Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.04.2015 19:01 | Šport | Futbal

Zlaté Moravce natiahli negatívnu sériu, Ružomberok pozitívnu: Senica zdolala Bystricu rozdielom triedy

Zlaté Moravce natiahli negatívnu sériu, Ružomberok pozitívnu: Senica zdolala Bystricu rozdielom triedy
Futbalisti MFK Ružomberok potvrdili vynikajúcu formu, keď ani v šiestom zápase jarnej časti Fortuna ligy nenašli premožiteľa. 

"Liptáci" zvíťazili v sobotňajšom dueli 24. kola najvyššej slovenskej súťaže na pôde FC ViOn Zlaté Moravce 2:0. O vedúci gól mužstva spod Čebraťa sa postaral v 28. min obranca Ján Maslo, o sedem minút neskôr si dal "vlastenca" Toni Tipurič. Hostí môže mrzieť najmä zranenie bývalého slovenského reprezentanta Mareka Saparu. Kreatívneho záložníka vyniesli na nosidlách krátko pred koncom prvého polčasu. Indispozíciu si privodil v jednom zo súbojov v strede ihriska. Zlatomoravčania nezvíťazili už v piatich ligových súbojoch po sebe. ViOn sa naposledy tešil z trojbodového zápisu ešte koncom novembra, keď doma zdolal Podbrezovú.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 0:2 (0:2)

Góly: 28. J. Maslo, 35. Tipurič (vlastný), ŽK: 44. Charizopulos, 69. Pavlenda, 79. Ungar - 30. J. Maslo, 81. L. Lupták, ČK: 72. J. Maslo (Ružomberok) po druhej ŽK za faul, rozhodovali: Glova - T. Somoláni, Petríček, 1015 divákov

 

Zostavy:
Zlaté Moravce: P. Kováč - Pavlenda, Ungar, Tipurič, Chren - Szöke (46. Karaš) - Orávik, Charizopulos, Mikinič, Juhar (69. Kirilins) - Mance (60. Pavelka)
Ružomberok: Milorad Nikolič - Boszorád, J. Maslo, Rosa, Daghbašjan - Martin Nagy - Gerát, J. Vavrík (63. P. Masaryk), Sapara (39. L. Janič), B. Turčák - A. Lovás (72. L. Lupták)

Ďalší z existenčných zápasov Dukla v prvom polčase nezvládla. Dvakrát inkasovala a navyše aj jej hra pôsobila dosť zúfalo. Na teréne, ktorý nakoniec v chladnom, slnečnom počasí vyhovoval, sa hostia pohybovali ľahšie, v kombináciách úplne zahanbili mladíkov z Dukly a aj súboje vyhrávali na celej čiare. Strelecky vynikol kanonier Kalabiška, v 12. min po hrúbke Hada najskôr Opielov pokus vyrazil brankár Boroš, no na ďalšiu strelu Kalabišku už bol prikrátky. V 23. min po spolupráci s Majtánom sa úplne voľný Kalabiška presadil opäť a len zvýraznil nadvládu hostí a trápenie domácich. Kalabiška mohol vsietiť aj v 11. min, keby Boroš včas nevybehol. V 25. min trafil Hlohovský z diaľky len bočnú sieť a v 26. min po nahrávke Opielu nepremenil veľkú šancu Majtán. Dukla dala o sebe vedieť len veľmi málo, v 10. min slabšie vystrelil Faško a Šullu v bránke nevystrašil, v 38. min po odkope Šullu takmer loptu pretlačil do siete Faško. Zúfalstvo domácich sa prejavilo aj v 30. min, keď Vajda agresívne kopol do jednej z reklamných tabúľ a aj takýmto spôsobom prejavil hnev nad ďalšou z množstva nevydarených akcií.

Po zmene strán nastalo u Dukly oživenie a v 52. min po centri Gálika napálil loptu ponad v dobrom postavení Polievka. Kalabišku v 62. min od hetriku delilo len veľmi málo, v dvoch tutovkách najskôr nastrelil Boroša, a potom napálil do brvna. Aj na druhej strane nastal vzruch po Polievkovej strele z voleja, ktorá opečiatkovala telo brankára Šullu. Tréner Rusnák sa snažil zvrátiť priebeh striedaním, no akonáhle v 68. min poslal na ihrisko už tretieho náhradníka, tak Dukla inkasovala. Stačilo, aby Hlohovský zľava zacetroval a Opiela zblízka prekonal Šullu tretíkrát. Chudobná divácka kulisa sa napokon musela zmieriť s debaklom po výkone, ktorý Dukle bojujúcej o záchranu vôbec nesvedčal. Pohár blenu vypili domáci až do dna v 82. min, nielenže inkasovali po rýchlej rozhohrávke priameho kopu a ďalšej presnej trefe Kalabišku, ale červenú kartu po druhej žltej uvidel aj obranca Savič. V 84. min vykúzlil ešte brankár Šulla bravúrny zákrok po hlavičke Balka, keď loptu vyškriabal nad brvno, čo však nič nezmiernilo na fakte, že domáci odišli z trávnika s potupnou prehrou. 

