Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2015 16:31
Video

Obranca Sersen: Mohli to byť tri body, dánsky brankár to však zariadil inak!

Slovenskí reprezentanti dlho nevedeli nájsť recept na výborného brankára Patricka Galbraitha.

Prvú vážnejšiu šancu v zápase mali Dáni, keď Storm vypálil spomedzi kruhov, ale Laco si poradil. Slováci odpovedali v 4. minúte. Kopecký prihral pred bránku Gáboríkovi, no jeho teč letel namiesto do odkrytej siete nad ňu. Dravecký skúsil prekvapiť Galbraitha, keď si obkorčuľoval bránku, ale bez úspechu. Na zverencoch trénera Vůjteka bolo vidieť nervozitu, neuvážene sa zbavovali pukov a zakončovali z nepripravených pozícií. Ale ani súper toho veľa neukázal a tak zaplnená ostravská ČEZ Aréna v prvej desaťminútovke videla iba zopár pekných momentov.

Otvoriť galériu

V 11. minúte išiel na trestnú Bartovič za bránenie v hre Galbraithovi, aj keď ho do bránkoviska natlačil súperov hráč. Dáni sa chopili príležitosti, súpera zavreli do obranného pásma a pri tvrdých strelách D. Nielsena, Spellinga a J. B. Jensena musel zachrániť Laco. V 13. minúte predviedli peknú akciu Madsen a Jakobsen, no opäť sa predviedol slovenský brankár. Na druhej strane minul z dobrej pozície Lušňák. Slováci riešili prechod do útoku príliš komplikovane, severania hrali oveľa jednoduchšie a aj preto viedli na strely na bránku 7:3.

Úvod druhého dejstva vyzeral v podaní Slovákov úplne inak. V 22. minúte sa dostali do prečíslenia, Bartovič naservíroval prihrávku na gól Pánikovi, no ten trestuhodne minul. Vzápätí sa z ľavej strany vyrútil na Galbraitha Daňo, ale ani na dvakrát nedostal puk za jeho chrbát. Druhú strelu zastavila až žŕdka. Tlak však neudržali a v 26. minúte pykali, keď Bjorkstrand presne tečoval strelu J. Jensena a využil presilovku - 0:1. Slovákom sa to nepodarilo ani do tretice, aj preto, že dánsky brankár výborne vychytal L. Hudáčka, ktorý pálil spomedzi kruhov. V ďalších minútach Slováci držali puk a niekoľkokrát poriadne pohrozili. Štvrtú početnú výhodu zahrali konečne dobre. V dánskom obrannom pásme to doslova vrelo, no niekoľko veľkých šancí Bartoviča, L. Hudáčka, Pánika a Meszároša zmaril výborný Galbraith.

Už po niekoľkých sekundách tretej tretiny mohlo byť vyrovnané, ale obranca O. Lauridsen zastúpil brankára a vyrazil puk z bránkovej čiary. Obrovský nápor hráčov v modrých dresoch pokračoval naďalej a Dáni len s vypätím všetkých síl odolávali. Oslobodilo ich až zakázané uvoľnenie, po ktorom si tréner okamžite vyžiadal oddychový čas. Ten však pomohol iba na chvíľku a Slováci sa opäť nasťahovali do súperovho pásma.

Otvoriť galériu

V 47. minúte prišla v poradí piata presilovka a tá už mala gólovú príchuť. Strelou od modrej sa v 49. minúte presadil Sersen - 1:1. Vůjtekovi zverenci už o dve minúty viedli. Po peknej kombinácii štvrtého útoku sa presadil Viedenský. Vzápätí však trestuhodne zaspali a Hardt z nenápadnej akcie vyrovnal na 2:2. Gólové hody sa však neskončili a skóre sa menilo už o 14 sekúnd, keď v dánskej sieti skončila Graňákova strela z uhla. Druhú asistenciu si pripísal brankár Laco. Štyri góly padli v priebehu 3:03 minút.

Slováci však tesné vedenie neudržali, keď inkasovali v oslabení 2:14 minút pred klaksónom z hokejky D. Nielsena. V predĺžení gól nepadol a tak o triumfe Slovenska rozhodol v šiestej sérii samostatných nájazdov Marko Daňo.

"Je pozitívne, že sme úvodný zápas šampionátu vyhrali. Myslím si, že sme mali väčšinu duelu prevahu. Mohli to byť aj tri body, ale ich brankár Galbraith podal vynikajúci výkon a vzhľadom na priebeh sme nakoniec radi aj za dva. Pri góle mi Libor výborne prihral, chalani stáli pred bránkou, takže ich brankár nič nevidel a padlo to tam," povedal po zápase obranca Michal Sersen.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Muž trpí objektofíliou. Priťahujú ho sanitky značky Mercedes.
Foto
Dominik odhalil šialené chúťky: Vzťah s... Keď ich ľudia spolu pristihnú, zostanú v šoku
Hasiči hasia lesný požiar na predmestí Sever do Vouga na severe Portugalska.
Portugalskí hasiči už majú lesné požiare pod kontrolou, ale... Na ľudí číha veľké nebezpečie
(ilustr. foto)
Vodiči, zbystrite v Bratislave pozornosť: Chystá sa ženský beh
Daniel bol nútený počúvať cez telefón, ako bola jeho manželka Nicola brutálne dobodaná na smrť.
Foto
Daniel cez telefón počul, ako brutálne vraždia jeho manželku († 37): Jeho slová lámu srdce
Bývalá dánska panovníčka Margaréta II.
Dánsku kráľovnú Margarétu II. náhle hospitalizovali: Škaredé zranenie po páde!
Kolóny v Banskej Bystrici.
Uzavretý most v Banskej Bystrici: S búraním začnú už počas tejto noci!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Stránka na sociálnej sieti sa vydávala za bratislavskú zoo: Polícia varuje! O čo podvodníkom išlo?
(ilustračné foto)
TAJNÝ recept odhalený: Namiešajte si tento nápoj a vyhnite sa chorobám! Je to jednoduché
Fotky z oslavy Roberta Fica zverejnila Jana Vaľová.
Foto
Fico oslavuje 60-tku vo veľkom štýle: Premiér dostal exkluzívny dar! Pozrite sa na to
Zuzana Dolinková a Robert Fico.
Robert Fico reaguje na kritiku od zdravotníkov: Čo podľa premiéra musí ponúknuť ministerka Dolinková?