Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.03.2015 19:51 | Šport | Hokej

Šialená sedemzápasová séria Popradu so Zvolenom: Brankári za sebou zatiahli rolety!

Šialená sedemzápasová séria Popradu so Zvolenom: Brankári za sebou zatiahli rolety!
Hokejisti HK Poprad sa stali poslednými semifinalistami najvyššej domácej súťaže.

V piatkovom rozhodujúcom siedmom zápase štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2014/2015 zvíťazili nad hráčmi domáceho HKM Zvolen 1:0 po samostatných nájazdoch. Vo štvrtej sérii posunul Podtatrancov do ďalšej fázy Richard Rapáč. V semifinále Popradčania vyzvú obhajcu titulu HC Košice. V druhom semifinále si zmerajú sily HK Nitra a HC '05 Banská Bystrica.

 

HKM Zvolen - HK Poprad sn 0:1 sn (0:0, 0:0, 0:0, -0:0, 0:1)

Gól: 70. rozhodujúci sam. nájazd Rapáč. Rozhodcovia Müllner, Lokšík - Šefčík, Junek, vylúčení 3:2, navyše Bartečko 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 4235 divákov. Konečný stav série 3:4.

Najdlhšia štvrťinálové séria play off sa rozlúskla na zvolenskom ľade až v siedmom zápase. Z popradských 'kamzíkov' vyžarovala túžba po štyroch rokoch znovu preskákať až do semifinále, zo Zvolenčanov zasa pripomenúť si s ročnou prestávkou majstrovský titul tým najlepším spôsobom, postupom. Hostia si zahrali po dvoch minútách presilovku, no viacmenej nevydarenú. Striel na bránku bolo ako šafránu, domáci vypálili až v 9. min po Hraškovom tečovanom pokuse, v 11-tej v oslabení sa zasa pokúšal otvoriť skóre Chovan. Zvolenčania si početnú výhodu tiež vyskúšali a poriadne súpera zatlačili. Pôsobili rýchlejšie a Popradčania často až na poslednú chvíľu zatiahli záchrannú brzdu, puk stačili vypichnúť, alebo ho aspoň dotlačiť do pokojných vôd. Skúseného Bartečka mrzelo vylúčenie a 10-minútový osobný trest, ktorým oslabil mužstvo a Zvolenčanov trochu pohnal vpred. V 24. min v prečíslení Puliš presne namieril do náruče Kostúra a bezgólový stav veštil, že gólové suchoty výrazne ovplyvnia zápas. Obrovskú šancu spálil v 27. min Štrauch, efektným spôsobom sa snažil pri blafáku zasunúť puk za Baroša, vzápätí ho síce Takáč dopravil do bránku, no už po odpískaní a gól neplatil. Repete si vyskúšal Takáč aj v 33. min, no taktiež na Baroša nedozrel, podobne ako T. Sýkora v 36. min. Popradčania sa k zakončeniu dostávali častejšie, hra domácich zasa pôsobila rozhárane, bez presnejšej kombinácie. Napriek tomu v 38. min Podkonický spálil obrovskú šancu, keď sa sám ocitol pred Kostúrom. Do tretej tretiny vstúpili domáci s ďalšou príležitosťou a zdalo sa, že aj s väčším fyzickým potenciálom, v 42. min Obdržálekovu strelu bleskovo lapačkou zlikvidoval Kostúr. Na ruky hráčov oboch tímov sa už lepila únava a nervozita, v 50. min sa však Škvaridlo vybičoval k trháku a aj obranca Makovský, ktorý mu v poslednej chvíli vypichol puk. V 54. min vylúčil rozhodca obrancu Bagina a Popradu sa ponúkla tretia presilovka v zápase, rozhodnúť mohol Hvila, no z protiútoku v oslabení aj Chovan, navyše Síkela v 58. min trafil len bočnú sieť. Infarktový zápas dospel do 10-minútového predĺženia, treťom v tejto sérii, predtým v dvoch boli šťastnejší Zvolenčania vďaka Chovanovi. V nastavenom čase vzrušil teč Takáča v 64. min s pozorným zákrokom Baroša, Podkonického bekhend i tečovaná strela Ťavodu v 59. min, na druhej strane Takáč zlyhal v poslednej minúte. V samostatných nájazdoch bol úspešný hneď v prvom Boltun, nepremenil Chovan, ani Kroták, L. Jurík premenil, Grígera vychytal lapačkou bravúrne Baroš a Obdržálek nedal. Štvrtú sériu začal L. Jurík neúspešne, Rapáč premenil a rozhodol. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Spevák Jožo Ráž, včera dovŕšil 70 rokov.
Foto
Z Joža Ráža je už 70-nik: Počas jubilea prichytený v civile! Chystá sa pre lídra Elánu bujará OSLAVA?
Ivan Gašparovič (82)
Foto
Exprezident Gašparovič odhalil minulosť: Krvavý konflikt z mladosti! Prišlo po 70 rokoch zmierenie?
spolupráca odborníkov s robotom s umelou inteligenciou
Foto
PRVÍ na Slovensku! V Bratislavskej nemocnici predviedli špičkový zákrok: Pozrite sa na unikátneho pomocníka
Karol III. svojej matke akoby z oka vypadol.
Foto
Karol III. na slávnostnom obrade priťahoval pohľady: Sledujte kráľa dlhšie a hneď si to všimnete!
Nicole získala za svoj výkon na festivale v Benátkach uznanie kritikov.
Foto
Pikantné priznanie Nicole Kidman: Musela STOPNÚŤ natáčanie! Po tomto sa budete červenať
Levi Kelly do stavby investoval približne 4 500 eur.
Foto
Nič pre klaustrofobikov: Do tohto domčeka sa zmestia iba odvážlivci! Po vstupe však ostanete ohromení
(ilustr. foto)
Zlé správy z Tichého Oceánu: Hurikán Kristy zosilnel na najvyššiu kategóriu
Poľský premiér Donald Tusk (vľavo) a srbský prezident Aleksandar Vučič počas stretnutia v Belehrade 24. októbra 2024.
Poľský premiér Donald Tusk vycestoval do Belehradu: Má hlavný cieľ, toto je témou číslo jeden
Návštevníci kráčajú okolo Katedrály Notre Dame v Paríži vo štvrtok 24. októbra 2024.
Koniec vstupu do katedrály Notre-Dame zadarmo? Ministri majú plán: Narazili na problém
Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol s generálnym tajomníkom Organizácie Spojených národov (OSN) Antóniom Guterresom.
Prvé stretnutie po rokoch! Putin sa rozprával so šéfom OSN Guterresom: Verejnosť si všimla DETAIL
Nemecký kancelár Olaf Scholz a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nemecký kancelár o plánoch Ukrajiny: Rázna stopka! Je dôležité si uvedomiť, že...
Sunset in Soviet Radar System Duga near Chernobyl Nuclear Power Plant. Nuclear sign in front
Vo Švédsku uskladnia jadrový odpad na 100-tisíc rokov: Zaujímavé, ako ho pochovajú