Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2015 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ďurovčík podstúpi náročnú operáciu: Kvôli choreografovi priletí vychytený doktor až z Nemecka!

Musí pod nôž! Choreograf a režisér Ján Ďurovčík (44) sa budúci týždeň v piatok v metropole východného Slovenska podrobí operácii chrbtice.

Tá porotcovskému katovi už niekoľko mesiace vážne strpčuje život. Kvôli Ďurovčíkovmu neurogirurgickému zákroku totiž do Košíc priletí významný nemecký špecialista doktor Michael Hees, ktorý má na svojom konte po celom svete nespočetné množstvo takýchto operácií. Dokonca jeho rukami prešli aj niekoľkí arabskí šejkovia.

Ďurovčíka trápia bolesti chrbtice už viac ako dvadsať rokov. V poslednom čase sa však zdravotné problémy natoľko zhoršili, že známy choreograf a režisér musí akútne pod nôž! Jeho zdraviu neprospieva ani porotcovanie v Tanci snov, kde každú nedeľu presedí celé hodiny. Ďurovčík počas každej reklamnej prestávky vstáva z porotcovskej stoličky a s utrápenou tvárou naťahuje svoj ubolený chrbát. Podľa informácií Nového Času Ďurovčík netrpezlivo čaká na posledné kolo tanečnej šou, aby mohol čo najskôr podstúpiť operáciu, ktorá by ho mala zbaviť neznesiteľných bolestí.

Otvoriť galériu
Kvôli jeho blížiacemu sa neurochirurgickému zákroku dokonca priletí na Slovenko aj jeden veľmi významný lekár Michael Heß. Ide o prezidenta nemeckej spoločnosti pre intervenčnú liečbu chrbtice. „Celú operáciu bude viesť slovenský doktor s dlhoročnými skúsenosťami zo zahraničia Róbert Rapčan. Asistovať mu však bude doktor Heß, ktorý sa problémom chrbta venuje vyše dvadsať rokov a pôsobí na klinike v Bonne. Oni dvaja sú veľmi dobrí kamaráti, tak si takýmto spôsobom vypomáhajú,“ prezradil zdroj z Ďurovčíkovho blízkeho okolia.

 

Práca pôjde zatiaľ bokom

Operácia, ktorá onedlho Ďurovčíka čaká, bude úplne iná, ako sme zvyknutí na Slovensku. U nás totiž niektorí odborníci preferujú zákrok, pri ktorom pacientovi, ktorého trápia poškodené platničky, rozrežú takmer celý chrbát. Známy choreograf však bude výnimka! Je totiž mimoriadne pracovne vyťažený, preto podstúpi náročný zákrok laparoskopicky. „Jano podstúpi endoskopickú diskektómiu. Ide o unikátny zákrok, ktorý sa na Slovensku robí len dva roky,“ prezradil zdroj Nového Času, ktorý dodal: „Klasické zotavenie po bežnej operácii trvá niekoľko mesiacov, lenže pri zákroku, ktorý podstúpi Ďurovčík, to bude len pár týždňov.“

Otvoriť galériu

Samotný Ďurovčík dúfa, že všetko dopadne najlepšie, ako môže. „Rozhodol som sa pre tento nový spôsob, aby som stihol všetku prácu, ktorú mám rozrobenú,“ vysvetlil pre Nový Čas obľúbený choreograf.

Otvoriť galériu

Zákrok pod dozorom nemeckého špecialistu

G. Michael Heß je nemecký lekár certifikovaný na výkon ortopedických operácií a terapiu bolesti. Pôsobil vo Švajčiarsku i v Kanade. V roku 2003 sa stal konzultantom v Ortopedickom centre v Mníchove, kde je zodpovedný za operácie chrbtice minimálnou invazívnou metódou a terapie chrbtice. Viac ako desať rokov sa zaoberá endoskopickými procedúrami. Je považovaný za experta, o čom svedčia aj jeho mnohé publikácie či pozvania zo sveta ako hosťujúceho chirurga. Jeho služby už vy­užilo aj niekoľko arabských šejkov. 

Otvoriť galériu

Aká to je operácia?

Endoskopická diskektómia sa vykonáva pri poškodení medzistavcovej platničky. „Zvyčajne sa robí v celkovej anestéze, ale v niektorých prípadoch sa môže vykonávať aj v lokálnej anestéze. Vykonanie zákroku trvá približne 30 až 45 minút,“ vysvetlil neurochirurg, ktorý dodal, že pacient následne zvykne zotrvať v nemocnici štandardne tri až štyri dni. „Potom sú zvyčajne odosielaní na rehabilitačné pracoviská,“ dodal lekár.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vladimir Putin.
Brazílsky prezident ruší cestu na summit v Rusku: Znepokojivý dôvod!
(ilustračná foto)
Moldavci hlasovali o vstupe do EÚ: Čiastkové výsledky sú šokujúce!
(ilustračné foto)
Smutné správy: Našli nezvestných pilotov, potvrdilo sa to najhoršie
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Rusko pozorne sleduje dianie v USA: Slová Lavrova vás prekvapia! Sme pripravení...
Hubár utrpel pri útoku až 17 zranení. Najviac si to odniesli noha a rameno.
Foto
Spoveď Jána o útoku medvedice s mláďatami: Hubár márne prosil, aby nehrýzla! Čo ho zachránilo?
Z nemocnice poslal svojim priaznivcom dojímavý odkaz.
Poslanec Hlasu Blcháč tajil boj so zákernou chorobou: Dojímavé odkazy od politikov!
(ilustračné foto)
Vražda na sídlisku vo Vranove nad Topľou: Popravil Pavol manželku († 69) po roku od svadby?
Odborník na vzdelávanie nápad Druckera oceňuje.
Drucker sľubuje učiteľom kompenzačný príspevok: Ktorým pedagógom dopraje vyššiu výplatu?
Lewis liezol kvôli tvorbe obsahu na instagrame.
Foto
Mladík († 26) zomrel kvôli chvíľke slávy: Príšerné, čo sa mu stalo osudným!
Forrest si pivo nikdy nebude musieť kupovať.
Foto
Chlapček sa ponáhľal na svet, narodil sa pred PIVOVAROM: Vzácny dar od podniku!
Herečka je svojou záľubou v cvičení známa.
Foto
Jennifer Aniston prezradila CVIKY, vďaka ktorým je fit aj po 50-ke: Sú vedecky overené!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj vyzýva partnerov: Týmto Rusko prekročilo všetky hranice