Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.03.2015 11:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Nora Mojsejová exkluzívne prehovorila: Čo povedala po drsnom obvinení?

Podnikateľka Nora Mojsejová (56) exkluzívne pre Nový Čas otvorene porozprávala o mužovi, ktorého si mala podľa jeho slov najať na odstránenie jej najväčšieho soka Františka „Versačeho“ Kabrheľa.

Karol z Nitry, ktorého Mojsejová stret­la dvakrát v živote, ju mal, ako povedala, obťažovať už minulé Vianoce. Akékoľvek obvinenia o plánovaní likvidácie Versačeho však razantne odmieta a muža, ktorý ju označuje ako objednávateľku vraždy, chce poslať na detektor lži.

 

Poznáte sa s Karolom Bužíkom, u ktorého ste si mali podľa jeho slov objednať likvidáciu Versačeho?

Toto priezvisko som sa dozvedela až vo štvrtok, keď ma začal obťažovať. Vedela som, že je Karol.

Koľkokrát ste sa stretli a pri akej príležitosti? Bol aj u vás doma v Košiciach. Čo tam robil?

Stretla som sa s ním dvakrát. Raz ma viezol z Piešťan do Košíc a bol mi predstavený ako šofér pani Drgoňovej. Po tejto ceste som ich pozvala všetkých na kávu, v jedálni vypili kávu, kamarátka nasadla do auta a odviezli ju domov. Druhýkrát to bolo pred Vianocami. Priviezol do Košíc Drgoňovú a jej manžela, priniesli mi zabíjačku, vypili kávu, zjedli zákusok v dome mojej sestry. To bolo poslednýkrát, čo som ho videla.

Boli ste v telefonickom alebo inom kontakte aj potom?

Nie, nikdy som s ním v telefonickom kontakte nebola. Iba raz na Vianoce mi volalo číslo, ktoré som nemala uložené. Ja som tento hovor nezdvihla a prišla mi esemeska: „To som ja Karol, zdvihni mi.“

Podľa jeho slov ste mu ponúkli za likvidáciu Versačeho sumu 30 000 eur. Mali ste žiadať, aby ho zrazil autom, ktoré potom zničí, aby zostal na vozíčku, že by sa vám to hodilo, lebo vám ničí život. 20 000 vopred a 10 000 dodatočne, keď ho úplne zlikviduje.

K tomu poviem len toľko - nikdy som sa s ním osamote nestretla, pretože to je primitív a obyčajný feťák. Zisťovala som si už o ňom informácie. Nič také som od neho nežiadala, ani by som sa s takým človekom do reči nedala.

Podali ste tresné oznámenie za vyhrážanie priamo na Karola Bužíka alebo na neznámu osobu?

Podala som ho priamo na neho za vydieranie a vyhrážanie. Volal mi minimálne 57-krát, čo som napočítala od štvrtka do piatka. Dokonca aj počas výsluchu na políciu mi volal.Rozšírili ste trestné ozná­menie po jeho vyjadreniach v Novom Čase?

Áno, včera som bola znova na polícii a trestné oznámenie som doplnila o krivú výpoveď na základe článku, ktorý vyšiel v Novom Čase, kde odpovedal na otázky redaktorky.

Myslíte si, že vás chce niekto zdiskreditovať a prišiť vám tento vážny trestný čin? Z akého dôvodu? A prečo by to pán Bužík robil?

Samozrejme, že ma chce zdiskreditovať. Už dlhšiu dobu mám vážne obavy aj o svoj život. Vylučujem však úplne to, že by ho na to niekto nahovoril. Myslím si, že je to jeho osobná iniciatíva. Zrejme z dôvodu, ako tvrdí, že mi dal 1 750 eur, čo nie je pravda. Žiadne peniaze mi nedal.

Prečo by niekto vzniesol takéto vážne obvinenie, ak by to bolo klamstvo a riskoval by tým? Bužík je dokonca ochotný ísť na detektor lži.

Ja budem žiadať, aby na detektor išiel. Ja sa teraz pýtam, prečo potom toto závažné obvinenie nešiel nahlásiť na políciu hneď, ako som ho požiadala, aby zlikvidoval Versačeho, ale prišiel s tým až teraz? Dovtedy sme sa vôbec nekontaktovali, len raz na Vianoce, keď mi písal.

Bužík aj Versače sú z Nitry. Myslíte si, že by tam mohla byť medzi nimi nejaká spojitosť?

Myslím si, že nie. Nemyslím si, že majú niečo spoločné. To je môj názor. Je to trestaný človek.

Tvrdí, že vám požičal sumu 1 750 eur, ktorú ste mu do dnešného dňa nevrátili. Ako to teda bolo?

Je veľmi zarážajúce hlavne to, že ja som mu chcela dať 30 000 eur za likvidáciu Versačeho a potom som si chcela od neho 1 750 eur požičať? Veď to je nezmysel.

