Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.04.2015 15:33 | Šport | Futbal

Zdrvený Marek Sapara: Zavesí definitívne kopačky na klinec?

Slovenský futbalista a hráč MFK Ružomberok Marek Sapara (32) si musí po pondelkovej operácii kolena v Prahe od zelených trávnikov dlhší čas nútene odddýchnuť.

"Bolo tam toho veľa. Mal som poškodený postranný väz, odlomený meniskus a čo je najdôležitejšie, úplne roztrhané krížne väzy, takže bola potrebná plastika. Čo sa týka prognózy, je to minimálne pol roka, aj keď lekári ma upozorňovali, že to asi bude trvať aj trošku dlhšie. Zariadiť sa môžeme podľa toho, ako bude prebiehať rehabilitácia a to rozhodne, aká bude doba liečenia," ozrejmil v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku ružomberského klubu 32-ročný špílmacher spod Čebraťa, ktorý po zimnom príchode z tureckého Osmanlisporu na hosťovanie do konca ročníka 2014/2015 výrazne prispel k zlepšeniu výkonov i posunu mužstva v tabuľke Fortuna ligy.

"Ruža" je na jar bez prehry, v šiestich vystúpeniach si pripísala vo veľkej miere aj Saparovou zásluhou 14 bodov za štyri víťazstvá a dve remízy. Po jesennom predposlednom 11. mieste sa zverenci trénera Ivana Galáda prepracovali v najvyššej slovenskej súťaži už na 6. priečku.

Otvoriť galériu

"V Osmanlispore majú pochopiteľne informácie o mojom zdravotnom stave. Vedia, že som bol na operácii. Teraz momentálne nie je čo riešiť. Musíme chvíľu počkať, ako sa bude koleno hojiť, ako sa to bude všetko vyvíjať. Zavoláme si po skončení tejto sezóny, keď už možno bude vidieť nejaký pokrok v liečbe. Potom budeme riešiť moju situáciu," skonštatoval ďalej účastník majstrovstiev sveta 2010 v JAR, ktorý v najcennejšom drese dosiaľ odohral 38 zápasov a strelil 5 gólov.

 

K spomenutému hosťovaniu kreatívneho stredopoliara do klubu slovenskej Fortuna ligy prišlo aj preto, že Sapara sa potreboval rozohrať po zranení kolena, ktoré sa mu však teraz obnovilo. V médiách sa objavili aj nepríjemné úvahy o prípadnom konci hráčskej kariéry rodáka z Ďurďošíka.

"Samozrejme, že človeka všeličo napadne. V lete mám tridsaťtri rokov, budem to mať veľmi ťažké. Je to to isté koleno a po dvoch rokoch ďalšia ťažká operácia. Musím počkať, ako sa bude vyvíjať situácia a ako bude pokračovať liečba. Viac budem môcť povedať po polroku," poznamenal Sapara.

Ten napriek zraneniu už vo štvrtok zavítal na tréning ružomberských spoluhráčov, aby ich aktívnou účasťou podporil pred sobotňajším ligovým duelom proti Dunajskej Strede. "Je lepšie byť pri chalanoch, pri futbalovej rodine. Človeku to pomáha a predovšetkým hlave, že nie som sám. Sú tu chalani, s ktorými som veľa prežil. Vždy je lepšie byť v kolektíve, ako byť sám zavretý v nemocnici, alebo sa liečiť doma," dodal Marek Sapara, ktorý ako kapitán priviedol Ružomberok v sezóne 2005/2006 k zisku double.

Ako je známe, Sapara sa zranil v sobotňajšom dueli 24. kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach. Indispozíciu si privodil v jednom zo súbojov v strede ihriska a krátko pred koncom prvého polčasu ho vyniesli na nosidlách. Odchovanec košického futbalu si v doterajšej kariére obliekal dresy Košíc, Ružomberka, nórskeho Rosenborgu Trondheim a tureckých klubov Ankaragücü, Trabzonspor, Gaziantepspor, Ankaraspor a Osmanlispor, ktorého je stále kmeňovým hráčom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto)
Strašné správy: VÝBUCH v sklade továrne! Hlásia mŕtvych
Polícia zistila viaceré porušenia zákona na hraničnom priechode Jarovce–Kittsee.
Foto
Kontrola na slovenských hraniciach priniesla zarážajúce výsledky: Sila, pri čom pristihla polícia vodičov
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
HROMADNÁ nehoda pri Ružomberku: Na mieste zasahujú hasiči aj záchranári!
Bratislava. (Ilustračné foto)
Mapa Bratislavy sa zmení: Pozrite sa, čo všetko na nej pribudne
Foto
Vlhová si dala vlasy zosvetliť melírom, no seklo jej to aj v minulosti: TAKTO sa menila Peťa
Podozrivý predmet pri obchodnom dome v Bratislave: Stál na ňom znepokojivý ODKAZ, na mieste je polícia
Drexler je stálicou šou Let’s Dance.
Foto
Hviezde maniere porotkyne Drexler: Museli jej hľadať extra ubytovanie! Aha, akú podmienku mala
Podvodník predával vstupenky, ľudia ich však nikdy nedostali.
Foto
Nechutný PODVOD na Slovensku: Muž obral ľudí o viac ako pol milióna eur! Strašné, čo robil
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a severokórejský líder Kim Čong-un (vpravo) sa usmievajú po ich stretnutí v Pchjongjangu v stredu 19. júna 2024.
Stalo sa to, čoho a všetci obávali: Ide o Rusko a KĽDR! To nevyzerá dobre
(ilustračné foto)
Ministerstvo upozorňuje na dezinformácie: Slováci, nenaleťte na tieto klamstvá
Herec sníva o šťastnej rodine.
Šok na televíznych obrazovkách: Juraj Bača skončil v náručí TOHTO fešáka!
Kengura neprežila zrážku s autom na Liptove.
FotoVáš Tip
Smutná správa z LIPTOVA: Vodičovi vbehla pod kolesá KENGURA! Exotické zviera zrážku neprežilo