Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.02.2015 10:46 | Šport | Hokej

Emotívna rozlúčka belasých: Tieto známe osobnosti prišli dať zbohom KHL a poďakovať Slovanu!

Hokejový Slovan sa rozlúčil s KHL so cťou. Vypredaná bratislavská aréna vzdala hráčom hold potleskom postojačky a niekoľko minút po súboji s Jokeritom (2:3 pp).

Tím okolo kapitána Milana Bartoviča stále krúžil po ľade a lúčil sa s fantastickými fanúšikmi.

"Priznám sa, že som mal až husia kožu z tej atmosféry," povedal obranca Michal Sersen po zrejme poslednom súboji Slovana v KHL. Vedenie klubu priznalo, že klub na 99% končí svoju trojročnú misiu v ruskej lige.

"Je to veľká škoda, ak v Bratislave KHL nebude, Nielen pre Slovan, ale celý slovenský hokej. Takúto atmosféru som nikdy predtým nezažil, fanúšikovia boli skvelí. Som rád, že aj kvôli ním sme posledné tri domáce zápasy v oklieštenej zostave odohrali so cťou a dopriali im aj triumf s Petrohradom," vyjadril sa Ladislav Nagy, ktorý má ešte rok kontrakt s belasými.

 

,,Rád by som tu ostal, ale uvidíme, čo bude ďalej." Posledný súboj belasých v tejto sezóne si nenechali ujsť ani bývalé legendy klubu - Jozef Golonka, Dárius Rusnák či Ján Starší. prišli aj známe politické tváre a nechýbal ani prezident klubu Juraj Široký, ktorého tiež dojala záverečná ďakovačka vypredanej arény. ,,Ako už bolo medializované, budúcnosť tímu v KHL je neistá, ale zatiaľ sme účinkovanie v žiadnej z možných súťaží definitívne nezavrhli," povedal Široký.

Belasí síce v utorok prehrávali už 0:2, no v tretej tretine dokázali vyrovnať a získali tak aspoň bod. "Je dobré, že sme sa vrátili do duelu, no škoda posledného gólu. Všetci štyria sme pozerali na puk, traja zbytočne atakovali jedného hráča. Chceli sme ísť do nájazdov a vyhrať posledný zápas. Aspoň sme zabojovali a dosiahli remízu. Jokerit veľmi dobre bráni, bol to ťažký duel," povedal po stretnutí najproduktívnejší hráč Slovana v aktuálnom ročníku Ladislav Nagy, ktorý raz skóroval aj v utorkovom zápase.

"V poslednom súboji som dal gól, ale nevyhrali sme. Počas celej sezóny sme často inkasovali tesne pred koncom, rovnako aj dnes. Teraz si musíme oddýchnuť, pretože posledný mesiac sme hrali na tri päťky a na fyzičku to bolo náročné. Záverečnú domácu sériu sme nehrali zle."

Skúsený 35-ročný útočník, ktorého minulosť je spätá aj s Jokeritom, sa vyjadril aj na margo správ o konci Slovana v nadnárodnej súťaži s riadením v Moskve. "Počuli sme o tom, že Slovan končí v KHL, je to veľká škoda. Na Slovensku nie sú peniaze. Mohlo to tu zostať, bolo by to dobré pre slovenský hokej. Fanúšikovia sú tu skvelí. Skončilo sa to tu a uvidíme, čo bude v nasledujúcej sezóne. Ďakujeme priaznivcom za celosezónnu podporu, boli vynikajúci. Som šťastný, že som tu mohol hrať. Je to veľká škoda, že Slovan asi končí v KHL, lebo je to hokej na úrovni," myslí si Nagy.

Rodák z košickej Šace sa po náročnom konci základnej časti teší na pauzu, no nie dlhú. "Teraz ma čakajú dva týždne voľna a potom začnem trénovať a pripravovať sa na MS. Chcem zabojovať o miestenku na šampionát," dodal Ladislav Nagy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.
Žiaci v Záhrebe odmietajú chodiť do školy: Majú na to vážny dôvod
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching pózujú počas stretnutia v rámci summitu skupiny BRICS v Kazani.
Putin sa stretol s čínskym prezidentom: Si ho nazval starým priateľom!
Nový rakúsky kancelár Karl Nehammer
Situácia v Rakúsku po voľbách je komplikovaná: Stačí málo a hrozí pat!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj reaguje na dôkazy o vojakoch KĽDR na Ukrajine: Výzva pre spojencov!
Na snímke Miguel Gutierrez (vľavo) z Girony strieľa úvodný gól za chrbát brankára Dominika Takáča (vpravo) z ŠK Slovan Bratislava.
Foto
Girona FC - ŠK Slovan ONLINE: Belasí naďalej bez bodu, prehrali aj tretí duel
Antarktída skrýva stále svoje tajomstvá (ilustračné foto).
Foto
Záhada, ktorá nedá ľuďom spať: Aha, čo našli na snímke z Antarktídy! Veď TOTO tam nemá čo robiť
Ilustračné foto
Hasiči zasahujú pri požiari haly v Leviciach: Príčiny zatiaľ nie sú známe
Ilustračné foto.
2500 lekárov sa chystá opustiť svoje miesta ak... Exminister zdravotníctva ukázal prstom: Čia je to vina?
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák rokoval s Maďarmi o ochrane vzdušného priestoru: Slovensko strážia ich gripeny
Na Instagrame spojenom s týmto pseudonymom vystupuje žena v žiarivej červenej parochni s ofinou. Posledný príspevok na tomto účte bol zverejnený v septembri 2022.
Foto
Žena vyšla z domu celá od krvi: Z toho, čo tam našli policajti, im zostalo zle
Dopravná nehoda na D2 smerom do Čiech si vyžiadala zdržanie
Nehoda na diaľnici D2: Polícia hlási zdržanie v tomto smere
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin zúri, Nemci poriadne provokujú: Na to, čo vyrástlo pri Baltskom mori, okamžite reaguje