Dukla B. Bystrica - FK Senica 0:4 (0:2)

Góly: 12. a 23. Kalabiška, 69. Opiela, 82. Kalabiška. Rozhodca Straka, ŽK: Savič - Pillár, Pittner, ČK: 82. Savič po druhej ŽK, 448 divákov.

Zostavy:
Dukla B. Bystrica
: Boroš - Vajda, De Vito (46. Snitka), Had, Savič - Wiállwéber - Gálik, Kapor, Polievka - Šovčík (68. Balko), Faško (54. Rejdovian)
FK Senica: Šulla - Pittner, Pavlík, Pillár, Čermák - Hušek, Kóňa

V úvodných minútach duelu spustili Žilinčania na bránu Stijakoviča doslova kanonádu. Mihalík, Čmelík, Škvarka i Hučko však buď mierili tesne mimo brány alebo ich šance vyrazil gólman hostí. Potom sa však dostal k slovu najlepší kanonier súťaže Matej Jelič a v rozpätí štyroch minút sa najskôr hlavou, a potom strelou postaral o dvojgólové vedenie domácich. Zápas potom trochu stratil na kvalite, tempo sa zvolnilo a hoci stále mali prevahu Žilinčania, košickí futbalisti postupne vyrovnali hru. V 33. min sa ešte Viazankova strela zastavila iba na ľavej žrdi domácej brány, ale o päť minút už Pačinda poslal loptu strelou do ľavého kúta a Košice ešte viac ožili. Žilinčania však majú Jeliča, ktorý už o dve minúty hlavou premenil Čmelíkov center z pravej na gól a skompletizoval svoj druhý hetrik v sezóne.

Päť minút po zmene strán sa Žiline podarilo zvýšiť už na rozdiel troch gólov, keď si prudký center Čmelíka zrazil Stijakovič do vlastnej siete. Tempo hry potom upadlo. Iniciatívu prevzali Košičania, ale do finálnej fázy sa nedostávali a domáci pod dojmom náskoku tiež nepredvádzali už svoj výkon z úvodu duelu. V 78. min po úniku z pravej strany opečiatkoval delovkou ľavú žrď Volešákovej brány Novák, na opačnej strane vytlačil Stijakovič Williamovu hlavičku na ďalší roh. Šancu na piaty gól Žiliny mal v 83. min Mihalík, ale po peknej kombinácii zakončil vedľa pravej žrde. Žilinčania už v závere kontrolovali hru a po troch zápasoch sa konečne dočkali víťazstva.

 

MŠK Žilina – MFK Košice 4:1 (3:1)

Góly: 7., 11. a 40. Jelič, 50. Čmelík – 38. Pačinda. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Pečovský – Šinglár, 1575 divákov.

Zostavy a striedania:
Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Hučko – Pečovský – Čmelík (81. Bénes), Lupčo (46. Klec), Škvarka, Mihalík – Jelič (73. William)
Košice: Stijakovič – Mik. Tóth, Sekulič, Ostojič, Dordevič (46. J. Novák) – Šinglár, Huk – Viazanko, Dimun, Pačinda – Haskič (53. Gáll)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Výstrahy pred povodňami platia aj naďalej: V týchto okresoch si dávajte pozor
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Most v Kremničke: Búranie bude pokračovať aj v sobotu večer
Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová
Viceprezidentka prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty: Pridá sa aj Trump?
(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česi prichádzali k volebným urnám: Jasne vedie Babišovo hnutie! Ako sú na tom ostatné strany?
Náhla smrť ženy bola spôsobená syndrómom náhlej arytmickej smrti.
Muž prišiel z práce a naskytol sa mu najhorší pohľad: Strašné, čo sa stalo s jeho ženou († 31)
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovensku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého
Poľský turista bol letecky transportovaný na heliport v Starom Smokovci.
Poliak si vo Vysokých Tatrách spôsobil škaredé zranenia: Horskí záchranári sa vybrali na pomoc!
(ilustračné foto).
Páni, máte strach, že sa vaša PÝCHA časom zmenší? Všetko je inak! Aha, čo prezradila urologička