viackrát povedal, máme najlepších fanúšikov v KHL, aj súperi sem radi chodia, teda vlastne chodili, lebo to tu na 99 percent končí, čo je veľká škoda pre slovenský hokej."

Fínski tréneri volajú po Slovane v KHL

Tréner Jokeritu Helsinki Erkka Westerlund sa po triumfe na ľade Slovana Bratislava (3:2 po predĺžení, pozn.) v závere základnej časti vyjadril na margo možného odchodu "belasých" z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Kouč "žolíkov" bol na pozápasovej tlačovej konferencii veľmi stručný, no stihol okomentovať dve témy.

"Bol to dobrý a vyrovnaný hokejový duel vo vynikajúcej atmosfére, ktorý sme dotiahli do víťazného konca," zneli jeho slová k utorkovému stretnutiu na ľade bratislavskej Slovnaft arény a plynule dodal: "Verím, že Slovan zostane v KHL, je to jedno z najlepších miest v celej súťaži." 

V podobnom duchu sa nieslo aj vyjadrenie fínskeho trénera Slovana Petriho Matikainena: "Skončili sme so cťou, chlapci odohrali dobrý duel. Slovan má neuveriteľne skvelých fanúšikov, ďakujem im za ich podporu. Bratislava je hokejové mesto. Ďakujem vedeniu, že mi dalo šancu tu pôsobiť. Mohli sme na tom byť lepšie, ale mali sme veľa problémov. Teraz je už koniec."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.
Žiaci v Záhrebe odmietajú chodiť do školy: Majú na to vážny dôvod
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching pózujú počas stretnutia v rámci summitu skupiny BRICS v Kazani.
Putin sa stretol s čínskym prezidentom: Si ho nazval starým priateľom!
Nový rakúsky kancelár Karl Nehammer
Situácia v Rakúsku po voľbách je komplikovaná: Stačí málo a hrozí pat!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj reaguje na dôkazy o vojakoch KĽDR na Ukrajine: Výzva pre spojencov!
Na snímke Miguel Gutierrez (vľavo) z Girony strieľa úvodný gól za chrbát brankára Dominika Takáča (vpravo) z ŠK Slovan Bratislava.
Foto
Girona FC - ŠK Slovan ONLINE: Belasí naďalej bez bodu, prehrali aj tretí duel
Antarktída skrýva stále svoje tajomstvá (ilustračné foto).
Foto
Záhada, ktorá nedá ľuďom spať: Aha, čo našli na snímke z Antarktídy! Veď TOTO tam nemá čo robiť
Ilustračné foto
Hasiči zasahujú pri požiari haly v Leviciach: Príčiny zatiaľ nie sú známe
Ilustračné foto.
2500 lekárov sa chystá opustiť svoje miesta ak... Exminister zdravotníctva ukázal prstom: Čia je to vina?
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák rokoval s Maďarmi o ochrane vzdušného priestoru: Slovensko strážia ich gripeny
Na Instagrame spojenom s týmto pseudonymom vystupuje žena v žiarivej červenej parochni s ofinou. Posledný príspevok na tomto účte bol zverejnený v septembri 2022.
Foto
Žena vyšla z domu celá od krvi: Z toho, čo tam našli policajti, im zostalo zle
Dopravná nehoda na D2 smerom do Čiech si vyžiadala zdržanie
Nehoda na diaľnici D2: Polícia hlási zdržanie v tomto smere
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin zúri, Nemci poriadne provokujú: Na to, čo vyrástlo pri Baltskom mori, okamžite reaguje