Je Karol Bužík jediný, kto sa vám po návrate z väzenia vyhrážal?

Áno, je jediný.

S Versačem sa ťaháte po súdoch už niekoľko rokov a v hre je suma viac ako 850-tisíc eur. Predsa len by bolo pre vás úľavou, keby sa vyparil.

S Versačem sa súdime, ale proti mne sa nič nepreukázalo. Znova opakujem, žiadny doklad na 30. 12. 2008, kde mi mal poskytnúť túto pôžičku, neexistuje. Pýtala som sa prokurátora na súde, či vie takýto doklad predložiť. Keďže takýto doklad nemajú, musia vypovedať svedkovia. Potom sa pýtam, prečo nechodia jeho svedkovia na súd a nepreberajú zásielky.

Mne je jedno, či on je, alebo nie je, kde je, čo robí, ja som sa o neho nikdy nezaujímala ako on o mňa. Ja som sa mu cez médiá nevyhrážala, vyhrážal sa mi on a v týchto veciach som podala obžalobu. Prvý súd bude v polovici marca, kde sa veľmi teším.

Čo na to Versače?

Neviem si predstaviť takého šialenca, ktorý by vypovedal k takej závažnej skutočnosti, pokiaľ by sa nezakladala na pravde. O dotyčnej osobe, resp. možnom vykonávateľovi vraždy na moju osobu, som sa dozvedel iba z médií a je to hrozné, keď si prečítate alebo máte existovať s pocitom, že niekto plánuje vašu likvidáciu, a to v pozícii okradnutého a poškodeného.

Už od roku 2011 sa mi Mojsejová niekoľkokrát opakovane vyhrážala zničením a likvidáciou, od ukajinskej a východoslovenskej mafie až po silové zložky SIS. A to preto, lebo som podal trestné oznámenie a civilnú žalobu. Po tom, čo sa teraz deje, už mám na­ozaj vážny strach o svoj život, ako aj ostatní ľudia zainteresovaní v spore, kde ma okradla a je v pozícii obžalovanej.

Neviem si už predstaviť iný spôsob mojej ochrany ako väzobné stíhanie tejto osoby, a to aj v súvislosti so skutočnosťou, že 13 mesiacov už pobudla vo väzbe za totožný dôvod, teda že sa vyhrážala likvidáciou inej osobe a marila tak vyšetrovanie. Osobu, ktorej bola daná objednávka na moju vraždu, nepoznám, ale ako som sa dočítal, Mojsejová jeho osobu áno. Tak nech si každý urobí vlastný záver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Aj každodenné pitie vína môže spôsobiť vážne problémy (ilustračné foto).
Pijete ALKOHOL každý deň? OKAMŽITE prestaňte! Na vaše telo to má zdrvujúci efekt
(ilustr. foto)
Toto už viac nerobte! Môžete tým svojmu štvornohému miláčikovi viac uškodiť ako pomôcť
Ružomberok
Váš Tip
Ružomberok si pre domácich aj návštevníkov pripravil letné prehliadky: Takto spoznáte históriu i súčasnosť mesta!
(ilustračné foto).
Dovolenka v Chorvátsku sa zvrtla: Čechov na nafukovačke odnieslo na šíre more
Radosť anglických hráčov po góle na 2:1 v osemfinále proti Slovensku na EURO 2024
Foto
Bývalý slovenský reprezentant si servítku pred ústa nedával: TAKTO naložil Angličanom!
Ríbezle
Sezóna ríbezlí je v plnom prúde! Neváhajte a choďte si nazbierať lebo toto ste o nich určite nevedeli!
(ilustračné foto)
V Bratislave pokračujú opravy frekventovanej cesty: Tieto obmedzenia vás čakajú počas celého leta
K tragickej udalosti došlo v Ľubochnianskej doline.
Patrik († 37) sa prevrátil v lese, v aute zomrel: Na záchranu čakal 5 hodín! Dojemné vyznanie manželky
Jahodový tart s kokosovým krémom
Foto
Oslaďte si život jahodami: Recepty na 3 skvelé dobroty! Dostanú aj najväčších maškrtníkov
Zľava Barbora Poláková, Jitka Schneiderová a Lenka Krobotová na ukončení festivalu v Karlových Varoch.
Foto
Upršaný koniec festivalu vo Varoch: Dážď zničil róby celebrít! No všetkých zatienila jedna žena
V knižnici sa nachádzajú unikáty staré aj niekoľko storočí.
Váš Tip
Leto v Krajskej knižnici v Nitre bude pestré: Pre dospelých i deti si pripravili takého podujatia!
Záver festivalu v Jihlave sa skončil dramaticky.
Hrôza na českom festivale: Počas búrky sa prehýbal stan, ľudia v panike utekali! Desivé svedectvá