Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2015 12:00 | Správy | Domáce správy

Exposlanec Jánoš skončil v cele: Vypočúvanie trvalo hodiny, vypovedať prišla aj manželka s dcérou!

Tak tomu sa hovorí rýchly pád! Škandalózne odhalenie a prepis nahrávok plných vulgarizmov, zhabanie zbraní, vzdanie sa mandátu poslanca a napokon basa! 

To všetko zažil za jediný týždeň smerácky exposlanec Národnej rady SR Vladimír Jánoš (46). K vyvrcholeniu drámy prispel v piatok večer prokurátor. Po tom, ako sa Jánoš dostavil na výsluch, skončil v cele policajného zaistenia. Von sa zatiaľ nedostal. O jeho ďalšom osude rozhodne sudca.

V piatok vo večerných hodinách sa na „kriminálke“ dostal bývalému politikovi Jánošovi do rúk nemilý darček od prokurátora: obvinenie zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Potvrdila to aj trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. „Občan Vladimír J. sa 6. marca dobrovoľne dostavil na predvolanie na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi. Tam mu bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia. Na základe pokynu prokurátora bol zadržaný,“ povedala Antalová. O ďalšom vývoji prípadu však nechcela hovoriť. „V súčasnosti prebiehajú s obvineným Vladimírom J. procesné úkony. Vzhľadom na to nie je možné v tomto štádiu vyšetrovania poskytnúť k tomuto prípadu viac informácií,“ dodala Antalová.

Vypočúvanie trvalo hodiny

 

Na začiatku boli informácie o hrubom správaní sa k vlastnej manželke Ivete (48) a 12-ročnej dcére Jasmínke, ktoré sa objavili len tento týždeň. Obvineného môžu stíhať buď na slobode, alebo zostane vo väzbe. O tom rozhodne sudca. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému Jánošovi až 8 rokov za mrežami!

Do budovy polície v Prievidzi, kde je Jánoš v cele, prišla včera okolo 11. hodiny vypovedať aj smerákova manželka spolu s ich neplnoletou dcérou. Po piatich hodinách po vnučku Jasmínku prišiel otec Jánošovej, zatiaľ stále zákonitej manželky Ivety. „Neviem nič, nič mi nepovedali, iba to, že mám ísť po auto,“odvetil nášmu denníku otec pani Jánošovej, ktorý následne odišiel spolu s vnučkou na červenom aute.

Jánošov rýchly pád

Po tom, ako v úvode týždňa vyplávali na povrch informácie o konfliktoch s manželkou, sa Jánoš v ten istý deň vzdal mandátu aj funkcie okresného predsedu Smeru-SD v Prievidzi.

Jánoš dokonca podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Stalo sa tak po tom, ako jeho manželka so svojím advokátom Ivanom Katrincom podala podnet na generálnu prokuratúru na prešetrenie týrania blízkej a zverenej osoby, za vydieranie, vyhrážanie a hrubý nátlak. Obvinení pribúdalo stále viac. Jánoš sa k udalostiam vyjadril pre Nový Čas. Okrem iného povedal aj to, že sa do poslednej chvíle snažil manželstvo udržať, čo sa mu však nakoniec zjavne nepodarilo. Exposlanec po celý čas tvrdil, že sa nikdy nedopustil skutkov, z ktorých ho manželka a rôzne osoby obviňujú.

Aj títo politici mali opletačky so zákonom

Peter Ďuračka - 1999


Bratislavských policajtov počastoval výrokom: „Môžete mi fajčiť môj ctený poslanecký k...t.“ Z parlamentu však ako náhradník vypadol, skončil pred súdom a za útok na verejného činiteľa a za podvod s DPH dostal 8 rokov. Najvyšší súd mu trest v roku 2008 znížil na 5 rokov a o dva roky ho podmienečne prepustili.

Ivan Lexa - 1999


Stíhali ho v kauze zavlečenia exprezidentovho syna Michala Kováča ml. do cudziny. Vo vyšetrovacej väzbe strávil 95 dní. Vo všetkých obvineniach ho súd uznal nevinným.

Gabriel Karlín - 2005


Bol obvinený z preberania úplatku, ale súd ho oslobodil. V Štrasburgu vysúdil od SR odškodné 4 000 eur.

Ján Slota - 2013


Podozrivá jazda pod vplyvom alkoholu, nezastavenie na pokyn polície. Odmietol fúkať a skončil v CPZ. Krajský súd mu dal pokutu 3 000 eur a zákaz šoférovania na 12 mesiacov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj a jeho VÍŤAZNÝ plán na ukončenie vojny: Začať by sa mal už onedlho! Závisí to len od jednej veci
Dmitrij Peskov.
ZVRAT v Kurskej oblasti? Peskov sebavedomo hovorí o plánoch Ruska! Aha, čo prezradil
Pracovníci sa snažia odčerpať vodu po záplavách v meste Faenza v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska vo štvrtok 19. septembra 2024.
Foto
Krajina predĺžila ČERVENÚ výstrahu: Zničené domy, zaplavené ulice a... Situácia je kritická
Viaceré svetoznáme osobnosti musia bojovať s chronickými ochoreniami.
Foto
Tieto hviezdy Hollywoodu TRPIA! Trápia ich vážne choroby: Prekvapí vás, kto všetko tam patrí
(ilustračné foto)
Seniorka z Prievidze VYHODILA 100 000 eur z BALKÓNA: Vzkypí vo vás hnev, čo tomu predchádzalo!
Ektor tvrdí, že sa smeje lžiam a propagande.
Foto
Rytmus sa CHVÁLIL vypredanou O2 arenou, známy raper to vidí INAK: Prečo KLAMAŤ, keď môžeš povedať PRAVDU?
V čase príjazdu hasičov horeli už 4 autá.
Foto
Dramatický nočný zásah v Bratislave: Zhorelo niekoľko áut!
Na snímke poškodené auto v ktorom vybuchlo vreckové zariadenie tzv. pager v meste Sidon na juhu Libanonu v stredu 18. septembra 2024.
Foto
Otázniky okolo VÝBUCHOV pagerov v Libanone: Všetci sa stránia zodpovednosti! Jedna krajina stále mlčí
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Nové bývanie pre ústavných činiteľov: Ministerstvo vnútra už vybralo 2 nehnuteľnosti
Cestu pod Strečnom zatvorili kvôli sanácii hradného brala.
Dobré správy pre vodičov: Víkend pri Strečne bude bez obmedzení! Ale potom sa pripravte
V istých potravinách na Slovensku odfotili kuracie prsia chránené štítkami proti krádeži.
FotoVáš Tip
Smiech cez slzy? BIZARNÝ záber zo slovenského obchodu s potravinami: TOTO ste u nás zrejme ešte nevideli!
Ilustračné foto
Poburujúce VIDEO vojakov: Zhrozíte sa, keď zistíte, čo robili s telami mŕtvych