Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.06.2015 10:59 | Správy | Domáce správy
Video

Známy cestovateľ dvakrát unikol smrti na cestách: Patrik († 44) spadol z bicykla a zomrel!

Precestoval celý svet, o život prišiel len pár kilometrov od domu! Nešťastne spadol a narazil do skaly.

Známemu dobrodruhovi a fotografovi Patrikovi Kocúrovi († 44) z Považskej Bystrice sa stala osudnou stredajšia jazda na bicykli. Jeho rodina aj kamaráti si nedokážu vysvetliť, čo sa mohlo stať. Patrikovi išlo na nebezpečných miestach veľakrát o holý život, vždy sa však z ciest vrátil k rodine. Syn Aďo sa s ním teraz lúči: V tvojich šľapajach budem chodiť krok za krokom, lebo nedopustím, aby tvoja cesta vyhasla v popol.

 

„Ochranná prilba nie je zbytočnosťou a doplnkom, je vhodný ochranný prostriedok na cesty, ktorým zabránime vo viac ako 60 percentách úrazu hlavy. Malo by byť samozrejmosťou, že je súčasťou výbavy cyklistu. Medzi najčastejšie poranenia cyklistu patria poranenia horných a dolných končatín a poranenia chrbtice,“ vysvetľuje Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Známy cestovateľ, dobrodruh a potápač Patrik Kocúr jazdil na bicykli bez prilby. To sa mu stalo osudným!

Otvoriť galériu
Na večer v stredu v Manínskej tiesňave jeho kamarát Dušan nikdy nezabudne. Videl, ako Patrik spadol, priskočil k nemu a hneď mu dával prvú pomoc, snažil sa ho oživiť... potom sa pridali záchranári, ale už ani tí nedokázali Patrikovi pomôcť. Manželka Renáta nedokázala nájsť slová: „Bol na mieste mŕtvy... už mu nemohli pomôcť,“ vracia sa k strašným sekundám žena, ktorá s cestovateľom prežila celý život. Bola to práve ona, ktorej vždy zo svojich dobrodružných ciest telefonoval ako prvej. Aj vtedy, keď unikal smrti!

Otvoriť galériu
Precestoval celý svet

Ako vášnivý potápač Patrik takmer prišiel o život v podmorskom raji na Maldivách. Patrikove spomienky ožívajú v príbehoch, ktoré opísal pred smrťou: „S hrôzou som zistil, že potápačské hodiny neboli prepojené s fľašou a nemal som čo dýchať! Mlel som z posledného, boli sme v 25-metrovej hĺbke. Chytil som sa s kamarátom Milanom a dávali sme si vzduch z úst do úst. Zachránil mi život.“

Otvoriť galériu
O dva roky po návrate z Afriky ho lekárka na pohotovosti poslala domov s črevnou chrípkou. Ako napokon vysvitlo, mal maláriu. Mesiac pred nezmyselnou smrťou vystavoval svoje zábery nasnímané pod vodou. Vyberala ich s ním dcéra Michaela. „Dal som do výstavy srdce. Výťažok z nej putuje na detské oddelenie v Považskej Bystrici,“ tešil sa vtedy Patrik.

Pre syna veľký vzor

Rodina je z tragédie, ktorá ju postihla, stále v šoku. Syn Aďo na sociálnej sieti netají žiaľ i snahu podobať sa svojmu veľkému vzoru: „Hej, tato, hej, ty Paťo, bol si veľký človek, mal si plánov vždy plné plato. Bol a si pre mňa motor, ktorý vyhasol v 2015, ale nič na tom nezmení, že ťa bude poznať celý svet.“ Svoje vyznanie končí veľkým sľubom. „Tato, ľúbil som Ťa, miloval som Ťa, to Ty dobre vieš, o mamu a všetkých postarám sa, na to vem ten jed...“

Pokuta za jazdu bez prilby

Cyklista je povinný počas jazdy na bicykli mimo obce chrániť si hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou. Ak je cyklistom osoba mladšia ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci. Pokuta za jazdu na bicykli mimo obce bez riadne upevnenej prilby je 10 eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bradley a Isabelle Thomasoví pôsobili ako idylický pár.
Záhadná smrť známej producentky († 39): Rozuzlenie prišlo až mesiace po tragédii
Ilustračné foto
Tragická nehoda na diaľnici: Autobus plný cestujúcich narazil do nákladného auta, mnohí neprežili
(ilustračné foto)
Nezachránili ho ani tri dávky vakcíny, pochovali ho s bezdomovcami: Smutný príbeh slovenského gólmana
Brooklyn sa navždy zmenil život po výlete s kamarátmi.
Blondínka oslepla kvôli banálnej veci: Pozor! Toto robia mnohí, nespravte tú istú chybu
Strana získala viac ako 54 percent hlasov.
Aktualizované
Drvivé víťazstvo! V Gruzínsku si volili zástupcov krajiny: Výsledky sčítavania rozhodli jasne
Vdovec Marian požiadal o ruku dulu Martinu.
Príbeh Češky († 42), ktorá zomrela po pôrode v sekte, má dohru: Šokujúce, čo spravil vdovec!
Na snímke uprostred pápež František predsedá omši na Námestí svätého Petra vo Vatikáne pri otvorení druhého zasadnutia 16. Valného zhromaždenia Biskupskej synody v stredu 2. októbra 2024.
Vatikán položil na stôl zásadnú otázku: Dôjde k VEĽKEJ zmene v cirkvi? TAKTO to vníma pápež František
Ilustračné foto.
Vrtuľník so zdravotníkmi sa zrútil priamo k zemi! Posádka nemala šancu prežiť: Zabila ich TÁTO zásadná chyba?
Napätie medzi bratmi Williamom a Harrym trvá už roky.
Princ William zaryto mlčal, až doteraz... Prehovoril o bratovi Harrym
Podnikateľ a investor Elon Musk.
Na povrch vyplávalo zabudnuté tajomstvo Elona Muska: FÚHA, to mu naozaj v mladosti prešlo?
Herečka má pocit, že žije svoj sen.
Foto
Rozhovor s herečkou a mamou Zuzanou Porubjakovou: Doma nám pomáha opatrovateľka, je mi ako sestra
Kylie na Veľkej cene Singapuru
Foto
Kylie Minogue to už nevydržala: Pozrite sa, na ktorého fešáka sa VRHLA! A jeho reakcia?